L'Ametlla del Vallès

Totes les notícies

Ple ordinari d'octubre

El Ple ordinari d’octubre va resultar plàcid per a tots els grups, tant pels de l’Equip de Govern, en el qual participen els nostres regidors d’ERC, com pels de l’oposició. En el Ple ordinari que es va celebrar aquest dilluns 28 d’octubre, a part de donar compte dels acords adoptats per la Junta de Govern Local i informar d’altres resolucions, l’Equip de Govern va exposar modificacions de l’Ordenança Fiscal que suposaven l’augment de les bonificacions de l’IBI, l’IVTM i l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana (conegut com a “plusvàlua”) en determinats supòsits.  A més es va anunciar un proper Ple extraordinari (amb data per determinar) en el qual es tractarà la demanda d’un crèdit per cobrir despeses de la legislatura anterior que no estaven pressupostades. Davant de la pregunta d’un veí de Can Camp que representa un grup de veïns que ha patit desperfectes en els seus habitatges a causa de les últimes pluges, l’alcalde Pep Moret va informar que es farà un peritatge dels danys ocasionats i es procurarà una solució per a aquests veïns. El mateix veí de Can Camp va demandar la replantació d’arbres de l’avinguda Onze de Setembre que van tallar-se fa dos anys. L’alcalde Pep Moret va respondre que actualment s’està en període de licitació del servei de jardineria del poble, i que quan estigui resolt, donaran una resposta tan ràpida com sigui possible al replantament d’aquests arbres. Convidem tots els habitants de l’Ametlla del Vallès a assistir als Plens municipals que es fan, de manera regular, l’últim dilluns de cada mes. El Ple municipal és l’acte públic en què s’informa, es discuteix i s’aprova o es refusa tot el seguit d’accions, propostes i mocions que preparen durant el mes els partits que formen part tant de l’Equip de Govern com de l’oposició. A més a més, els ciutadans poden exercir el seu dret a formular un prec o una pregunta a qualsevol regidor del consistori per explicar un problema, fer alguna reflexió o plantejar una pregunta.

Ple extraordinari i urgent

Ref. Ple de l’Ajuntament: Sessió extraordinària i urgent Dia 15 d’octubre de 2019 a les 19:00h. Ahir es va celebrar el Ple de l’Ajuntament en Sessió extraordinària i urgent amb dos únics punts a l’ordre del dia: 1. Declarar la urgència i 2. Moció de resposta a la sentència del TS i per demanar l’amnistia per les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d’autodeterminació.  La urgència es va aprovar per unanimitat. Després de la lectura de la moció, redactada per l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis, presentada al nostre consistori pel nostre grup d’Esquerra Republicana i Junts per l’Ametlla, es va procedir a la votació. Va quedar aprovada amb els vots a favor d’Esquerra Republicana, Junts per l’Ametlla i Ametlla’t. Els grups de L’Ametlla en Comú-Podem i Partit Socialista de Catalunya es van abstenir. Tots dos varen fer constar que hi ha punts en què haurien votat d’acord, però que en el moment en què es parla de reivindicar el dret a l’autodeterminació i el dret a treballar pacíficament per esdevenir República Catalana, no poden firmar l’acord. El nostre regidor, Gustau Saeta, va argumentar la posició del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ametlla de Vallès fent èmfasi en que «no només es vota a favor del moviment independentista, sinó per defensar els drets democràtics de tot un poble».  També va denunciar «els actes antidemocràtics que en aquest poble ens estem trobant, amb l’arrencada de cartells, banderes i pancartes». També va tenir un record pel president Lluís Companys, perquè ahir mateix, 15 d’octubre, «va fer 79 anys del seu assassinat en mans de l’estat feixista espanyol durant el règim franquista», i va recordar les paraules del diputat Rufian, que va dir que si els catalans dels anys quaranta no van defallir en la defensa de les llibertats del poble català, tampoc ho farem nosaltres ara.

