Granollers

Notícia

Núria Maynou, elegida cap de llista d’Esquerra Granollers per unanimitat

L’actual portaveu va ser ratificada en una assemblea oberta el passat diumenge, on va rebre el suport total de la militància i amics que van assistir-hi.

Núria Maynou encapçalarà la candidatura d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals del maig que ve a Granollers. L’actual cap de l’oposició va rebre la ratificació de la militància i els amics republicans, de forma unànime, després de ser l’única candidata del procés de primàries obertes que el partit va engegar a inicis del mes de març.

En el seu discurs, Maynou ha reivindicat la llarga trajectòria dels republicans al consistori, agraint la tasca feta especialment als anteriors tres caps de llista, Pep Mur, Isabel Alcalde i Manel Balcells, que han presidit l’assemblea.

La portaveu republicana ha fet referència a la renúnica de l’alcalde del PSC, Josep Mayoral, després de 18 anys com alcalde i més de 30 com a regidor, dient que “Estic d’acord amb una cosa que va dir; que és el moment que el canvi l’encapçali una dona. I afegeixo que ha de ser una dona d’ERC. No crec que el PSC canvïi massa la seva forma de fer política, encapçali qui encapçali el seu projecte”.

La cap de llista republicana ha reivindicat la necessitat de teixir una alternativa a la ciutat després de tants anys de majoria socialista. I per a fer-ho, ha demanat de pensar en la ciutat del futur, a 2030 i a 2050, que s’adapti a les noves realitats: Una ciutat més verda, amb un replantejament total de la mobilitat, millora del transport públic i on el riu sigui també protagonista. També ha senyalat la necessitat de lluitar contra la pobresa i les desigualtats, amb polítiques socials més innovadores que ataquin l’arrel dels reptes i problemàtiques actuals. De la mateixa manera, ha apostat per cohesionar la ciutat, arribant amb polítiques de millora de serveis i espais públics a tots els racons de la ciutat. Tot, per «evitar perdre més trens com a ciutat». La candidata també ha senyalat que Granollers ha d’exercir un lideratge més fort en el seu entorn.

Maynou ha senyalat que «Granollers ha de ser un referent en la construcció de la República catalana», posicionant-se de forma oberta en contra de la repressió i a favor de l’autodeterminació. També ha fet una crida a la unitat demanant que «no ens desgastéssim més amb els companys de viatge». De la mateixa manera, ha reivindicat Esquerra Republicana com a opció política més ben posicionada per liderar l’alternativa a Granollers.