Sant Feliu de Guíxols

Totes les notícies

Sant Feliu de Guíxols, propostes, Guíxols,

ES MILLOREN ELS PASSOS DE VIANANTS A PARTIR D’UNA PROPOSTA D’ERC DE FA UN ANY

L’octubre de 2021 el Ple va aprovar una moció d’ERC Guíxols que preveia la millora de l’accessibilitat i la seguretat dels passos de vianants. Treballar per millorar la vida de la ciutadania és possible des de l’oposició, i el grup d’Esquerra Republicana ho ha fet al llarg d’aquests darrers tres anys amb diverses propostes, algunes rebutjades pel govern i altres que finalment sí que han anat endavant. Aquest és el cas de la moció que ERC va presentar al Ple Municipal ara fa un any, l’octubre de 2021 i que es va aprovar per unanimitat del consistori. La moció que ERC  va presentar proposava la millora de l’accessibilitat i la seguretat dels passos de vianants, prioritzant aquelles vies més concorregudes, les properes a equipaments com escoles o recintes esportius, i les que tenen índex més alts de sinistralitat. Es demanava entre d’altres aspectes eliminar elements que dificultessin l’accessibilitat a persones grans o amb problemes de mobilitat, adaptar mitjançant bandes rugoses i sonores els passos i millorar-ne la senyalització i la il·luminació. Finalment, fa pocs dies aquestes propostes s’han traslladat al carrer en començar les obres per tal de fer aquesta adaptació, així com s’ha aprovat una despesa per il·luminació que ha de servir per fer més segurs els passos de vianants a la ciutat. La proposta també demanava que aquesta feina es fes cada any per així arribar a un futur no massa llunyà on tots els passos siguin segurs per a tots els nostres veïns i veïnes. Vetllarem perquè sigui així.  

EL GOVERN DE CARLES MOTAS NO TÉ PRESSA PER AMPLIAR I DIGNIFICAR L'OFERTA RESIDENCIAL PER A LA GENT GRAN A LA CIUTAT

Al darrer ple TotsxSF i el PSC tornen a posar al calaix el projecte d'ampliació de la Residència Surís mentre no tenen inconvenient en gastar diners en projectes improvisats. La passada legislatura, amb ERC al Govern, es va fer una aposta per ampliar l'Asil Surís, finalitat principal de les obres que es van fer al Parc Central. Durant aquests darrers tres anys des d'Esquerra hem insistit en la necessitat de posar de nou sobre la taula el projecte i per això, ara fa un any vam insistir en el fet que es veiés reflectit als pressupostos municipals de 2022. És cert que l'aparició de la COVID ha fet replantejar com s'estructuren aquestes instal·lacions, i ens ha de fer reconsiderar el projecte, però si el 2019 abans de les eleccions creiem que dignificar les condicions en què els avis i àvies són atesos era una prioritat de la ciutat, el 2022 no podem oblidar-ho posant com a excusa la COVID. Han passat dos anys i el Govern de l'alcalde Motas no ha fet cap pas per avançar. Què ha fet que el projecte no sigui ara prioritari i que mentrestant veiem que d'altres li passin al davant? Ens trobem que tal com es plantegen les noves residències (com a molt 90 usuaris, 65% d'habitacions individuals, espais comuns per no més de 20 persones...) és molt probable que si no fem res el resultat final pugui ser que per adaptar les dues residències que ara tenim a St. Feliu (Surís i St. Feliu Gent Gran) acabem perdent places per adaptar els espais actuals a les noves recomanacions. Tot en un moment on la demografia de la ciutat fa preveure que en els anys vinents les places seran més necessàries que mai. Per això cal posar-se en marxa ja. Tal com manifesta Sílvia Romero, cap de llista a les properes eleccions, “Des d'ERC tenim el projecte com a prioritari i si d'aquí a uns mesos depèn de nosaltres aquesta carpeta tornarà a la taula del Govern de la ciutat, tal com la vam deixar el juny de 2019”.  

