La Ràpita

Totes les notícies

Assemblea ERC-La Ràpita

Josep Caparrós ratificat per encapçalar la candidatura d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de la Ràpita

L’Assemblea de militants d’Esquerra Republicana de la Ràpita ha ratificat per unanimitat a Josep Caparrós, com a candidat a l’alcaldia per a les  eleccions municipals de 2023. Caparrós optarà al seu tercer mandat consecutiu al capdavant de l’alcaldia de la Ràpita, després de guanyar les eleccions municipals de 2015 per majoria simple i les darreres de 2019 per majoria absoluta. El candidat es va mostrar molt il·lusionat de poder continuar transformant la Ràpita en la seva millora econòmica i social, i fer realitat  projectes estratègics de gran importància com l’habilitació de la via verda o el centre d’economia blava. “Tenim clar quina Ràpita volem i com la volem, aquestes dues legislatures que portem encapçalant el govern municipal hem engegat canvis transformadors que cal acompanyar i continuar desenvolupant per fer de la Ràpita un poble econòmicament fort i socialment just”. Ha manifestat Caparrós. Esquerra Republicana ha guanyat totes les eleccions que s’han convocat al municipi des de l’any 2014 fet que l’ha convertit en la força política hegemònica al municipi. Josep Caparrós ha encapçalat la llista electoral republicana a l’alcaldia des de l’any 2007 i des de l’any 2006 és regidor de l’Ajuntament de la Ràpita. Ha estat conseller comarcal del Montsià, president del Consorci de Serveis Agroambientals de les comarques del Baix Ebre i Montsià (CODE) i des de l’any 2015 és  vicepresident de l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

Presentació a la Ràpita del llibre 'Pegasus' de Roger Torrent

Torrent: "És inacceptable democràticament que s'espiï a representants polítics escollits legítimament" El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, denuncia l'espionatge a diversos polítics independentistes a 'Pegasus', el llibre que va presentar a la Ràpita aquest dissabte El conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent, va presentar el seu llibre 'Pegasus' a l'Església Nova de la Ràpita, aquest dissabte. En una conversa amb l'alcalde, Josep Caparrós, i la filòloga catalana, Carme Cruelles, Torrent va explicar la base sobre la qual es fonamenta la seva novel·la: l'espionatge que a principis del 2019 va viure ell mateix, llavors president del Parlament, juntament amb altres polítics independentistes. "És inacceptable democràticament que s'espiï a representants polítics escollits legítimament", reblava l'actual conseller d'Empresa i Treball, qui afegia que "el llibre vol ser una denúncia d'aquest espionatge que va perpetrar l'Estat espanyol". El títol del llibre, 'Pegasus', fa referència al nom del programa informàtic a través del qual Roger Torrent, juntament amb polítics com Ernest Maragall o Anna Gabriel, van ser víctimes d'espionatge. "El que fa aquest programa és robar-te les dades del telèfon mòbil, tota la informació que hi tens i, fins i tot, pot connectar el micròfon i la càmera de manera remota", detallava Torrent. Segons el conseller, l'espionatge en qüestió s'hauria dut a terme entre l'abril i el maig del 2019, tot i que a llibre recull la seva reacció un any després, el juliol del 2020, quan, segons diu, "ens anem assabentant a través d'una investigació periodística que hem sigut víctimes d’espionatge". El cas del qual parla Torrent encara es troba en procés judicial, a l'espera d'obtenir més informació i saber qui hi ha al darrere, “amb la intenció que es depurin responsabilitats polítiques". Al seu últim llibre, Torrent narra de forma exclusiva el cas d'espionatge al Parlament de Catalunya, però aixeca lleugerament un teló que convida a reflexionar sobre el control de la informació i com afecta l'ús de les noves tecnologies en la privacitat en general.

