La Garriga

Notícia

Joan Tardà visita la Garriga per presentar ‘En defensa pròpia’

Hi participaran l’alcaldessa Dolors Castellà i l'historiador Roger Heredia

L’exdiputat republicà Joan Tardà presenta el llibre ‘En defensa pròpia’ a la Garriga aquest dissabte 15 de maig dins dels actes de commemoració dels 90 anys d’Esquerra Republicana de Catalunya. L’acte tindrà lloc al carrer de can Xic Corder a partir de les 12 h. del migdia i comptarà amb les intervencions de Roger Heredia,  l’alcaldessa Dolors Castellà i del cantant Pep Picas.
El llibre ‘En Defensa pròpia’ és una assaig escrit a finals del 2020 on es reflexiona del posicionament ideològic d’Esquerra Republicana a finals de la primera legislatura posterior del l’1 d’octubre del 2017 i abans de les eleccions del 14 de febrer. Per Tardà, aquests darrers mesos una part de l’independentisme ha expressat la frustració per la no consecució de la independència, una reacció que es manifesta amb crispació i dificulta el reforç del moviment i la implicació de nous sectors socials. Esquerra ha estat el principal receptor de les crítiques més airades des de sectors conservadors, i aquest és el motiu del títol del llibre, En defensa pròpia. Per l’històric dirigent d’ERC –ara jubilat– el moviment independentista ha avançat a diferents velocitats al llarg del temps, i l’alentiment dels darrers mesos a causa de la repressió té com a efecte el desconcert actual. El líder de l’independentisme basc d’esquerres, Arnaldo Otegui, és l’autor del pròleg.
 
La propera, Jenn Díaz.
Dins dels actes del 90 aniversari d’ERC, el 29 de maig, i també a les 12 h. al carrer de Can Xic Corder, la diputada Jenn Díaz visitarà la Garriga per presentar el llibre Dona i poder. El mateix dia, a la tarda, ERC la Garriga ha programat la representació dramàtica Adreça desconeguda (1938), basada en els textos de Kressmann Taylor. El dimecres 12 de juny es presentarà el llibre Picar pedra, de Joan Puigcercós, Josep Huguet i Francesc Codina.