Granollers

Notícia

Núria Maynou: “S’obre un futur diferent, de més debats, d’un Granollers més divers i amb més colors”

Els regidors d'ERC a la Sala de Plens
Els regidors d'ERC a la Sala de Plens
Ahir el Ple de l’Ajuntament de Granollers va viure una jornada transcendental amb la renúncia de Josep Mayoral després de 18 anys d’alcalde a la ciutat. Tot i això, abans del Ple extraordinari de renúncia, va tenir lloc la sessió ordinària corresponent al mes de març, que va comportar l’aprovació de punts de rellevància.

El primer punt que va generar intervencions per part del grup municipal republicà va ser l’aprovació d’un conveni amb ADIF pel cobriment de la via del tren entre els carrers Josep Umbert i Agustí Vinyamata. En aquest punt Maynou va recordar que ja fa 22 anys que tenim aquest tema sobre la taula i que esperava que aquesta fos la definitiva. Alhora, va recalcar que aquest fet obria l’oportunitat “de solucionar una de les cicatrius urbanes més importants que tenim a la ciutat i d’obrir un debat per repensar l’espai que conforma la Plaça Barangé, el Parc Torràs Villà i la Font Verda”.

El Ple també va aprovar per unanimitat el IV Pla de prevenció d’addicions de Granollers, en aquest punt, el regidor Pau Llobet va reclamar que “es lligués el pressupost a les actuacions del Pla, així com una clara voluntat d’avaluació”.

Ja en l’apartat de mocions, es va aprovar per unanimitat la moció presentada per ERC de condemna a la invasió russa d’Ucraïna i de solidaritat amb la comunitat ucraïnesa. La moció reitera la solidaritat del consistori amb les víctimes del conflicte i concreta diverses accions, com la col·locació de la bandera de Mayors for Peace per visibilitzar el compromís del consistori i la revisió del Protocol d’Acollida a les Persones Refugiades.

Tot seguit es va donar pas al Ple extraordinari de renúncia de l’Alcalde Josep Mayoral, que va dirigir unes paraules de comiat a tot el plenari. Just després, la portaveu republicana, Núria Maynou, va intervenir per agrair-li la dedicació durant tants anys a la ciutat però va voler recalcar que ara “s’obre un futur diferent, de més debats, d’un Granollers més divers i amb més colors” i que ara “estem davant d’un canvi de paradigma que superi la majoria absoluta de tants anys”. El Grup Municipal d'ERC va ser l'únic que va aportar un punt crític al desitjar un "canvi de paradigma, de cultura política a la ciutat, de més debats", va concloure Maynou.

Podeu recuperar el Ple extraordinari de renúncia aquí.
Podeu recuperar el Ple ordinari aquí.