Municipals, Sant Feliu de Guíxols

Sílvia Romero: “A Sant Feliu de Guíxols cal un estil de lideratge diferent, basat en projectes consensuats amb la ciutadania”

Sívia Romero s’ha presentat públicament davant la ciutadania de Sant Feliu de Guíxols com a candidata d’ERC per a les properes eleccions municipals del 2023. ​ Sílvia Romero: “El projecte d’ERC és el millor que es pot oferir a la ciutat, ja que el 2023 s’ha de produir un canvi, i nosaltres volem ser el relleu transformador que sempre treballa per ser útil a la gent i millorar la seva vida.” Sílvia Romero s’ha presentat públicament davant la ciutadania de Sant Feliu de Guíxols com a candidata d’ERC per a les properes eleccions municipals del 2023. En un acte a la placeta de Sant Joan, que ha comptat amb la presència de l’exconsellera Dolors Bassa, l’actual cap de l’oposició ha parlat del projecte de ciutat del seu equip i de la feina feta durant els darrers anys”. Durant l’acte, la cap de llista ha explicat algunes de les línies amb les quals volen treballar: “Calen polítiques d’habitatge valentes i una important inversió en habitatge públic, cal escoltar a la gent gran i a les seves famílies i, per això, sabem que necessiten assistència i suport i una millora de tots els serveis, principalment la Residència Surís que ha d’esdevenir prioritat de la ciutat”. “Cal escoltar a les entitats i a la gent dels barris i, per això, volem tirar endavant l’espai polivalent i una nova piscina municipal descoberta a Vilartagues. Hem de generar més espais de convivència i més activitats pels veïns”, ha afegit. Romero també aposta pel turisme de qualitat “amb la finalització del Thyssen i la promoció de millores a la nostra oferta turística i comercial”. D’altra banda, aposta per la millora de la mobilitat i l’accessibilitat a Sant Feliu de Guíxols així com de la millora de la qualitat de vida dels més joves ja sigui amb l’accés a l’habitatge, la promoció de feines de qualitat o la creació d’un espai jove modern amb serveis i espais de convivència. Davant dels reptes actuals i de futur treballaran per una revisió global del planejament urbanístic del 2006: “Amb 16 anys han canviat moltes coses en l’àmbit tecnològic, climàtic o econòmic.

Municipals, Sant Feliu de Guíxols

ES PRESENTA SÍLVIA ROMERO COM A CAP DE LLISTA L'ANY 2023

Sílvia Romero ha estat presentada com a cap de llista per a les properes Eleccions Municipals de l'any 2023 a Sant Feliu de Guíxols després de ser escollida en assemblea el passat 12 de setembre. La presentació s'ha fet a la Placeta St Joan i va deixar curtes les previsions dels organitzadors. Van ser molts els ganxons i ganxones que es van acostar per conèxier de primera mà la persona que encapçalarà per segona vegada la llista que els republicans presentaran d'aquí poc més de set mesos. A l'acte hi ha intervingut la consellera el 2017 de la Generalitat Dolors Bassa , que ha introduït la candidata i ha refermat el compromís d'Esquerra Republicana de Catalunya en assolir l'objectiu nacional i treballar en els valors republicans des dels ajuntaments. Per la seva banda Sílvia Romero s'ha presentat als assistents, primer des d'un punt de vista més personal, i després fent balanç de la feina feta per ERC a l'ajuntament i les propostes de futur. Segons Romero “El projecte d’ERC és el millor que es pot oferir a la ciutat, ja que el 2023 s’ha de produir un canvi, i nosaltres volem ser el relleu transformador que sempre treballa per ser útil a la gent i millorar la seva vida.” Es pot accedir al vídeo de l'acte complert.al següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=8fLfwQGHt6E #EscrivimElFutur #Guíxols

Nou Museu Thyssen

ERC Guíxols dona suport al nou Thyssen

  Sílvia Romero: “el nou equipament fuig de la simple idea d’espai per exposicions que teníem fins ara per esdevenir un motor de desenvolupament cultural i artístic”.   Durant el mandat 2015-2019, l’equip d’Esquerra de Sant Feliu de Guíxols amb representació a l’Ajuntament van ser els impulsors del projecte, prenent la decisió valenta de projectar un museu realitzable i assumible per la ciutat.     Divendres, 2 de setembre El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha donat suport a l’aprovació inicial del projecte de reforma i ampliació del Monestir per ubicar-hi el Museu Carmen Thyssen. El punt, aprovat en el darrer ple del consistori ganxó, ha comptat amb els vots favorables de l’equip de govern (Tots per Sant Feliu i PSC), així com el d’ERC, l’abstenció de Junts per Catalunya i els vots en contra de MES (Moviment d’Esquerres) i Guíxols del Carrer - En Comú Podem (GDC).   La regidora i portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Sant Feliu i cap de l’oposició, Sílvia Romero, assegura que des d’Esquerra Guíxols “estem convençuts que el projecte aprovat segueix els objectius que sempre hem perseguit. És un projecte respectuós amb el patrimoni per la forma en la que preserva l’edifici del Monestir i, al mateix temps, és innovador i avantguardista per la forma en que incorpora l’estil arquitectònic actual”. Així mateix, Romero destaca que el nou equipament cultural “projecta a la ciutat cap al segle XXI, fet que també garanteix la seva conservació històrica”.   Un altre punt que destaquen des del grup municipal d’ERC és que el projecte porti la firma de Nieto Sobejano: “Només cal repassar els treballs realitzats per aquest estudi per veure que apareixen en prestigioses publicacions d’arquitectura. Això pot fer que el Monestir i el Thyssen donin una projecció internacional de Sant Feliu de Guíxols, donant una oportunitat a la resta de patrimoni arquitectònic de la ciutat”.

