Granollers

Notícia

Núria Maynou “A Granollers cal un canvi de comandament polític a la ciutat. Un canvi que ens porti a un nou pacte de ciutat"

Ahir es va celebrar la sessió extraordinària del Ple de l’Estat de la Ciutat de Granollers que té lloc cada mes de setembre. La sessió va començar amb la intervenció de l’Alcaldessa la ciutat, Alba Barnusell que va donar pas després a les intervencions dels portaveus de tots els grups municipals.

La portaveu republicana, Núria Maynou, va iniciar el seu discurs recordant que la pandèmia ha condicionat gran part de la legislatura així com «les conseqüències de la pandèmia, i la crisi energètica i conflictes que vivim actualment fan que tinguem la sensació que tot trontolla una altra vegada». Maynou va continuar explicant que per Esquerra Republicana, Granollers ha de ser «una ciutat referent, republicana, feminista, verda de debò, que aposti per la transició energètica i un nou model industrial i econòmic». La cap de l’oposició va insistir també en què, malgrat el canvi al capdavant de l’alcaldia, la situació política segueix sent la mateixa: «un govern que no escolta i que no fa política de debò, escudant-se en la seva majoria absoluta». «Tot i que hi ha hagut un canvi d’alcaldia, la direcció política segueix sent la mateixa», concloïa Maynou.

Abans d’entrar en aspectes més específics de les polítiques públiques a la ciutat, la candidata a l’alcaldia va sentenciar que «Granollers és una ciutat congelada, que reté les seves qualitats però les va perdent poc a poc i no té expectatives de guanyar-ne de noves». Maynou també va expressar que a la ciutat li cal un canvi de comandament polític i un nou pacte de ciutat: «aquest canvi som Esquerra Republicana, qui farà anar Granollers més enllà», va afegir la cap de l’oposició.

L’àmbit de la salut també va ser un tema recurrent al debat d’ahir. En aquest sentit, Maynou va reclamar un canvi en el Patronat de l’Hospital: «Com és que no parlem mai de l’Hospital, l’empresa més gran de la ciutat, al ple? Hi ha una gran manca de transparència i l’actual model no ens permet dibuixar una línia entre allò públic i allò privat». La portaveu republicana també va demanar que la salut també es repensés a nivell de referència comarcal, i que s’inclogués un projecte docent a l’hospital. «Granollers s’ha de convertir en una ciutat que tingui cura de les persones» comentava Maynou «i el canvi de paradigma en la salut s’hi ha d’incloure també l’envelliment actiu, per fomentar l’autonomia de la gent gran».

En l’àmbit econòmic, la cap de l’oposició va parlar de dos eixos clars per Esquerra Republicana: La reindustrialització de la ciutat i la posada en valor del comerç de proximitat. Myanou va criticar la gran aposta actual pel sector logístic «un sector que ocupa grans espais, amb pocs llocs de treball i de baixa qualificació». En aquest sentit, la portaveu republicana va proposar incentivar l’establiment d’empreses amb valor afegit i lligar-ho a la formació professional de nivell 4 i 5, que permeti atraure sectors estratègics de més valor que el logístic. Maynou va reclamar «canviar el rumb de la ciutat i apostar per empreses que creïn més valor afegit i arrelament al territori». La portaveu republicana va mencionar també la necessitat de reforçar un model comercial de proximitat «que plantegi ofertes diferents a les d’altres ciutats i que no tingui dependència de grans empreses». Maynou també va reclamar donar suport al comerç «agilitzant els processos per obrir establiments a la ciutat i amb més ajudes», així com va recordar al govern del PSC «haver rebutjat la taxa Amazon per a les grans empreses de comerç electrònic». La cap de l’oposició va acabar el bloc econòmic de la seva intervenció comentant que calia planificar també el comerç a barris com l’Hostal i el Lledoner o Sant Miquel i Tres Torres, així com millorar la promoció externa de la ciutat.

Núria Maynou també va fer èmfasi en la necessitat de convertir Granollers en una ciutat verda. «Després de dècades no han aconseguit fer una ciutat verda. Els carrers i les places han de ser els jardins de la ciutadania». En aquest sentit, Maynou va elogiar el projecte Congost Connecta Natura 2025, però va recordar que «des de fa més d’una dècada que no es feia una gran intervenció verda a la ciutat». La portaveu republicana va també apostar per acabar amb les places dures i va recordar que ERC està en contra del paralitzat projecte de la plaça Barangé: «aquell espai ha d’acollir el gran parc central de Granollers». Per acabar el bloc sobre ciutat verda, la cap de l’oposició va recordar que cal planificar els espais verds futurs, com la Bòbila, que pot servir per connectar l’eix verd de la llera del Congost amb una anella que envolti el tram Sud de la Font Verda i els barris de Sant Miquel, Tres Torres i Can Bassa.

En l’àmbit de la mobilitat, Maynou va expressar que «la fórmula de la millora és molt simple: Menys cotxes i fums, més espai per als vianants i més transport públic». Així, la portaveu republicana va apostar per una anella ciclable que envolti el centre de la ciutat i es ramifiqui caps als barris. Maynou va demanar també que Granollers fos pionera en transició energètica i impulsi la generació d’energia a equipaments públics, així com comunitats energètiques.

Per concloure el discurs, la portaveu republicana va parlar sobre l’estat del conflicte entre Catalunya i Espanya i va expressar la seva voluntat que Granollers treballi també per la solució política del conflicte. En aquest sentit, Maynou va recordar que el «pacte per la llengua és un primer pas, però cal tenir un estat al darrera que doni suport a la llengua».