L'Ametlla del Vallès

Notícia

La nostra gent gran no està sola

Trucades a la gent gran des de l'institut
Trucades a la gent gran des de l'institut
Cada any a de l'institut Eugeni Xammar, a l’Ametlla del Vallès, els alumnes de 4t d’ESO fan un projecte curricular de voluntariat al poble. El projecte s’anomena Servei comunitari. Altres anys s’oferia ajudar a Càritas o col·laborar amb els més petits de les escoles.

Aquest any, ja sigui empesos per la situació pandèmica o per altres circumstàncies, hi ha hagut un canvi i els alumnes han pogut escollir entre tres projectes: trucades d’acompanyament a la gent gran, algunes a persones que viuen en residències i algunes que són als seus domicilis; un projecte que consisteix en marcar rutes verdes per fer esport per la natura, ja sigui caminant, corrent o en bicicleta, i l'últim projecte es tracta d’un estudi del malbaratament alimentari. Tots són projectes que els estudiants fan fora de l’horari lectiu.

Des d’una perspectiva d’esquerres, aquests són projectes molt interessants per involucrar el jovent en les necessitats actuals i que tenen visió de futur, especialment el de l’acompanyament telefònic a les persones grans del poble, que suposa una implicació personal intergeneracional molt enriquidora i que genera empatia i sentit de la responsabilitat als joves respecte de les persones grans del seu entorn.  

«M’ha explicat que té tres fills i que avui ha dinat arròs, però s’ha entristit molt quan m’ha dit que el seu germà va morir fa tres mesos… Al final, no volia penjar el telèfon. M’he sentit molt emocionat, molt implicat, tinc ganes que arribi la nostra conversa de la setmana vinent.»

Aquesta és una de les converses que ens ha explicat un dels joves que participen al projecte «Servei comunitari» que es fa des de l’institut Eugeni Xammar en coordinació amb les regidories de Gent Gran i d’Ensenyament, amb la Raquel García i en Gus Saeta al capdavant, que han treballat de manera transversal per fer possible aquest projecte.

Des d’ERC-l’Ametlla tenim present que la gent gran és cabdal en la nostra societat, cal fer-los sentir que estem amb ells. I estar al seu costat és el que s’ha propociat amb aquesta iniciativa: trucades o videoconferències setmanals que permeten els joves i els grans del poble intercanviar emocions i paraules.

Gràcies a tothom per la bona iniciativa. Esperem que hagi vingut per quedar-se.