Skatepark l'Ametlla del Vallès

El dia a dia a l'Ajuntament

Els nostres regidors i regidores van per feina. Com que segur que voleu saber què es fa dia a dia a l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès, us volem fer partícips d’aquella feina que es veu poc però que cal fer perquè les tasques de les regidories tirin endavant.  Aquesta setmana la nostra regidoria de Barris, Raquel García, i el nostre alcalde, Pep Moret, han estat parlant amb els representants de les associacions de veïns de diversos barris de l’Ametlla del Vallès per conèixer de primera mà les seves necessitats. D’aquesta manera es podran incloure a l’agenda per mirar de solucionar-les tan aviat com sigui possible i pressupostar-ne les despeses. D’altra banda, la nostra regidora de Comerç, Consum i Promoció Econòmica, Mireia Morillas, està ultimant els preparatius del Mercat Boig, que està previst pel diumenge 20 d’octubre al parc de Maria Lluïsa. La regidora està coordinant les més de 70 parades previstes en aquest mercat d’intercanvi tan integrat en les activitats de l’Ametlla, i ens avança que ha estat col·laborant amb l’estudi de dansa Judith Font, que té prevista una masterclass solidària per aconseguir diners per muntar una font d’aigua a Etiòpia. També ha estat en converses amb el Motoclub l'Ametlla per facilitar una trobada de motos i l’organització d’una barbacoa i un esmorzar que s’inclouran al Mercat Boig. Finalment, des de la regidoria d’Esports, el nostre regidor Gus Saeta s’ha reunit amb usuaris i professionals dels skateparks per planejar una modificació i millora de les instal·lacions actuals, per garantir la seguretat dels usuaris i adequar l’espai a les necessitats que es reclamen.

Marxa de torxes

Ahir vàrem assistir a la baixada de torxes que organitza des de fa anys l'ANC del nostre poble. L'assistència va ser d'unes 200 persones. Aquest any la baixada pel passeig va ser molt bonica i vistosa. El fet d'ajuntar la celebració de l'11 de setembre (anul·lada per la pluja) i la commemoració del referèndum ha tingut un bon resultat, ja que el final de la marxa i l’arribada a l'escola Bertí amb els parlaments i el sopar va servir per agermanar una mica més les veïnes i veïns que hi vàrem ser. Vam recuperar l'esperit de l'1-Oct de 2017. Abans del sopar vàrem poder escoltar, per veu de la sòcia de l'ANC Montse Garrell, la lectura de la carta commemorativa de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart que varen escriure pels actes d'aquest any. Després hi va haver tres lectures més per veu dels tres representants polítics dels grups independentistes del poble: Artur Baró, president de la secció local d'Esquerra Republicana a l'Ametlla del Vallès, Roser Ametller, representant de Junts x l'Ametlla, i Jan Santaló, portaveu de l'Associació d'electors Ametlla't. Des d'ERC de l'Ametlla del Vallès vàrem agrair que se'ns convidés a l'acte i tinguéssim l'oportunitat de llegir la carta que el nostre president, Oriol Junqueras, va escriure per l'1 d'octubre d'aquest any i que va ser llegida pel seu pare a Fonollosa en l'acte central d'Esquerra Republicana de Catalunya per la commemoració del referèndum de 2017. Gràcies a tothom per mantenir viu el poder del poble. Si persistim, guanyarem. Salut i República!

Ple ordinari del setembre

Els regidors d’ERC de l’Ametlla del Vallès s’estrenen en la presentació de mocions i propostes al Ple ordinari del setembre Els regidors d’Esquerra Republicana de Catalunya de l’Ametlla del Vallès van presentar una proposta d’aprovació d’una penalitat per incompliment de contracte del servei de neteja de les dependències municipals i escoles, i les mocions per avançar cap al Residu Zero i de suport a la 3a vaga del clima i per l’emergència climàtica del 27 de setembre passat. També van respondre a les inquietuds de les persones de l’Ametlla que van participar dels precs i preguntes, sense limit de temps, com ja haviem abançat al nostre programa: el plè pel poble. La regidora de Gent Gran, Barris i Festes, Raquel García va ser l’encarregada de presentar la proposta. La regidora Mireia Morillas, de Medi Ambient, Turisme i Comerç, Consum i Promoció Econòmica, va presentar la moció cap al Residu Zero i va explicar que el nostre poble encara té molt camí per recórrer per aconseguir un percentatge de reciclatge i de recollida selectiva que entri dins dels estàndards acceptables. Des d’Esquerra Republicana de Catalunya de l’Ametlla del Vallès, i segons el nostre programa electoral, treballarem per millorar la selecció de residus, el reciclatge i la reutilització. També el regidor Gustau Saeta va presentar i defensar la postura del nostre Ajuntament en suport a la lluita contra el canvi climàtic. També va encoratjar els nostres conciutadans i conciutadanes a ser conscients del nostre entorn, valorar-lo i defensar-lo i a emprendre accions per contribuir a la frenada i el revertiment del canvi climàtic en el que estem immersos.

