ERC Guissona

Totes les notícies

Titelles i contes per a la igualtat a Guissona

En motiu de la commemoració del dia 8 de març, des de la secció local de Guissona d'Esquerra Republicana de Catalunya, s'organitza l'espectacle "La Ventafocs que no volia menjar perdius' i 'La meitat d'en Jan", una sessió de titelles i contes per a la igualtat a càrrec de la companyia La pantomima. Al Centre Catòlic, el dimenge dia 7 a les 18h. Entrada gratuïta! Reserves d'entrades per WhatsApp a 669 90 93 32  o bé al 626 90 26 44.

Crònica del ple de l’Ajuntament de Guissona del mes de febrer

El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal a l’Ajuntament de Guissona va presentar diverses mocions al ple de l’Ajuntament de Guissona que es va celebrar aquest dijous dia 25 de febrer.   La primera moció, que insta a l’Ajuntament de Guissona a instal·lar zones wifi lliures a la vila, especialment a les àrees amb més afluència de persones, i que pretén fer front a la bretxa digital que afecta a un sector de la ciutadania, va ser aprovada per unanimitat de tots els grups.   Pel que fa a la moció per a la recuperació d’habitatges, la creació d’una borsa d’habitatges de lloguer social i la creació d’activitat econòmica, també va ser aprovada per unanimitat de tots els grups polítics. Amb aquesta iniciativa es pretén fer front a les necessitats de la ciutadania de Guissona en matèria d’habitatge.   Donada la proximitat del dia 8 de març, dia internacional de les dones, el grup d’ERC va presentar una moció de suport a aquesta commemoració. Des d’Esquerra Republicana de Catalunya estem fermament compromesos en continuar treballant per a combatre les discriminacions, les desigualtats i avançar socialment en drets i llibertats, cap a la plena igualtat. La moció va obtenir el suport unànime de tots els grups.   El grup d’ERC també va registrar una moció de suport al conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, acusat de desobediència per la seva implicació en la celebració de l’1 d’octubre. Des d’ERC manifestem el nostre rebuig vers la repressió que pateix la causa independentista, alhora que manifestem el nostre suport a les persones represaliades, reivindiquem el retorn dels exiliats i exiliades i l’aprovació de la llei d’amnistia per a resoldre el conflicte. La moció va ser aprovada per unanimitat.   En el mateix sentit, de rebuig a la repressió i en defensa de la llibertat d’expressió, els grups d’ERC i de Junts van presentar una moció de suport al raper Pablo Hasel.

ERC presenta una moció per a la creació de zones wifi lliures a Guissona

El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal a l’Ajuntament de Guissona ha presentat una moció per a la creació de zones wifi lliures a la vila de Guissona. Des del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Guissona es reivindica l’accés a la informació com a dret bàsic de la ciutadania. Tot i estar a ‘l’era de la informació’, el portaveu del grup republicà Josep Esquerra ha manifestat que ‘encara hi ha una bretxa digital que és present a la nostra societat fent visibles les desigualtats socials’.  Per tal de reduir aquesta escletxa digital, des d’ERC es defensa el lliure accés a la xarxa amb la proposta d’habilitar gratuïtament zones amb xarxa wifi, ‘especialment en les zones amb més afluència de persones, com poden ser edificis públics, piscines, parcs i places municipals’, ha detallat Josep Esquerra.   La proposta republicana preveu en el termini de sis mesos, elaborar un pla d'implementació i ampliació de zones WI-FI en espais de la vila de Guissona, posant èmfasi en aquestes zones més concorregudes, per tal de que els visitants hi puguin accedir de manera puntual. La proposta preveu incloure una previsió econòmica per a fer viable la despesa necessària i dur a terme les valoracions necessàries dels requeriments tècnics, econòmics, jurídics i de seguretat amb l'objectiu que aquest servei ja es pugui iniciar durant l’any 2021. Guissona, 22 de febrer de 2021

403 gràcies, Guissona!

