L'Ametlla del Vallès

Totes les notícies

Acte Passem Comptes, amb la regidora Raquel García, de Barris, que explica una de les accions

Resum de l’acte Passem Comptes, març del 2021

Aquest acte es va portar a terme de manera telemàtica el dia 18 de març del 2021 i s’hi va presentar  un resum de les accions que s’han portat a terme i s’estan portant a terme des de les diverses regidories. Les persones que van voler van poder enviar les seves preguntes abans de l’acte i també durant l’acte mateix. Alcaldia Ressalta la bona entesa entre totes les regidories i el treball transversal que s’està portant a terme entre elles per abordar projectes i problemes com a equip de govern. Es porten dos anys de legislatura, i es presenten els projectes ja fets i els que estan previstos fer. Hisenda i Participació Ciutadana —Termini d’abril a juny: Procés participatiu per tal de preguntar què sap de la matèria fiscal i de quina manera contribueix als pressupostos de l’Ajuntament de l’Ametlla i què es pot fer amb aquests diners. —Termini de juliol a octubre: procés participatiu en forma de propostes per part dels particulars, de les escoles i de les entitats per fer pressupostos participatius: informació, discussió, presentació de propostes i votació de propostes. Hisenda i Medi Ambient —14 d’abril: Panells solars fotovoltaics: campanya d’informació i promoció de la instal·lació de sistemes d’aprofitament d’energia solar tèrmica o elèctrica i de quina manera aconseguir la bonificació del 25 % de l’impost de béns immobles (IBI) durant 5 anys. Trobada de ciutadans amb empreses i regidors de l’Ajuntament. Hisenda i Noves Tecnologies —Instal·lació de fibra òptica: ja s’ha instal·lat als Turons del Vallès i s’està treballant per fer la instal·lació als polígons industrials Monguit i Ametlla Park (2021). Després es farà la instal·lació a altres barris, com el Mas Fabrera i les masies disseminades de la part baixa de l’Ametlla (2021).  Seguretat Ciutadana —S’ha creat el Pla de modernització de la Policia Local. La feina feta és: document sobre d’estat de la situació en què s’ha constatat la falta d’efectius, s’ha revocat una nomenació irregular de l’any 2017, s’ha vist la necessitat de regularitzar les hores extres, s’ha fet la regularització i la legalització de les càmeres de seguretat que s’havien comprat, però que no s’havien posat a punt, i s’ha regularitzat la gravació de les trucades.

Pla municipal del 22 de febrer del 2021, intervenció de la Mireia Morillas, regidora de Medi Ambient

Resum del Ple municipal del 22 de febrer de 2021

PLE DE L’AJUNTAMENT DE L’AMETLLA DEL VALLÈS, 22 de febrer del 2021 Aquest Ple es va desenvolupar a través de la plataforma digital de l’Ajuntament i va ser emès per YouTube, on també es pot recuperar. Us oferim un resum dels punts més rellevants del Ple municipal del mes de febrer. Als documents de sota hi trobareu els textos complets de les mocions que es van presentar i aprovar. Per començar, es donen les gràcies a totes les persones que han fet possible el desenvolupament de les eleccions del 14 de febrer: personal de l’Ajuntament, Policia Local, voluntaris de Protecció Civil, jutge de pau, regidors, persones que van ser a les taules de votació i veïns i veïnes de l’Ametlla del Vallès. S’expliquen les dades de la pandèmia de covid-19 al poble i a les escoles i es dona les gràcies per la iniciativa de la biblioteca de fer l’activitat de l’Hora del conte a les escoles dels nens i nenes més petits.  DICTÀMENS 2.- AMPLIACIÓ DE LA DELEGACIÓ DE FUNCIONS A LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA, CONFIRMACIÓ I CLARIFICACIÓ DELS ANTERIOR ACORDS DE DELEGACIÓ. Es demana a la Diputació de Barcelona, a través de l'Organisme de Gestió Tributària, l’ampliació de funcions en la delegació de les facultats de gestió, liquidació, inspecció i recaptació dels ingressos de dret públic que els corresponguin en dues taxes: la taxa del clavegueram i la taxa de manteniment del cementiri municipal. A part de la gestió recaptatòria, la Diputació també fa el seguiment dels impagats i de la resta de les funcions que implica tot el tema econòmic. El preu que es paga per la gestió de recaptació va en funció dels càrrecs que es generen a l’Ajuntament, uns 50.000 € (el pagament a la Diputació suposa entre el 2’5 % i el 3 % d'aquest import total), en forma de taxa per la prestació de serveis i la realització d’activitats necessàries per a l’exercici de les funcions de gestió, liquidació, inspecció i recaptació dels ingressos de dret públic municipals.

