ERC Guissona

Notícia

El grup d'ERC a l'Ajuntament de Guissona presenta una moció en suport a l’amnistia

El ple de l'Ajuntament de Guissona debatrà aquest dimecres dia 14 la moció presentada pel grup d'Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal a favor de l’amnistia. 

Aquesta moció, planteja l'amnistia com a eina imprescindible juntament amb el reconeixement del dret a l’autodeterminació, per poder avançar en la resolució del conflicte polític català, ja que és impossible un diàleg democràtic en igualtat de condicions entre totes les parts, amb ciutadania empresonada, exiliada i represaliada judicialment.

El portaveu del grup d'ERC-AM, Josep Esquerra i Aldomà ha manifestat que 'aquest és un concepte jurídic, reconegut a nivell internacional, que ha estat aplicat en moltes ocasions arreu del mon en circumstàncies d’excepcionalitat política com la que estem vivint a Catalunya actualment’.
 
La moció reivindica l'aprovació per part de les Corts espanyoles d'una Llei d'Amnistia que, sense renunciar a l'exercici dels drets vulnerats, inclòs el dret d'autodeterminació, comporti l'extinció de qualsevol tipus de responsabilitat penal i administrativa, inclosa la del Tribunal de Comptes, per tots els actes i expressió d’unes idees, sentiments o símbols amb intencionalitat política vinculats a la lluita democràtica per l'autodeterminació de Catalunya.
 
La proposta presentada pel grup republicà, també demana la reparació dels danys causats a les persones represaliades, a les seves famílies i als col·lectius dels quals formen part, així com també el lliure exercici dels drets polítics, que no pot tenir com a resposta la via de la justícia penal. Segons Josep Esquerra, ‘exercir la llibertat d'expressió, de reunió i manifestació, de participació política per mitjà de l'elecció de representants o per l'expressió directa d'una decisió, són drets bàsics, mecanismes bàsics i essencials d'una societat democràtica’.