El rapitenc Albert Salvadó nomenat nou delegat territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre

Salvadó deixarà la direcció de l’Institut per al Desenvolupament de Comarques de l’Ebre (IDECE). El govern de la Generalitat ha anunciat aquest migdia que el nou delegat territorial a les Terres de l’Ebre serà Albert Salvadó i Fernández. Salvadó que des del mes d'agost de 2019 dirigeix l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE), havia estat cap del Gabinet del delegat territorial del Govern, Lluís Salvadó, entre els anys 2006 i 2010. Enginyer tècnic de professió i postgrau en gestió directiva, ha treballat en diferents empreses del sector privat i pel que respecta a l’àmbit polític va ser gerent del Consell Comarcal del Montsià entre 2004 i 2006; i avui dia és tinent alcalde de l’Ajuntament de la Ràpita i responsable de la regidoria d’Hisenda i Promoció Econòmica. Salvadó va ser president de la Federació de l’Ebre de l’Esquerra Republicana, entre els anys 2015 i 2016, i des del 2020 és el responsable de la Secretaria d’Acció Política i Sectorial. Alfons Montserrat, president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, ha manifestat que “Albert Salvadó és una persona amb empenta i gran capacitat per liderar la Delegació del Govern en la nova etapa de la Generalitat republicana. Ell té una llarga experiència en la gestió pública, un gran coneixement de les potencialitats, problemes i mancances del territori; és dialogant i generador de consensos”. Montserrat també ha volgut destacar “el compromís que sempre ha mostrat Salvadó en la defensa del territori i les llibertats de Catalunya, fet pel qual pateix la repressió de l’Estat i està imputat per l'1 d'octubre”. “Tenim el repte d’encarar la reconstrucció i transformació de les Terres de l’Ebre, i estic convençut que Albert Salvadó liderarà amb èxit aquesta etapa. A més com a representant territorial no només es limitarà a ser la veu del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, sinó que a la vegada, serà l’altaveu de les Terres de l’Ebre a la Generalitat”.

Sílvia Zaragoza

Sílvia Zaragoza pren possessió del càrrec de regidora d’ERC a l’Ajuntament de la Ràpita en el plenari d’abril

En el plenari d’ahir, Sílvia Zaragoza va prendre possessió del càrrec de regidora d’ERC a l’Ajuntament de la Ràpita. Zaragoza s’incorpora al govern municipal en substitució de Joan Grau, qui va renunciar a la seva acta de regidor en el plenari anterior per centrar-se en la seva carrera professional. La regidora, recentment incorporada al consistori, assumeix aquest càrrec amb il·lusió i preparada per sumar esforços i treballar per la Ràpita amb la resta de companys i companyes del govern municipal. Zaragoza afirma que “treballar per al poble sempre és un orgull, i ara que ho puc fer des del govern municipal encara més, seguint la feina encetada pel company Joan Grau”. Amb la seva incorporació, el govern rapitenc és totalment paritari amb cinc regidores i cinc regidors.  

Joan Grau

Sílvia Zaragoza agafarà el relleu de Joan Grau al plenari de la Ràpita

Al ple de l'Ajuntament de la Ràpita d'aquest divendres, el regidor de Mitjans de Comunicació, Administració Digital i Transparència, Joan Grau, presentarà la renúncia a la seva acta de regidor per centrar-se en la seva carrera professional. Grau explica que “des del primer moment vaig tenir clar que el meu pas per aquí seria temporal, evidentment, no esperava que fos tan breu, però la vida va com va i de vegades cal escollir quin camí agafar”. “Marxo molt satisfet per tota la feina realitzada, tenint la consciència tranquil·la que ho he donat tot i més i amb la convicció que cada decisió l’he pres pensant en l’interès general”, assegura Grau. El relleu de Joan Grau l'agafarà Sílvia Zaragoza, següent membre de la llista electoral d'ERC-La Ràpita a les eleccions municipals de 2019. Sílvia Zaragoza prendrà possessió al ple ordinari de l'abril, una vegada fets els tràmits a la Junta Electoral, i es responsabilitzarà de la regidoria d'Administració Digital i Transparència. Per altra part, serà la regidora Oona Tomàs qui estarà al capdavant de la regidoria de Mitjans de Comunicació. Per tant, a partir del ple ordinari del divendres, Tomàs assumirà aquesta nova responsabilitat que se sumarà a la gestió de les regidories de Polítiques Socials i Igualtat, i Salut. Finalment, la renúncia de Joan Grau i la incorporació de Sílvia Zaragoza al consistori suposarà que el Govern rapitenc sigui totalment paritari amb cinc regidores i cinc regidors.  

