La Garriga

Notícia

Molinero: “Junqueras i Rovira reconeixen coses que són clau de cara a la independència”

Una trentena de persones assisteixen a la presentació de “Tornarem a vèncer”
Israel Molinero, exregidor ecosocialista de la Garriga, i Josep Maria Jové, president del grup parlamentari d’ERC, van ser els encarregats dissabte de destacar els arguments del llibre ‘Tornarem a Vèncer’, d’Oriol Junqueras i Marta Rovira, aquest dissabte 8 de maig a la Garriga. Per Molinero, la proposta estratègica dels màxims dirigents d’ERC reconeix coses “que són clau de cara a la independència”.
Una trentena de persones van assistir a l’acte al carrer de Can Xic Corder, que havia estat ajornat en motiu del confinament. Molinero va afirmar que l’opuscle de Junqueras i Rovira “és un text que va dirigit a tothom. No és per a gent acostumada a llegir sobre política. És sintètic i va al gra”. Així mateix, distingeix entre els punts forts de “la victòria de l’1 d’octubre” i “aborda el fons de tot el que va venir després com a aprenentatges”, més que una derrota. Per Molinero, la proposta dels republicans és que “posa el projecte de la independència al servei de tots els ciutadans, no només de qui la vol”. En aquest sentit, l’exregidor d’ICV es va posar com a exemple de “la Catalunya diversa, nascut a la Verneda i amb familiars profundament anticatalans. És en aquesta Catalunya diversa amb la que haurem de ‘lidiar’”. Molinero, que es va mostrar “optimista” respecte la independència de Catalunya, va destacar que la proposta estratègica de Junqueras i Rovira no renuncien a la via unilateral: “Hi ha causes que obliguen a aplicar la desobediència civil”.
Per la seva banda, Josep Maria Jové va destacar la fortalesa de l’independentisme de cara al futur: “Aquests dies veiem que de les alternatives al règim del 78, que està arribant a la seva fi, l’independentisme és que es manté més forta, més mobilitzada i amb més suport democràtic. Això ens dona més legitimitat davant els debats sobre el futur”. Jové, membre de l’equip negociador per a la investidura de la presidència de la Generalitat, va dir que “cal un Govern que faci front a la crisi sanitària, l’econòmica i la repressió. I Esquerra Republicana està a punt per governar. No ho podem demorar més”.
L’alcaldessa Dolors Castellà considera que ‘Tornarem a Vèncer’ també té una “mirada feminista de mirar cap al futur, i en destaca que és una proposta estratègica “per guanyar, no per anar tirant”, i això passa també per pensar que com millor sigui el context, més s’avançarà cap a l’objectiu: “Els que s’alegren dels resultats electorals de la comunitat de Madrid, el com ‘com pitjor, millor’, no tentn cap mena de solidaritat amb la resta de la gent, i això no ajuda”.
 
Dissabte 15, Joan Tardà “en defensa pròpia”
Dins dels actes del 90 aniversari d’ERC, la secció local republicana de la Garriga ha convidat l’exdiputat Joan Tardà el proper dissabte 15 de maig, que presentarà el seu llibre En defensa pròpia al mateix lloc i hora (12 h.). El 29 de maig, i en el mateix format, la diputada Jenn Díaz visitarà la Garriga per presentar el llibre Dona i poder. El mateix dia, a la tarda, ERC la Garriga ha programat la representació dramàtica Adreça desconeguda (1938), basada en els textos de Kressmann Taylor. El dimecres 12 de juny es presentarà el llibre Picar pedra, de Joan Puigcercós, Josep Huguet i Francesc Codina.