L'Ametlla del Vallès

Notícia

COVID-19: una excepcionalitat imprevista que cal afrontar amb serenor i valentia

Article d'ERC al Diari de l'Ametlla, abril 2020
Article d'ERC al Diari de l'Ametlla, abril 2020
A causa de l'emergència sanitària que estem vivint pel coronavirus COVID-19, la nostra vida habitual s'ha vist afectada. L'estat l'alarma ens ha fet quedar a casa i el nostre dia a dia ha variat. Les iniciatives que teníem previstes per al segon trimestre per tal de donar visibilitat la secció local s'han aturat. Així doncs, l'activitat de la secció local passa a ser eminentment informativa, de servei als nostres convilatans i convilatanes.
Una de les accions informatives que hem portat a terme és l'adequació de l'habitual article al Diari de l'Ametlla al tema que ens ocupa: la pandèmia de COVID-19. Aquí el teniu.

"Per tothom és conegut que aquests dies estem afrontant una situació complexa i alhora canviant, la pandèmia de la Covid19. Aquesta circumstància ens està posant a prova com a societat, perquè s’apel·la a la nostra responsabilitat com a individus i com a conjunt per tal d’afavorir totes les persones del nostre entorn. El que se’ns demana és ben fàcil, que seguim les recomanacions de les autoritats sanitàries, que ens van transmetent de manera puntual des de l’Ajuntament i pels mitjans de comunicació, que els fan d’altaveus. La consigna és clara: quedem-nos a casa i sortim-ne, només, per causa justificada. I això és el millor que podem fer.

Les circumstàncies de cadascú són diverses, i això ens obliga a ser pacients, a ser lleials amb els nostres veïns i a actuar per al benestar de tothom. En la mesura que ens sigui possible, si és que la nostra feina no ens obliga a seguir treballant perquè formem part dels sectors essencials, confinem-nos i gaudim del món per la finestra de casa i, si podem, per la finestra virtual que ens ofereix Internet. No ens oblidem de les persones que viuen soles, dels amics i dels familiars: truquem-los, planegem videoconferències amb ells i estiguem a l’aguait de la seva salut física i del seu estat d’ànim. Informem-nos (però no ens sobreinformem) per estar al dia de les novetats que ens arriben sobre la situació actual. Siguem responsables i solidaris, i ajudem pels canals oficials de manera que els nostres actes no siguin estèrils: la solidaritat és bona quan és efectiva. Tots tenim ganes de posar el nostre granet de sorra, però ens hem d’assegurar que el que fem té algun sentit.

Pensem en aquelles persones que estan vivint un moment de dificultat extrema: per manca de companyia, per patiment de mal tracte, per tristesa o solitud no desitjada, per mancances materials: estiguem amatents a la salut dels nostres veïns i no dubtem a utilitzar els mitjans que tenim a l’abast per posar-nos-hi en contacte, per oferir-los alternatives d’oci, per assegurar-nos que segueixen amb l’ànim alt, per fer una denúncia si és necessari quan la persona maltractada no podrà fer-ho.

Fem que aquesta experiència que ens ha vingut donada no sigui en va. Traiem el millor de nosaltres mateixos i demanem ajuda quan calgui. Fem poble —des de casa— perquè som poble, ara també, i en sortirem més cohesionats i enfortits."