Candidats/es

Esquerra celebra la victòria electoral a les Terres de l'Ebre al 14F

Entre grans mostres d’alegria dels presents a la seu d’Esquerra Republicana de Tortosa, el candidat Lluís Salvadó ha fet una valoració molt positiva dels resultats electorals destacant que “ens hagués agradat guanyar en vots i escons al conjunt del país, però vist en perspectiva els resultats són molt bons”. “A les Terres de l’Ebre Esquerra creix, es consolida i aconsegueix un mapa més homogeni de resultats. És un goig poder dir que hem guanyat a les quatre comarques , a les quatre capitals de comarca i a quaranta-un municipis del territori; i que a més, a les Terres de l’Ebre l’independentisme superem els dos terços  dels vots. Ha dit Salvadó. El diputat ha afirmat que “el nostre objectiu és formar un govern el més ampli possible perquè és la millor proposta per al país”

Presentació de 'Tornarem a vèncer (i com ho farem)' a la Ràpita

Esquerra presenta a la Ràpita ‘Tornarem a vèncer (i com ho farem)’, el full de ruta d’Oriol Junqueras i Marta Rovira

Esquerra Republicana va presentar el passat dijous 10 de setembre el llibre 'Tornarem a vèncer (i com ho farem)' d'Oriol Junqueras i Marta Rovira. El llibre, escrit a quatre mans entre el president i la secretaria general dels republicans, és una proposta d'estratègia perquè l'independentisme esdevingui hegemònic i assolir així la República Catalana. La presentació a la Ràpita es va fer a l'Auditori Sixto Mir, a un terç de la seva capacitat, i amb les intervencions de la regidora de cultura, Erika Ferraté, l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, i el diputat rapitenc al Parlament de Catalunya, Lluís Salvadó. Precisament va ser Salvadó, com a membre de l'executiva del partit, qui va desgranar les diferents parts del llibre. Salvadó va explicar que una part del llibre se centra a fer una anàlisi de les fortaleses i debilitats del moviment independentista a partir de l'1 d'octubre del 2017, que segons el diputat rapitenc va "ser una victòria" perquè es va aconseguir derrotar a l'Estat malgrat els seus intents d'aturar el referèndum a la força. Una altra part del llibre, va explicar Salvadó, tracta de fer una proposta perquè l'independentisme esdevingui majoritari a tots els territoris de Catalunya a partir del "bon govern republicà" i de fer "molta feina" a tots els barris i ciutats del país. Amb una àmplia i reiterada majoria independentista, Junqueras i Rovira assenyalen que l'Estat haurà d'acordar un referèndum pactat tot i que no descarten en cap cas la via unilateral. "La conclusió del llibre són dos: l'hem de tornar a fer, ho hem de tornar a provar. I dos, apliquem el sentit comú: fem-ho quan el país estigui preparat, quan tinguem possibilitats de tornar a guanyar. Hem d'aprendre d'allò que no vam fer prou bé, corregir les febleses", va afegir Salvadó. L'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, va subratllar que el full de ruta d'Esquerra Republicana passa per "treballar, treballar i treballar" per fer a tot el país el que s'ha aconseguit a territoris com les Terres de l'Ebre, on ara l'independentisme és hegemònic.

