Granollers

Notícia

Pau Llobet: “Cal que l’esquerra espanyola no faci de crossa a unes idees i unes pràctiques que s’assemblen més a la Turquía d’Erdogan que a la França de Macron”

Els regidors de l'Ajuntament de Granollers, a la Sala de Plens.
Els regidors de l'Ajuntament de Granollers, a la Sala de Plens.
Ahir es va celebrar la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Granollers, corresponent al mes d’abril. El primer punt que va generar intervencions va ser l’aprovació d’una modificació del Pressupost per tal de fer realitat els acords pressupostaris que es van assolir el novembre passat. En aquest sentit, la portaveu Núria Maynou va reivindicar l’empremta republicana que el seu grup havia deixat en el pressupost, “fent-lo més social, amb més beques, amb més ajuts”.

Aquesta modificació del Pressupost suposa la incorporació de diferents aspectes promoguts per ERC: l’augment de les partides destinades a beques, la partida destinada als ajuts a persones amb escassa capacitat econòmica, l’elaboració d’un pla per l’avaluació i el seguiment de les polítiques fa l’Ajuntament i la incorporació d’una partida orientada a la construcció de la nova residència per la gent gran.

Ja en l’apartat de mocions, el PSC va tombar la moció d’ERC de suport al Sàhara Occidental. La regidora Lorena Torró, va lamentar que “l’Estat espanyol, com a responsable d’administrar el territori del Sàhara occidental, fa 50 anys que tracta aquesta població com a ciutadans de tercera i permet que es maltracti, de manera sistemàtica, vides humanes”.

Seguidament, es va aprovar una moció del Grup Municipal Socialista relativa al cicle educatiu dels 0 als 3 anys. En aquest punt, Núria Maynou va denunciar la deslleialtat institucional del PSC “ja que la moció arriba pocs dies després de que s’anunciï la signatura d’un acord marc entre les entitats municipalistes i el Departament, on també hi ha participat el PSC”. La regidora va reivindicar l’acord com “un avenç importantíssim en el si de la universalització de l’educació i la gratuïtat dels 0-3 anys”. Seguidament, Maynou va voler posar de relleu la realitat de l’educació dels 0 als 3 anys a Granollers, “una realitat que suposa que la gran part de l’oferta de places estigui en mans d’escoles bressol privades o concertades, i que només n’hi hagi 3 de municipals”. La regidora va concloure la seva intervenció demanant que el PSC “no traspassi a la Generalitat la seva deixadesa en la planificació i dotació de places 0-3 anys, on des de fa anys arrosseguem la mateixa realitat: falten escoles bressol municipals i els fons europeus poden ser una bona oportunitat per revertir aquesta situació”, va concloure Maynou.

Per últim, el PSC també va tombar la moció, presentada conjuntament amb els grups independentistes del consistori, de rebuig al cas d’espionatge massiu del CatalanGate. En aquest punt, el regidor Pau Llobet va constatar la “decepció constant amb l’Estat espanyol, que segueix utilitzant mètodes antidemocràtics”. Llobet també va reclamar “una investigació oberta i transparent i cal una esquerra espanyola més valenta contra els poders fàctics de l’estat, una esquerra espanyola que no faci de crossa a unes idees i unes pràctiques que s’assemblen més a la Turquia d’Erdogan que a la França de Macron, una esquerra espanyola que faci net, que superi els fantasmes del seu passat i que assumeixi el grau de culpa que toqui i que estigui disposada a debatre sense por i sense espies d’aquells debats que la sobirania popular del país decideixi a les urnes” va concloure el regidor.

Podeu recuperar el Ple fent clic aquí.
Podeu consultar la resta d'acords adoptats al Ple fent clic aquí.