La Canonja

Totes les opinions

L’esport, element integrador

La Canonja vista des dels horts

El tresor d’un poble és la seva gent. Aquesta frase pot semblar molt òbvia, però cal repetir-la i creure-se-la. Per donar solidesa i robustesa a un poble, s’ha d’invertir i treballar en els elements que enforteixin els seus fonaments, fet que permetrà mirar el futur amb optimisme. Són els elements que anomenem estructura de poble, com poden ser la cultura, els afers socials, els negocis o l’esport, entre d’altres.

Vosaltres, a quina banda esteu?

Presos Polítics. Sortida de la presó

Estimats i estimades del Grup Municipal del PSC de la Canonja, Hem llegit amb preocupació l’article que heu publicat a la revista municipal La Canonja Informa, número 82. Com a veïns i veïnes que som, ens sobten i ens neguitegen algunes de les paraules que estan plasmades en aquest escrit. No entrarem en les vostres crítiques del camí que ha portat a tenir de nou un president republicà a la Generalitat de Catalunya.

Els petits canvis són poderosos

Rambla de Coll-blanc al Juny

Als anys noranta, a TV3, hi sortia un personatge que, a partir de diferents situacions, ens enviava missatges de com reciclar i altres temàtiques relacionades amb el medi ambient. Era el Capità Enciam i acabava les seves intervencions amb aquesta sentència: «els petits canvis són poderosos». Són unes paraules amb força i que tenen molt sentit. El 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, establert per l’ONU ja fa 44 anys, una jornada que té com a objectiu conscienciar-nos de la necessitat de conviure amb respecte i responsabilitat amb l’entorn natural, imprescindible per a la nostra subsistència.

Volem indústria i volem vida, no hauria de ser tan difícil d’entendre

Polígon Petroquímic Sud de la Canonja

Ja fa un any de l’explosió a IQOXE, que va fer trontollar la Canonja. Va causar la mort de tres persones, dues a la mateixa planta i una a Torreforta. Però també va provocar nombrosos ferits i múltiples desperfectes, tant al nostre poble com en poblacions veïnes. Moltes famílies s’han vist afectades emocionalment per aquest fet i algunes ja han decidit fer el pas i marxar de la Canonja, buscant allò que des del 14 de gener de 2020 han perdut: la tranquil·litat de viure en un entorn segur.

Al costat de la gent

La Covid 19 ha agreujat una problemàtica que ja arrosseguem de fa temps. Les famílies tenen molts problemes per arribar a final de mes, pateixen precarietat laboral, reben pensions miserables, han d’utilitzar una part molt elevada dels seus ingressos per pagar l’habitatge i han d’assumir el cost elevadíssim dels serveis bàsics. És important treballar constantment pel benestar de les famílies, tot fent polítiques que incideixin de manera clara en la millora de la seva vida, sobretot de la d’aquelles que pateixen més, que són més vulnerables.

#Cuidem-nos

La Canonja vista des dels horts

Diuen que les grans crisis de la humanitat fan sortir el millor de la gent, però també el pitjor. La COVID19 no n’és cap excepció: els arcs de Sant Martí del principi, els aplaudiments als cossos sanitaris en reconeixement de la seva feina... Però, amb el temps, afloren les actituds no tan positives. Els negacionistes, els insolidaris, els aprofitats... Les misèries humanes al descobert, perquè, sota tensió, és quan ensenyem els nostres veritables colors.

Saber quin aire respirem, una necessitat imprescindible

Indústria Química

La Canonja està envoltada d’un teixit industrial, que concentra gran part del Polígon Petroquímic Sud. La indústria química no és només un dels motors econòmics de la nostra població, sinó de tot el Camp de Tarragona. I ho ha de continuar sent. Però no podem negar que també crea problemes molt importants, que fan que la convivència entre l’activitat productiva i la societat civil no tingui un encaix fàcil.

La Covid-19 ens posa a prova com a poble

La Covid-19 ens ha sacsejat. Ha causat infinitat de contagis, ha provocat moltes morts i ha fet que les rutines hagin variat substancialment. Aquestes alteracions han afectat col·lateralment l’economia de moltes famílies, ja que la feina i els negocis n’han sortit perjudicats. Estem davant d’un repte com a poble, en què les accions individuals afecten tot el conjunt i cal molta responsabilitat i solidaritat per minimitzar els riscos a fi que no es generi un rebrot.

Fem del ple de l’Ajuntament de la Canonja, un acte transparent i proper

Ple telemàtic

El passat onze de juny se celebrà, per fi, un nou ple. Va ser una experiència interessant i gratificant, sobretot perquè es va retransmetre en directe, tot permetent que un nombre més elevat de gent el pogués seguir. És important recordar que, per llei, els plens han de ser públics. Cal destacar que es va generar un debat paral·lel. Amb debats constructius, hi guanyem tots i fem créixer el poble.