Festa Major 2022

QUAN LA CIUTADANIA NO ÉS LA PRIORITAT DEL GOVERN

La Festa Major ha estat una altra mostra que el govern no prioritza les activitats adreçades a la ciutadania. Des d’ERC apostem per un model de Festa Major més propera a la gent i de més qualitat. Han passat uns dies de la Festa Major i amb la distància i analitzant les informacions rebudes en volem fer una valoració, en alguns casos allunyada del triomfalisme del govern. És evident que tornar a la normalitat després de dos anys de pandèmia ha estat molt positiu, també per les ganes que s’han fet evidents de la gent de gaudir de la festa. La singularitat d’espais com el passeig o la badia, així com l’èxit assegurat del correfoc o els focs artificials però, no ens han de fer pensar que tenim una Festa Major com mereixen els ganxons i les ganxones. Des d’ERC creiem fermament que si la nostra ciutat és capaç de fer una aposta cultural com és Porta Ferrada, també hauria de ser capaç d’assolir una qualitat excel·lent en tots els dies de la Festa Major, més enllà dels dies on s’escullen propostes d’èxit assegurat com per exemple el dia 31 de juliol. Hem de tenir en compte que la Festa Major és de debò aquella activitat on tota la ciutadania hi pot participar, i aconseguir-ho ha de ser la prioritat, amb activitats per a tothom, gratuïtes i de qualitat. Hem de ser capaços de programar com fan d’altres poblacions més petites, una oferta per a infants, una per a joves i una per a la gent gran cada dia. Mica en mica hem anat admetent que les persones més grans tenen “reservat” el dia 1 d’agost, quan a d’altres poblacions tenen concerts o balls cada dia de la Festa Major. De la mateixa manera cal fer-ho per als més petits de la casa, amb propostes diàries variades (ball, màgia, circ...) i gratuïtes, per a què la festa pugui ser accessible a tothom. Enguany, fins i tot s’ha admès des del govern la suspensió d’una activitat adreçada al púbic infantil perquè no s’havien venut prou entrades. No ho podem admetre.

A la imatge un dels vehicles que ha comprat l'ajuntament i taques que  deixen aquests vehicles pel seu estat als nostres carrers.

SEGUEIX EL DESPROPÒSIT DE LES ESCOMBRARIES I LA NETEJA A LA CIUTAT

Una nova decisió del govern preveu allargar la presència de camions i contenidors vells als nostres carrers, malgrat aviat farà un any que paguem el nou contracte. Fa uns dies informàvem de la darrera improvisació del govern respecte el nou servei de recollida d’escombraries i neteja urbana. Explicàvem que hem hagut d’incrementar el contracte amb 178.000€ per comprar contenidors que puguin portar identificadors que la concessió no preveia, donat que els que es van comprar inicialment no ho permeten. Com és evident aquest nou contracte encara no s’ha posat en marxa, només cal una passejada aquests dies pels carrers de Sant Feliu per veure contenidors vells, bruts i plens a qualsevol hora del dia i camions i maquinària vella fent la recollida i la neteja que encara embruta més que netejar. Les taques als nostres carrers que deixen aquests vehicles després de passar-hi són evidents. Doncs bé, avui volem informar que a la darrera Junta de Govern del passat 2 d’agost es va acordar acceptar els vehicles, equips i maquinària amortitzats al contracte antic i posteriorment cedir-los novament a la nova empresa concessionària del servei, que ara s’anomena PREZERO SAU però que és la mateixa CESPA de sempre. Per això durant uns quants mesos més veurem els mateixos camions antics i contenidors vells al carrer. Per bé que aquest és un tràmit necessari, és important saber que l’Ajuntament ha trigat 10 mesos en fer-lo. Cal recordar que la concessió del nou contracte d’escombraries es va fer en el Ple del 2 de setembre de 2021 i el mateix Ple va acordar que el contracte era vigent des de l’1 d’octubre de 2021. Els mateixos 10 mesos que fa que esperem veure els nous contenidors al carrer i els nous camions i maquinària fent la neteja. I també és un fet rellevant que l’equip de govern s’hagi atribuït les competències a la Junta de Govern per poder tractar aquests temes que fins ara es portaven al Ple on tots els regidors, principalment els de l’oposició, podíem participar en el debat dels temes i votar.