Protecció Civil senyalitza l'actuació de caça

L’Ametlla forma part dels 14 municipis que treballen conjuntament per actuar contra la plaga de senglars

En col·laboració amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, els municipis de Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Canovelles, Granollers, l’Ametlla del Vallès, les Franqueses del Vallès, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Martorelles, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Santa Eulàlia de Ronçana i Vilanova del Vallès, tots ells del Vallès Oriental, han acordat un conveni mitjançant el qual es redactarà un pla d’acció conjunt a partir de cada casuística local i es farà un seguiment de la implantació del pla cada mig any.  La signatura del conveni té la seva base en el fet que aquests pobles de la comarca comparteixen el problema de la proliferació de la població de senglars, que malmeten camps de cultiu, horts i jardins i han provocat accidents de trànsit. El problema de l’augment dels senglars ve agreujat per dues circumstàncies: no tenir depredador natural a causa de la desaparició dels llops al nostre territori i l’aturada que hi va haver des la primavera passada en el control de la plaga de senglars a causa de l’estat d’alarma per la pandèmia causada per la covid-19. Tot plegat ha portat als pobles vallesans a posar-se d’acord per afrontar el problema conjuntament, ja que la població de senglars no s’està quieta en una part concreta del territori, sinó que té mobilitat constant.   Ja fa un parell d’anys que els pobles del Vallès Oriental tenen reunions per conèixer maneres diverses d’actuar i compartir els resultats de les diverses actuacions, i han vist que la millor manera d’enfrontar-se al problema és fer-ho conjuntament i coordinant les diferents tècniques segons el lloc on s’han de portar a terme. Per exemple, per actuar dins una zona boscosa es programen actuacions amb les agrupacions de caçadors, però, en canvi, per actuar en zones properes als nuclis habitats cal fer servir trampes o xarxes per poder capturar els animals, tècniques que ja s’han provat des de diversos consistoris.

Generalitat de Catalunya

Sobre el futur govern de la Generalitat

Ens cal un govern estable per afrontar els reptes del país Tenim una oportunitat històrica per construir un govern fort que s’ocupi des del primer minut dels problemes de la ciutadania i avanci en el camí per posar fi a la repressió i fer el referèndum. Necessitem 4 anys d’estabilitat per poder impulsar tots aquells reptes que tenim davant i per això apel·lem a grans majories. I el context és favorable. Podem tenir una majoria sòlida, estable a Catalunya i tenim la força a Madrid per forçar l’Estat a negociar, a moure’s. Fem l’acord dels grans consensos de país. La Nova Generalitat Republicana serà un govern 100% paritari, al costat de la gent, progressista i transformador, profundament feminista, desacomplexadament ecologista i radicalment democràtic, amb totes les conseqüències que això significa Quines són les nostres 4 prioritats? 1️⃣ PLA DE RESCAT SOCIAL •    Pla d'ocupació i emancipació juvenil •    Pla de xoc contra la pobresa •    Garantir a tothom l'accés als serveis bàsics: aigua, llum i gas •    Subvenció per als productes d’higiene femenina vinculats a la menstruació •    Pla integral de salut mental i emocional •    Pla de xoc d’habitatge digne i croada contra els desnonaments 2️⃣ PLA DE RECONSTRUCCIÓ I TRANSFORMACIÓ DEL PAÍS •    Pla de reactivació econòmica i social: fons europeus, digitalització, recerca, salut •    Enfortiment del sector públic •    Gratuïtat educació 0-3 anys •    Pla nacional de transició ecològica •    Agenda Rural •    Actualització del model d’ordre públic •    Doblar el pressupost en cultura 3️⃣ PACTE ANTIFEIXISTA I PELS DRETS I LES LLIBERTATS 4️⃣ REPÚBLICA CATALANA •    Reprendre la via de la negociació per fer possible el referèndum. •    Mentrestant, ens continuem preparant per construir espais de sobiranistes i acumulant forces.