Acte de commemoració del segon aniversari de l'1-O

Ahir al vespre Esquerra Repúblicana de Catalunya vam fer un acte a Fonollosa per commemorar l'1-O i animar la ciutadania a respondre massivament i amb determinació a la sentència.  Pere Aragonès: “Amb l’esperit de l’1 d'octubre i la força del 3-O tornarem a sortir al carrer i respondrem a la sentència” Marta Vilalta: “La repressió no ens vencerà ni ens farà defallir; al contrari, estem preparats per combatre-la" Roger Torrent: "Davant de la sentència, hem de recórrer a la germanor dels veïns i veïnes i a la força que vam demostrar. Estem cridats a mobilitzar-nos de forma persistent, pacífica i cívica” Gabriel Rufián: “som heureus de moltes lluites que demostren que la gent pot guanyar”, i que mentre l’Estat té “diners, televisions i ràdios”, “nosaltres tenim els carrers, la gent i les urnes, on guanyem elecció rere elecció”. A l'acte, el pare d'Oriol Junqueras, Artur Junqueras, va llegir una carta que el seu fill ha escrit des de Lledoners. Llegeix-la aquí! També us convidem a escoltar l'entrevista que li han fet a Junqueras a TV3, acompanyada d'imatges commovedores de fa dos anys.

Suport a la 3ª Vaga pel Clima i per l’Emergència Climàtica

ERC de l’Ametlla del Vallès dona suport a la 3ª Vaga pel Clima i per l’Emergència Climàtica del 27S Seguint les directrius del nostre programa electoral per a l’Ametlla del Vallès, els quatre regidors del grup municipal que representen les nostre sigles i valors al consistori han firmat un document amb el qual es comprometen a presentar en el proper ple ordinari del dia 30 de setembre una moció en suport a la 3ª Vaga pel Clima del 27S i per l’Emergència Climàtica.  ERC de l’Ametlla del Vallès ens comprometem a augmentar i millorar la recollida selectiva, desenvolupar propostes per millorar els espais verds del nostre poble i fomentar l’estalvi energètic a favor d’una manera de viure més sostenible i responsable. Promourem el transport públic, millorarem els carrils bici i facilitarem el desenvolupament de l’ús de fonts energètiques solars i eòliques. A més a més ens comprometem, des d’Esquerra Republicana de Catalunya, a exigir al govern espanyol el compliment de la normativa europea sobre la qualitat de l’aire i a complir els compromisos adquirits per la normativa europea sobre el clima i l’energia per al 2030, segons la qual es reduirà un mínim d’un 40 % de les emissions d’efecte hivernacle i es millorarà un mínim d’un 27 %  l’eficiència energètica i la quota d’energies renovables. ✅Manifest i convocatòries

Tenim nova executiva

El passat dimarts 30 de juliol, vàrem celebrar l'assemblea ordinària de la nostra Secció Local. L'acte, que va comptar amb una nodrida representació de la militància del partit al poble (una Amiga, un representant de les JERC, 2 militants de nova incorporació sense dret a vot, encara, i 13 militants de ple dret), tenia entre els punts de l'ordre del dia l'elecció d'una nova executiva local. La comissió organitzadora va fer constar l'única candidatura encapçalada per Artur Baró, que al seu torn de paraula va exposar en públic l'organigrama i va desgranar els punts cardinals del que serà la seva presidència: voluntat de seguir creixent, feminitzar i rejovenir la Secció Local i aconseguir més pes específic al poble i a la comarca. El resultat de les votacions va ser favorable per unanimitat, sense cap abstenció. Amb aquest resultat es fa palesa la unitat de treball del grup i la bona sintonia que hem aconseguit durant la preparació de les últimes eleccions europees, espanyoles i municipals. Com a grup som molt joves, ja que fa menys d'un any que la majoria ens vàrem unir per tirar endavant el projecte d'Esquerra a l'Ametlla, i el resultat ha estat excel·lent.  És per això que prenem amb molta il·lusió i determinació aquesta nova etapa que "se'ns presenta plena de moments intensos a escala de país, amb el moviment imparable per la construcció de la República Catalana, la sentència del judici a les nostres companyes i companys presos, però sempre amb el cor i la visió dedicada al nostre poble, l'Ametlla del Vallès. Som una Secció Local i tenim clars els objectius, el projecte municipalista, que consisteix en fer créixer la nostra consciència de poble, perquè creiem que molts més ametllatans i ametllatanes ens hem de sentir part activa i constructiva del nostre poble." Podem ser més, i en serem. Som-hi!  

Ple de constitució de l'Ajuntament

Avui, en el Ple de Constitució de l' Ajuntament de l'Ametlla del Vallès, les nostres regidores Raquel Garcia i Mireia Morillas i regidors Gus Saeta i Pep Moret, han promés el càrrec i s'han compromés a treballar per tots els veïns i veïnes. Després de les votació per l'elecció del nou alcalde, Pep Moret i Tanyà ha estat escollit per 8 vots a favor, 4 en contra i un en blanc per encapçalar el nou consistòri que a partir d'avui mateix ja "serà més obert i transparent". Avui ha guanyat el poble i es "governarà per tots els barris".   Comença una nova manera de fer política. #MunicipisRepublicans  #FemPobleXqSomPoble  #ImpulsRepublicà