Esquerra Republicana de Catalunya ha obtingut la segona posició a Guissona aquest 14 de febrer, amb 403 vots (26,71%). Felicitats als companys i companyes de Junts x CAT, candidatura que ha quedat en primer lloc amb 488 (32,34%). El PSC ha obtingut la tercera posició amb un 15.37 % i la CUP ha quedat en 4a posició amb un 8,88%. L’independentisme ha tornat a guanyar a Catalunya superant per primera vegada el 50% dels vots, i frenant el 155 i l’operació d’estat que havien organitzat per intentar fer fora els independentistes de les institucions del nostre país. Aquests resultat és, doncs, una fita històrica i molt important per al nostre moviment, però alhora és un missatge claríssim per a tota la societat catalana, i també per a la comunitat internacional: Catalunya vol ser un estat independent i ja ho reclama més de la meitat dels catalans i catalanes.  Avui hi ha 82 diputats i diputades a favor de l’amnistia i el dret a l’autodeterminació, dos grabs consensos imprescindibles per a la resolució del conflicte català amb l'Estat espanyol.  D'altra banda, els resultats també evidencien que l'independentisme d’esquerres ha quedat per davant i és majoritari, per tant, s'inicia una nova etapa que ha de ser liderada des de l’esquerra. Des d'ERC estem compromesos a fer possible els grans consensos i les grans majories, i per a reconstruir el país des de l'esquerra.   

Acte de campanya a Guissona

Aquest dimecres 10 de febrer tindrà lloc l'acte de campanya a Guissona, amb la presència de Sara Domenjó, Josep Esquerra, Joan Santacana, Inés Granollers i Josep Bargalló. L'acte tindrà lloc a 2/4 de 8 del vespre a la sala de plens de l'Ajuntament.  Al costat de la gent!

ERC Guissona presentarà una moció per a la recuperació d’habitatges i la creació d’una borsa d’habitatges de lloguer social.

El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal a l’Ajuntament de Guissona presentarà al ple una moció per a la recuperació d’habitatges, la creació d’una borsa d’habitatges de lloguer social i la creació d’activitat econòmica.   La moció, que es debatrà en el proper ple consistorial, pretén atendre a les necessitats de la ciutadania de Guissona en termes d’habitatge, ja que al llarg dels anys, el perfil demogràfic i socioeconòmic del municipi ha canviat passant de ser una població dedicada exclusivament a l’activitat agrícola i ramadera, a esdevenir una població dedicada en gran mesura a l’activitat industrial, molta d’ella vinculada al sector agrícola i ramader, però compartint espai amb empreses d’altres sectors.   Aquesta transformació, ha comportat també un creixement de la població que en 20 anys ha passat de  3.339 habitants l’any 2000, a 7.248 l’any 2.020, és a dir, un creixement del 117,07 %. Evidentment, aquest increment de població ha comportat també el desenvolupament de nous sectors urbanístics per la construcció d’habitatges, fet que contrasta, d’altra banda, amb l’abandonament d’alguns edificis, especialment a la zona antiga del nucli, amb el corresponent moviment de població del centre cap a les zones de nova construcció.   Segons el portaveu del grup, Josep Esquerra, ‘aquesta demanda ha comportat un encariment tan dels preus dels lloguers i de compra d’habitatges, de fet, segons l’Incasòl, la mitjana a Guissona seria de 373 € mensuals, a la Segarra de 348 € mensuals, i a la demarcació de Lleida de 355 € mensuals, per tant, a Guissona és un 4,83 % més car llogar un pis si ho comparem amb la mitjana de la província i un 7,18 % si ho comparem amb la mitjana de la comarca’.   La manca d’habitatges de lloguer social gestionats per entitats públiques, deixa en mans de les privades, tot aquest sector, que es veu lligat a la llei de l’oferta i la demanda, i davant de la situació actual, ‘el preu del lloguer suposa un percentatge massa elevat sobre els ingressos que es perceben, sobretot quan es tracta de joves recent incorporats al mercat laboral o persones no tant joves que per circumstàncies de la vida disposen de pocs ingressos’.

Programa electoral d'ERC per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 14F

Des d'Esquerra Republicana de Catalunya engeguem la campanya per a les eleccions del 14 de febrer. Estem convençuts que és l'hora d'un nou lideratge pel país i per l'independentisme, és l'hora de trencar el bipartidisme català i fer possible el canvi, liderant un govern independentista i progressista que alhora ens permeti transformar el país, reconstruir les esquerdes que la crisi derivada de la pandèmia de la Covid-19 ha provocat. Per això, és més necessari que mai estar al costat de la gent per fer d'aquest país un lloc millor. En aquest enllaç trobareu el programa electoral amb el que ens presentem a les eleccions, us convidem a llegir-lo! 

