Granollers

Notícia

Més enllà en la transformació verda de Granollers

El 7 de juny es va presentar el projecte «Granollers Connecta Congost Natura 2025», que mitjançant els fons Next Generation ampliarà el parc del Congost i convertirà part del passeig Fluvial en un parc.

Des d’Esquerra Republicana celebrem la iniciativa, que fa temps que defensem. El 2018 vam senyalar que el camí a seguir era l’obertura del riu a la ciutat i integrar-lo a la trama urbana per fer un gran parc. La llera encara viu d’esquena a la ciutat i cal solucionar-ho.

És per això que, aprofitant la presentació d’aquest projecte, volem remarcar la necessitat d’una transformació verda real de la ciutat, que passa per acabar amb el model de places dures i espais de ciment impulsat fins ara pel govern i donar pas a la vegetació i espais verds a la ciutat.

Davant l’emergència climàtica, cal enllaçar els parcs del Lledoner, Ponent i del Congost. Crear passeres que permetin circular d’un costat a l’altre del riu amb facilitat, ampliar el parc Torras Villà per convertir-lo en un parc central, amb la Plaça Barangé, l’hipotètic cobriment de la via del tren i l’espai de l’estació d’autobusos. Millorar el manteniment i netejar les serres de Llevant i Ponent. Un altre gran parc per Granollers podria situar-se a la Bòbila i a l’espai de mercaderies de l’estació de tren.
I cal acompanyar-ho de mesures mediambientals que s’apliquin realment. Per exemple, durant la pandèmia, vam proposar que tota la carretera es convertís en un eix de vianants determinats dies i hores. El govern va crear la zona 30 a la ciutat, que no s’està implementant correctament. No podem quedar-nos a mitges en la transformació verda de Granollers. Ara més que mai, hem d’anar més enllà.

Núria Maynou Hernández
Portaveu d’ERC-AM