Hostalric

Totes les notícies

Segueix la nostra campanya al web, facebook i twitter

Segueix la nostra campanya al web, facebook i twitter! Durant el mes de maig, aquest web no s'actualitzarà. Per seguir l'actualitat de la campanya, per conèixer la candidatura i el nostre programa, podeu seguir-nos a a lluistubau.esquerrarepublicana.cat facebook.com/esquerra.hostalric.#sthash.RndLQwW2.dpuf Segueix la nostra campanya al bloc i al facebook Durant el mes de maig, aquest web no s'actualitzarà. Per seguir l'actualitat de la campanya, per conèixer la candidatura i el nostre programa, podeu seguir-nos a a - See more at: http://locals.esquerra.cat/hostalric/article/8253/segueix-la-nostra-campanya-al-bloc-i-al-facebook#sthash.RndLQwW2.dpuf

Xerrada-presentació: cooperativa SOM ENERGIA

Xerrada-presentació: cooperativa SOM ENERGIA Què Som? Som Energia és una cooperativa de consum d’energia verda sense ànim de lucre. Les nostres activitats principals són la comercialització i la producció d’energia d’origen renovable. Estem compromesos a impulsar un canvi del model energètic actual per assolir un model 100% renovable. Per què Som? Perquè l’actual model energètic basat en combustibles fòssils és insostenible. Som Energia és una comercialitzadora independent i compromesa a impulsar un model 100% renovable. La cooperativa està al servei dels socis i sòcies de manera eficient, transparent i responsable.

COMUNICAT D’ERC HOSTALRIC SOBRE L’ACTUACIÓ A LA PLAÇA DELS BOUS

SOBRE L’AMPLIACIÓ DE LA VORERA Hem aconsellat que estigui protegida per topalls perquè el frontal dels  vehicles no l’envaeixi.    Hem exhortat a l’alcalde a que es garanteixi que no es disminuirà el nombre de places d’aparcament amb tal de no perjudicar els veins ni els comerços locals.   SOBRE L’ARBRAT   Abans de dur a terme qualsevol actuació, ERC va exigir a l’alcalde el diagnòstic d’un expert sobre les moreres. El dilluns passat, un doctor-biòleg en patologies forestals va confirmar a l’Alcalde, l’arquitecte-tècnic, el cap de la brigada i el regidor d’ERC presents que el cicle vital de les moreres de la plaça està acabat i l’estat de la majoria pot reportar un perill.   Tenim el compromís explícit de l’alcalde per celebrar una sessió informativa i participativa abans de final de mes sobre el tema de les moreres. En aquesta sessió el biòleg exposarà públicament als ciutadans les conclusions del seu informe i l’actuació recomanada.   Demanem que les mesures que es prenguin per donar resposta a l’informe tècnic que es presenti siguin obertes a la participació ciutadana. Considerem que s’ha d’escoltar l’opinió dels veïns del poble sobre el futur de la plaça i de l’arbrat.   Esquerrra Republicana de Catalunya Secció Local d’Hostalric  

L'ajuntament d'Hostalric ha convocat un ple extraordinari en suport a la consulta del 9 de novembre.

Aquest dilluns dia 22 de setembre a les 20:00h l'ajuntament d'Hostalric ha convocat un ple extraordinari amb un únic punt de l'ordre del dia: SUPORT DEL MÓN LOCAL A LA CONVOCATÒRIA DE CONSULTA SOBRE EL FUTUR POLÍTIC DE CATALUNYA DEL 9 DE NOVEMBRE DE 2014. Amb aquesta moció, el consistori, vol expressar el suport al Parlament de Catalunya i al president de la Generalitat davant de la convocatòria de la consulta del proper dia 9 de novembre. Des d'ERC Hostalric us animem a participar a la concentració convocada per l'ANC Selva Sud a 3/4 de 8 i a assistir a aquest ple històric.

ERC Hostalric presenta una moció al ple en memòria de Joan Guitart, alcalde republicà afusellat fa 75 anys