Contenidors davant de l'escorxador a la Ctra. Palamós

ALLÒ QUE EL GOVERN VOL AMAGAR I QUE LA REALITAT ENS MOSTRA

TxSF i el PSC s'esforcen per fer arribar una imatge de bona gestió, però en només un cap de setmana s'ha fet evident que la realitat és una altra: brutícia als carrers, talls de llum en temporada alta i informació poc clara. Que el govern Motas inverteix molt temps i diners públics en fer veure que la seva gestió és eficient és conegut per tothom, i que la voluntat d'amagar el que no interessa també. Aquest passat cap de setmana però, la situació ha arribat a ser esperpèntica. Divendres ens deien que "St. Feliu presenta 15 nous agents de la Policia Local" i llegint-ho resulta que d'aquests agents 3 ja estaven treballant i aconsegueixen la plaça, 4 substitueixen baixes i 8 són temporals pels mesos d'estiu. Si la intenció era fer un titular perquè el ciutadà pensi que s'està fent una bona gestió malauradament la realitat no és aquesta, i és que passat l'estiu l'increment d'agents serà zero. La plantilla de la Policia Local hauria de ser de 55 agents i avui dia en tenim 44 malgrat el que ens vulguin fer creure. Va ser el mateix govern qui va dir que tindria la plantilla ben dimensionada i a punt d'acabar la legislatura no ho haurà assolit. Dissabte la ciutat va patir talls de llum, en temporada alta i amb tot el que això significa per la restauració i el comerç de la nostra ciutat en aquestes dates. Diumenge aquests talls es van repetir, com ja va passar l'estiu passat. En fem esment perquè l'alcalde l'any passat va fer saber a la ciutadania que s'havia reunit amb l'empresa subministradora i va garantir que aquest any aquests problemes ja no existirien. De fet, no fa massa, coincidint amb unes millores a la xarxa i al seu programa de Ràdio Sant Feliu, va reafirmar-se en què els problemes quedarien solucionats. El darrer estiu de la legislatura ens demostra que l'alcalde no ha complert amb allò que havia dit. Aquest cap de setmana també des de l'Ajuntament s'anunciava que a St. Pol s'hi instal·lava un tancat de fusta per "endreçar tota la segona línia de St.

Servei de recollida

Des d’ERC denunciem que des de gener de 2022 els ganxons i ganxones paguem per un servei que no rebem.

L’increment del 6% de la taxa d’escombraries del 2022 havia de servir per unes millores que a dia d’avui encara no tenim. Fa uns dies el govern de TxSF i PSC va aprovar una modificació del contracte d’escombraries de 178.000€, que cal sumar als 46 milions d’euros inicials, que posa en evidencia la improvisació en la gestió del problema de les escombraries i la neteja a la ciutat. ERC Guíxols ja va demanar diverses vegades al govern que fes una aposta per un model de recollida selectiva amb contenidors amb xip, com fan moltes ciutats. El govern ens va respondre que ja ho farien més endavant amb una subvenció dels fons europeus FEDER que mai ha arribat. L’empresa que ha de donar aquest nou servei no va preveure doncs la compra de contenidors adaptats amb xip per identificar els usuaris, mantenint el sistema actual que ja sabem que és deficient. Doncs ara, quan ja fa gairebé un any que tenim un contracte nou, han vist imprescindible aplicar el sistema de reconeixement amb xip als contenidors i també s’ha rebut una subvenció de l’Agència Catalana de Residus per portar-ho a terme, el problema és que els contenidors del nou contracte no estaven preparats i toca comprar-ne de nous. Al final, aquesta improvisació del govern provoca una despesa de 178.000€ i un nou endarreriment en la millora del servei de recollida d’escombraries i neteja de la ciutat.  Un primer any perdut dels deu que té el nou contracte i no tenim contenidors nous als carrers i no estem recollint millor. I si fem cas al que va dir l’alcalde al Ple del passat dijous, la previsió per la instal·lació dels nous contenidors és a la tardor. Com ja vam advertir des d’ERC Guíxols calia tenir-ho clar des del principi, però l’actitud del Govern d’anar a la seva i no escoltar ens ha portat a una gestió nefasta i negligent. El més greu de tot és que estem pagant per un servei que no rebem. Per a l’any 2022 el Govern va aprovar una puja d’un 6% del preu del rebut d’escombraries per a tots els ciutadans i ciutadanes i empreses de la nostra ciutat.