FOTO: Arxiu ERC Federació de Lleida

Josep Esquerra: ‘Treballar pel bé del nostre país, és avançar també cap a una República Catalana independent, una república que no deixi ningú endarrere’

La senadora i vicesecretària general d’acció política de l’executiva nacional d’Esquerra Republicana de Catalunya, Sara Bailac i els diputats al Congrés Inés Granollers i Xavier Eritja, juntament amb el candidat a les eleccions al Parlament i president de la Secció Local de Guissona Josep Esquerra, s’han reunit amb la militància d’ERC de la Segarra en una sessió telemàtica per a tractar sobre els pressupostos generals de l’Estat i debatre sobre actualitat política. La senadora targarina Sara Bailac, ha destacat la prioritat d’ERC en la seva tasca política, ‘volem posar la nostra força al servei del país i dels interessos de la ciutadania, doncs en aquest moment, davant la crisi sanitària i econòmica en la que ens trobem, és la nostra responsabilitat lluitar per aconseguir el màxim de recursos per a la gent’. Segons la diputada al Congrés Inés Granollers, ‘hem escollit aprovar uns pressupostos, que sabem que no són els que nosaltres desitjaríem, però que són molt millors per als interessos del país i de la seva gent que si haguessin progressat els pressupostos pactats amb ciutadans i la dreta’. L’acord d’ERC sobre els pressupostos de l’Estat permetrà que Catalunya rebi més de 2.300 milions d’euros per fer front a la greu crisi social i econòmica, i per primera vegada situa les inversions i les transferències molt per sobre del percentatge de població i el percentatge del PIB que representa Catalunya a l’Estat. Segons el diputat al Congrés, Xavier Eritja, aquest acord, a més, permetrà que ‘Catalunya gestioni més de la meitat dels fons europeus, s’aixequi definitivament el control financer mensual de l’Estat amb Catalunya, la Generalitat gestioni directament l’Ingrés Mínim Vital, es recuperi el deute acumulat per l’Estat en la gestió de les beques i ajudes a l’estudi o s’acordi una moratòria de pagaments a la seguretat social per a autònoms i autònomes pels mesos de desembre, gener i febrer, entre altres aspectes destacats’.

Marta Vilalta: ‘La prioritat d’ERC és garantir el dret a la salut, i a la vegada, garantir el dret a vot’.

La primera candidata i secretària general adjunta d'Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Vilalta, juntament amb el candidat Josep Esquerra,  i la senadora i vicesecretària general d’acció política de l’executiva nacional d’ERC, Sara Bailac, s'han reunit aquest dimarts amb la militància de la secció local de Guissona, en una sessió realitzada de forma telemàtica. Vilalta, en referència a la convocatòria de les eleccions al Parlament de Catalunya previstes pel 14 de febrer, va  assenyalar que des de la seva formació és prioritari 'garantir el dret a la salut, i a la vegada, garantir el dret a vot’. La candidata republicana va recordar que aquesta setmana ‘els partits polítics i el Govern de la Generalitat han de prendre una decisió conjuntament sobre la data de les eleccions al Parlament de Catalunya, per la qual cosa s’està molt a l’aguait de l’evolució dels criteris sanitaris i epidemiològics, que són els paràmetres que han de marcar la decisió final’. Al seu torn, la senadora Sara Bailac va defensar que ‘des d’ERC apostem per a prendre aquesta decisió en el màxim consens possible, i treballem per a generar un escenari de coresponsabilitat entre tots els actors implicats en aquest tema, sense electoralismes'. Així mateix, el candidat al Parlament per Esquerra Republicana, Josep Esquerra, va manifestar que ‘volem liderar el govern de la Generalitat que resulti d’aquestes eleccions, amb un únic objectiu, posar al servei de tothom una visió de país, pensant en la cohesió social, aplicant les polítiques basades en el bé comú, que no deixin ningú enrere, que protegeixin les persones més vulnerables, que pensin en la igualtat d’oportunitats i en els principis republicans’.   Guissona, 13 de novembre de 2020