“Per Catalunya i la República”. Aquestes van ser les últimes paraules de Joan Guitart i Roca, alcalde d’Hostalric de 1937 a 1939, assassinat pels franquistes a Girona el 28 de juliol de 1939. 75 anys després el recordem a ell, i també a Pere Heredia i Mata, hostalriquenc també assassinat pel règim el mateix dia. Precisament el dia que es compleixen 75 anys exactes de l’assassinat, el grup municipal d’ERC i el regidor de les JERC, vam presentar al ple una moció de reconeixement institucional de la figura de Joan Guitart i Roca i en memòria de tots els hostalriquencs víctimes del règim. La moció, que va ser aprovada ahir pel ple, reclamava que es reconegués que la sentència envers l'alcalde Joan Guitart i Roca va ser un crim polític i que ell, com tants altres persones del moment, foren assassinat per causes purament polítiques. Així mateix, la moció reclamava que es faci un reconeixement institucional i un acte d’homenatge amb la instal·lació d’una placa en memòria de Joan Guitart i Roca i de tots els hostalriquencs víctimes del règim. “A tota la gent del nostre poble que va ser represaliada pel feixisme, a totes les víctimes de la intol•lerància i el fanatisme. Mai més!” Joan Guitart i Roca neix a Hostalric l'any 1902. Baster de professió, com el seu avui, el seu pare i el seu germà. Vivia al carrer Raval número 26 i era militant d’Esquerra Republicana de Catalunya. Va ser dipositari de l’ajuntament i regidor durant uns anys, fins que l’1 d’abril de 1937 és escollit alcalde amb 7 vots a favor i 2 en blanc.   El mes de febrer de 1938 en Joan és cridat a files. El 22 de març de 1939 és denunciat pel jutge municipal i, finalment, el 26 d’abril del mateix any el detenen i l’interroguen. Després de la declaració l’empresonen a un garatge i posteriorment a la presó seminari de Girona. Finalment, és jutjat i condemnat a la pena de mort el dia 2 de juny de 1939 a la sala del palau de justícia de l’audiència provincial de Girona sota el delicte de rebel·lió militar i de defensa de la ideologia “rojo-separatista”.

Per uns (cada cop més) pressupostos participatius

Hem complert ja la segona edició dels pressupostos participatius, i estem a punt d’encetar la tercera. Gràcies a aquesta iniciativa del grup municipal d’Esquerra Republicana, avui s’ha pogut rehabilitar el parc de l’Ateneu, gaudim dels nous vestidors del camp de futbol, s’ha pogut ampliar l’oferta formativa d’idiomes al nostre municipi, es va poder tirar endavant la iniciativa de la brigada jove en la seva primera edició, i s’ha pogut ampliar el ventall d’activitats extraescolars a l’escola i a l’institut. Hem de dir que ens en sentim orgullosos, tot i reconèixer que la participació registrada a les dues edicions, queda encara molt lluny de la que desitjaríem. Malgrat tot, el grup municipal i la secció local d’Esquerra Republicana, estem immersos en un procés per decidir si, malgrat ser els impulsors d’aquesta iniciativa, hem de continuar participant-hi i col•laborant de manera activa. El motiu fonamental ha estat la reiterada negativa de l’equip de Govern a incrementar significativament la partida pressupostària destinada als pressupostos participatius. El primer any es van destinar 25.000€, una quantitat molt allunyada de la nostra voluntat, però que vam acceptar per poder tirar endavant el procés. En la segona edició, aquesta partida es va incrementar en 3.000€, i en l’edició d’enguany, l’increment ha estat encara menor, i ens trobem amb només 30.000€, després de tres anys de treball. La continuada negativa de l’equip de govern a incrementar la dotació econòmica dels pressupostos participatius, ens fa qüestionar l’interès real de l’equip de govern en aquesta iniciativa i en les motivacions que ens van dur a presentar-la: fer partícips, cada cop més, els veïns i les veïnes d’Hostalric, en la presa de decisions sobre el seu municipi, sobre els seus problemes i les propostes per sol•lucionar-los. Ho diem sempre que en tenim ocasió: el municipi és cosa de tots i l’hem de construir entre tots.

ERC aconsegueix la rebaixa de l'IBI a partir d'aquest exercici 2014

Ens remuntem al Ple Ordinari del 8 d’octubre del 2012, quan el Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’ajuntament va instar a l’equip de govern a fer un requeriment davant l’Oficina del Cadastre a Girona amb tal de demanar una revisió de les ponències del sòl a la baixa.   La intenció era evident:  la pressió fiscal als veins en el pagament de l’IBI és del tot desmesurada. El cost calculat en la revisió de la ponència del sòl de l’any 2005 es va fer en base a unes previsions alcistes que la crisi i l’esclat de la bombolla immobiliària han demostrat irreals i abusives.   Això provoca que els vilatans estiguem pagant (cada any més) quantitats desorbitades en concepte d’IBI urbana per unes propietats que en canvi, dia a dia, continuen devaluant-se.   Per sort, aquesta vegada l’equip de govern, si que ens va fer cas, i va presentar al cadastre la reclamació. Resultat: La teniem, i ens han donat la raó!   Recordem que continuem patint la revalorització de l’IBI que s’aplica en 10 anys a raó d’un 10% anual. Però la bona noticia és que l’Oficina del Cadastre de Girona ha aprovat una rebaixa del 15%.   Tenint en compte que l’ajuntament ha decidit mantenir el tipus impositiu que aplica sobre l’IBI, aquesta rebaixa comportarà un estalvi net de 5 punts que es traslladarà directament a les butxaques dels nostres veïns.   Manifestem sentir-nos molt satisfets pel resultat d’aquesta bona gestió del nostre Grup Municipal. Seguirem treballant en aquesta linia. Sempre hi som!