Lluís Salvadó

El Ple de la Ràpita aprova la moció d'ERC per donar suport a Lluís Salvadó

El Ple de l'Ajuntament de la Ràpita d'aquest 28 de febrer va aprovar una moció presentada d'urgència pel grup municipal d'ERC La Ràpita per donar suport i escalf al rapitenc Lluís Salvadó, que ha d'afrontar una fiança milionària per haver seguit el mandat del poble durant l'organització del referèndum de l'1 d'octubre. La moció va ser aprovada amb els vots afirmatius del grup municipal d'ERC (amb majoria absoluta), els de Més Ràpita i els de Junts per Catalunya. El PSC es va quedar sol votant abstenció, argumentant que no es volen pronunciar sobre "temes judicials". El portaveu municipal d'ERC, Albert Salvadó, va defensar la moció remarcant que simplement es volia donar un missatge de suport a Lluís Salvadó com a rapitenc i exalcalde de la població. El portaveu republicà va remarcar que les institucions judicials de l'Estat segueixen perseguint i criminalitzant aquells qui van defensar el legítim exercici del dret a l'autodeterminació: "Han decidit castigar-nos cada cop amb més intensitat". El diputat republicà i exsecretari general d'Hisenda de la Generalitat, va rebre, el mateix dia 28 de febrer, l'anunci que el TSJC el processa per la seva implicació en els preparatius de l'1 d'octubre i l'imposa una fiança d'1,6 milions d'euros. El tribunal processa a Lluís Salvadó pels delictes de desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets. Al també diputat d'ERC Josep Maria Jové, també se'l processa pels mateixos delictes i se li reclama una fiança de 2,8 milions d'euros. Tots dos han estat cridats a declarar l'11 de març.   

Port pesquer de la Ràpita

La Ràpita, destinació turística singular, sostenible i d’excel·lència

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la Ràpita segueix apostant per potenciar l’economia com a eix de desenvolupament social i de millora del benestar de la ciutadania. En aquest sentit, aposta per aprofitar i valoritzar els actius propis, naturals i humans, per potenciar l’economia rapitenca. Esquerra la Ràpita ha treballat durant aquesta legislatura de la mà dels sectors econòmics locals i “seguirem en la mateixa línia, perquè el desenvolupament econòmic del nostre poble no serà viable sense la col·laboració públic i privada, per això, apostem per potenciar i valoritzar els recursos propis, els nostres sectors turístic, comercial, hoteler, pesquer i pagès, i aprofitant al mateix temps els valors naturals de la Ràpita per a convertir-nos en una destinació turística singular, sostenible i d’excel·lència” – ha explicat el candidat a l’alcaldia, Josep Caparrós. En aquest sentit, Esquerra la Ràpita estableix diversos eixos d’actuació per a desenvolupar les polítiques econòmiques, que complementaran el projecte Ràpita Emprèn en el desenvolupament i la promoció econòmica local. D’una banda, els motors econòmics tradicionals de la Ràpita, com el pesquer i el pagès, tindran el suport de l’Ajuntament per fer realitat els seus projectes de futur, recolzant les iniciatives que sorgeixin de les confraries de pescadors i de les cooperatives agrícoles. En la mateixa línia, juntament amb la Unió de Comerç Rapitenc, incentivarà la promoció del comerç km0 i reforçarà el sector serveis. D’altra banda, reforçar la capitalitat turística de la Ràpita ha de passar pel desenvolupament de sòl hoteler, que augmenti el nombre de places hoteleres per fidelitzar i ampliar les estades dels visitants, i per la promoció del turisme, especialment el nàutic. Així, Esquerra aposta per “consolidar la feina feta com a port base de xàrters i creuers, ja que finalment l’any que ve el port de la Ràpita acollirà dos creuers i seguirem treballant per complementar la nostra oferta, col·laborant com sempre hem fet amb l’Estació Nàutic i el Col·lectiu de Cuina, i alhora promocionarem els actius natural de la badia dels Alfacs i el delta de l’Ebre, això sí promovent sòl hoteler i la implantació de noves empreses hoteleres, que ens han de permetre desestacionalitzar el turisme i consolidar l’oferta turística els 365 dies l’any” – ha valorat Caparrós.