Granollers

Notícia

«La manera com el govern ha presentat el conveni per la intervenció del CNG ha estat mal feta i molt poc transparent»

El dimarts 26 de juliol es va celebrar la sessió plenària corresponent al mes de juliol, una sessió que va constar de vint-i-dos punts ordinaris i un d'urgència, sense cap moció. Precisament el ple va estar marcat per aquest últim punt, el conveni d’intervenció de la gestió de les piscines per part del CNG, que s’impulsa després d’exposar-se els problemes econòmics que viu l’entitat.

Al primer punt de votació, l’aprovació del Pla Director Municipal de Cooperació de Granollers, vam emetre un vot favorable, i la cap de l’oposició, Núria Maynou, va intervenir recordant que: «el document és important i necessari, però volem recordar que al març vam demanar expressar el rebuig a la invasió d’Ucraïna i com a ciutat per la pau, mostrar-nos contra tot tipus de violència, i encara no s’ha fet».

En el punt referent a l’aprovació del Pla d’Acció local d’Agenda Urbana, el vot d’ERC-AM també va ser favorable, mentre que a la resta de punts referits a l’Àrea de Serveis Generals, - fins al 12 -, el sentit de vot va ser l’abstenció.
El ple va seguir amb diversos punts de l’Àrea de Territori i sostenibilitat, sent el més rellevant l’inici de la licitació per la concessió del servei de subministrament d’aigua a Granollers. En aquest sentit, ERC-AM s’ha mostrat sempre favorable a una municipalització del servei, convertint-lo en públic i per això el vot va ser contrari. La portaveu Núria Maynou va qualificar d’«oportunitat perduda per unir-nos a les ciutats capdavanteres de Catalunya, com sempre per la manca de voluntat política i d’escoltar alternatives que té el PSC de Granollers». Maynou també va explicar que «resulta evident que el camí a seguir en el camp dels subministres és avançar cap a la gestió pública», així com «l’aigua és un dret bàsic que no hauria d’estar subjecte a la lògica empresarial»

Finalitzats els punts de l’Àrea de territori i sostenibilitat – podeu consultar el sentit de votació a tots els punts de l’ordre del dia aquí -, es va prosseguir a l’aprovació del conveni regulador de la intervenció a la gestió de les piscines municipals. Es tracta d’un punt d’urgència que estableix un conveni on l’ajuntament accedirà a la gestió dels equipaments municipals de les piscines – actualment gestionats pel CNG -, arran d’un conflicte econòmic entre el concessionari i un proveïdor, per tal de garantir el funcionament de l’equipament. Aquest conveni fixa, a més, que un cop acabi la intervenció, també finalitzarà la concessió, de manera que caldrà tornar a iniciar un procés per dirimir qui gestiona les piscines municipals.

En aquest punt, ERC-AM va abstenir-se, en tant que entén que el conveni és necessari per garantir que un dels equipaments públics esportius més importants de la ciutat segueixi en funcionament, però no pot aprovar un conveni presentat només quaranta-vuit hores abans. Núria Maynou va recordar que «el dia 5 de juliol APPplus entra la instància a l’ajuntament on expressa la problemàtica i fins el dilluns de la setmana passada, l’únic comentari que se’ns fa a l’oposició al respecte és que es tracta d’un conflicte entre el proveïdor i el client» Maynou també va criticar l’opacitat amb la que el PSC ha gestionat la redacció del conveni: «En cap moment s’explica que existeix la possibilitat d’intervenció del CNG, ni tampoc que els problemes econòmics de la entitat siguin tan grans. Entenem que això és una nova mostra de la manca de transparència del govern del PSC». La portaveu republicana també va exigir més explicacions sobre com s’havia gestat el conveni, en tant que es va fer arribar als grups polítics el diumenge previ al ple, al vespre. «Com és que canvien d’opinió al llarg de la setmana, entre l’última comissió d’esports i el diumenge a la nit? Per què això no es notifica prèviament a l’oposició?». La cap de l’oposició també va demanar que el govern del PSC expliqués perquè no s’havia previst aquesta situació, especialment quan mesos abans les obres de l’altra piscina que té l’equipament – municipal, en aquest cas – havien quedat aturades per la renúncia de la constructora, i aquest fet s’exposa com un dels motius de l'augment en la gestió del CNG.

Finalment, Maynou també va expressar la seva preocupació per les bases de la nova concessió «volem que garanteixin que el model de gestió de l’equipament serà sempre lligat a entitats esportives de la ciutat, i que mai no s’obrirà la possibilitat que la concessió derivi cap a una gestió privada. L’esport és un dret bàsic i necessari i les entitats esportives de la ciutat són clau a l’hora de garantir-lo a tota la ciutadania.»

Podeu llegir un resum de tots els punts del ple i els sentits de votació aquí
Podeu veure el vídeo del ple complet aquí