míting

Propostes d'ERC en l'àmbit cultural per a les eleccions del 14F

Aquestes són les idees i les propostes concretes d'ERC per a les eleccions del 14F.   2 % del pressupost en cultura La República que volem ha d’estructurar el sistema cultural des de la base, augmentant la despesa com país a 200€/habitant en Cultura, amb el compromís del Govern d’aportar un 35 %, és a dir, 70€/habitant. Complirem amb el mínim del 2 % del pressupost, amb una dedicació pressupostària superior el primer any de legislatura. Cal un acord de país que, mitjançant la Mancomunitat Cultural, comprometi a tots els nivells d’administració: Generalitat, ajuntaments i diputacions.   Ajuts per protegir el teixit cultural L’impacte de la covid-19 ha estat especialment profund en el sector cultural que, tradicionalment, no ha disposat de suficient finançament públic i privat. El tancament d’espais culturals i la limitació en la programació cultural, ha portat els creadors i empreses de la cultura a una situació límit. Per això cal un pla de reactivació amb polítiques de recuperació que prioritzin el sector cultural: ajuts per protegir el teixit cultural de l’impacte que ha tingut la crisi i impuls de mesures de reactivació del sector per reprendre la seva activitat en millors condicions.   Bastir un veritable sistema cultural integrat i interconnectat   Tot i això, la situació sanitària i social ha permès visualitzar un sector cultural viu i reivindicatiu disposat a aportar, amb el seu talent, solucions a la situació actual. Per fer front a aquesta situació límit, el Govern va posar en marxa urgentment un pla de rescat per a la cultura, en diferents fases, amb 39,4 milions d’euros extraordinaris a disposició del sector cultural. Tanmateix, proposem bastir un veritable sistema cultural integrat i interconnectat, un sistema cultural de Catalunya basat en aliances de cooperació i coordinació entre els sectors de la creació, la producció i la difusió culturals i els diferents nivells de les administracions públiques del nostre país.

Al costat de la gent

Què està passant durant la campanya electoral del 14F per al Parlament de Catalunya

Just abans de la campanya electoral, quan encara no sabíem si la data de les eleccions seria el 14F, es va saber que, tot i l’informe favorable dels lletrats del Congrés, el PSOE tornava a encobrir la monarquia i a tapar les vergonyes dels Borbons: es neguen a investigar les corrupteles del rei emèrit.   Per què volem una república independent?   Per què volem una república independent? Perquè el govern de PSOE i Podemos, el ‘més progressista de la història’, sufraga part de les despeses de l’exmonarca als Emirats Àrabs, i ho fa amb els nostres diners. Volem deixar de banda un Estat que tancar files amb el règim del 78. La Casa Reial és una vergonya democràtica i la seva impunitat és una taca en qualsevol estat que vulgui ser una democràcia de veritat del segle xxi. Si els socialistes no frenen la corrupció, en són còmplices! Amb la corrupció, tolerància zero. Prou impunitat, prou Borbons. Volem una Catalunya republicana i lliure de corrupció, perquè això és estar al costat de la gent.   Al mateix moment, se sabia que JxCat salvava Núria Marín i el PSC a la Diputació de Barcelona en una moció contra la corrupció, però després el jutge que investiga el cas del Consell Esportiu de L'Hospitalet l’ha imputada per malversació, a ella i al secretari general de l’Esport, Gerard Figueras. La ciutadania de Catalunya mereix unes institucions netes, transparents i lliures de corrupció. És moment d’iniciar una nova etapa, de canviar velles dinàmiques. És moment de trencar amb 40 anys d’alternança sociovergent a la presidència de la Generalitat, que deixin de manar els de sempre. Volem una Catalunya lliure de corrupció. És el moment d’un partit com Esquerra Republicana, independentista i d’esquerres i amb 90 anys d’història impol·luta i lluita contra la corrupció. Representem una nova generació, una manera diferent de governar basada en el republicanisme i el bé comú.   Finalment, TSJC ha decidit mantenir les eleccions pel 14F, en contra dels criteris sanitaris, posant per davant els interessos del Govern espanyol.

campanya

Aquestes són les raons per votar ERC a les eleccions del 14F

1- Esquerra Republicana de Catalunya és d’esquerres i independentista. Això vol dir que no deixem a part cap de les dues premisses. Al contrari: treballem amb mentalitat d’esquerres per la independència de Catalunya.   2- Per aconseguir-ho som conscients del que va faltar el 2017 per tirar endavant una independència efectiva, i hem vist que cal treballar per aconseguir una via àmplia, amb més del 50 % de vots per poder reclamar un referèndum internacionalment reconegut. De vegades es guanya i de vegades s’aprèn, i nosaltres hem reflexionat i estem disposats a rectificar les nostres febleses i a maximitzar les nostres fortaleses: ser més, estar més preparats, aconseguir un independentisme plural i transversal, lluitar conjuntament amb la resta de la gent, sense excloure els que no són exactament com nosaltres. Per això és necessari el diàleg, la negociació, obrir tantes vies com siguin possibles, fixar una estratègia amb els objectius com a bandera: un Govern d’esquerres i independentista.   3- No volem seguir encallats en picabaralles que no van enlloc, amb estratègies de dretes per mantenir la quota de poder. Som d’esquerres i no depenem d’empreses de l’Ibex-35 ni hem de tornar favors a lobbies neoliberals. Som antifeixistes, i proposem un Decàleg Antifeixista que allunya Vox i l’extrema dreta del Govern. Procurem no pactar amb el PSOE en els ajuntaments i les institucions supramunicipals. No ens val el “no a tot”, i ens impliquem de manera valenta en la presa de decisions i en el govern de Catalunya. Treballem al costat de la gent i per la independència. Som l’alternativa útil a 40 anys de govern de les dretes sociovergents.   4- Volem la independència de Catalunya, però mentrestant hi ha molta feina a fer. Per això negociem els pressupostos del Govern espanyol i treballem per fer possible una Taula de Diàleg real.   5- Hem vingut a treballar per la gent i per a la gent. Volem construir una república socialment justa, més igualitària, avançada i que respecti l’entorn.

Exposició d'en Gustau Saeta en el Ple Municipal del 25 de gener del 2021

Resum del Ple municipal del 25 de gener del 2021

Resum del Ple Municipal del 25 de gener del 2021   En el primer Ple Municipal del 2021, que es va celebrar de manera virtual, hi va haver dos punts que volem ressaltar en aquest resum que us oferim, a part de les qüestions més aviat burocràtiques que s’acostumen a portar al plenari. La primera va ser l’aprovació del compte general de l’exercici 2019 i la segona, la proposta d’aprovació del projecte d’elaboració d’un Pla local d’Educació, que va presentar en Gustau Saeta, regidor d’Educació.   L’interventor de l’Ajuntament, Carles Santaló, per l’absència del regidor d’Hisenda, va ser l’encarregat d’explicar que a principi d’any es tanca l’exercici de comptes municipals de l’any anterior, en aquest cas del 2019. Com que l’Ajuntament no té cap organisme autònom ni cap empresa, els comptes corresponen només a l’Ajuntament: cal aprovar la liquidació del 2019, el balanç i el compte d’explotació. Durant el Ple no es van explicar els comptes perquè ja s’havia fet en ocasions anteriors. Aquest punt es va aprovar per 11 vots a favor i 1 abstenció (PSC). Si voleu llegir el document més informació d’aquest tema, el teniu a sota.   A continuació el regidor d’Educació Gustau Saeta va explicar en què consisteix el Pla local d’Educació i va demanar el vot a favor dels regidors per aconseguir el màxim consens possible del consistori per tal de poder-lo presentar a la Diputació de Barcelona i obtenir ajut per part d’aquesta administració, donat que les associacions de pares, mares i famílies, i les escoles ja havien acollit el Pla de manera molt positiva.   El que segueix és el discurs que va fer en Gustau Saeta, regidor d’Educació, per explicar la importància d’aquest Pla local d’Educació, que va obtenir l’aprovació per la unanimitat dels vots dels regidors presents al Ple:  Fer un Pla local d’educació no és cosa fàcil, no és cosa d’un any, no és cosa d’una legislatura. Creiem que al 2024 continuarà sent vigent, i per tant, sigui quin sigui el resultat electoral del 2023 vull buscar un consens perquè tothom vegi que l’educació és una eina transformadora de la societat, i així ho defensem des d’Esquerra, tot i que crec que també ho creieu així la gran majoria de vosaltres.