La Ràpita

Totes les notícies

Esquerra demana el suport de l'Ajuntament de la Ràpita a la paralització del Projecte Castor

El ple de l'Ajuntament de la Ràpita es pronunciarà també sobre la paralització del projecte Castor, que permet instal·lar un dipòsit de gas submarí davant la costa de l'Ebre, i la construcció de la planta regasificadora al municipi veí d'Alcanar. El grup municipal d'ERC ha presentat una moció contrària al projecte perquè sigui inclosa en l'ordre del dia del proper ple municipal. La moció vol donar 'suport' explícit al consistori canareu en la seva oposició a la regasificadora, tot recordant que les torres previstes es podrien veure també des de la Ràpita. Els republicans han anunciat la seva intenció de presentar aquesta mateixa moció a tots els ajuntaments de les Terres de l'Ebre. El portaveu d'ERC a la Ràpita, Josep Caparrós, ha manifestat que la presentació respon a la 'voluntat de donar suport a l'Ajuntament d'Alcanar en la paralització del projecte Castor perquè, a banda que és la localitat veïna i segurament les torres de 50 metres d'alçada es veurien des de la Ràpita'. 'Quan volen agredir les Terres de l'Ebre amb macroprojectes que atempten contra la salut del territori hem de fer pinya i lluitar-hi en contra', ha assegurat. Caparrós s'ha mostrat confiat en el 'vot favorable a la moció de la resta de grups Municipals' de l'Ajuntament de la Ràpita (a banda dels mateixos republicans, CiU, PP i un regidor independent , a l'oposició; PSC i ICV, a l'equip de govern), tot recordant que aquest consens no es va plasmar en les iniciatives que van portar en contra del parc eòlic marí que es projectava a la costa del Delta. 'Que no passi com quan volien ubicar el macroparc eòlic davant la nostra costa, que l'equip de Govern del nostre Ajuntament no s'hi va posicionar en contra tot i que atemptava, no només contra gran part dels municipis de la costa de l'Ebre, sinó també, i molt directament, contra el municipi rapitenc', ha assegurat.

Josep Caparrós és nomenat nou president del CODE, que ampliarà la seva implantació territorial i la seva capacitat d'actuació

El portaveu del grup municipal d'Esquerra a la Ràpita, Josep Caparrós, ha estat nomenat president del Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i el Montsià (Code), organisme que s'encarrega, entre d'altres funcions, de la lluita contra els mosquits al Delta i el control de la mosca negra al tram final de l'Ebre. Caparrós ocuparà la presidència durant els dos propers anys, abans que passi a mans d'un nou president del Baix Ebre. Un cop efectuat el nomenament, el Code ha celebrat un ple per aprovar inicialment la proposta de nous estatuts per a l'ens, amb l'objectiu d'ampliar el seu nombre de consorciats a l'Ajuntament de l'Aldea, els consells comarcals de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta així com diferents departaments del Govern. Segons ha precisat el nou president, la proposta, que ha de ser aprovada per tots els membres durant els propers mesos i podria representar un canvi de denominació, ha de suposar, sobretot, un salt endavant en la capacitat d'actuació de l'ens i la impulsió de nous projectes a les Terres de l'Ebre i en l'àmbit europeu. Caparrós, de 27 anys, diplomat en Ciències Empresarials i president de la Comissisó de Medi Ambient del Consell Comarcal del Montsià (així com vicepresident del Consorci comarcal per a la gestió de residus municipals), ha estat escollit per unanimitat del plenari de l'ens i, en virtut del pacte entre els consells comarcals del Montsià i el Baix Ebre, assumirà el càrrec en representació del primer per cedir-lo, dintre de dos anys, a un representant de l'altra comarca. En les seves pròpies paraules, el nou president ha assegurat que apostarà per un mandat caracteritzat per una 'màxima voluntat de vincular, motivar i implicar tots els membres del plenari en la continuació dels projectes que tenim sobre la taula'. De fet, i segons ha explicat, el primer gran repte que haurà d'afrontar serà el de l'aprovació dels nous estatuts del Code, que suposaran la seva ampliació. Una qüestió que ja ha passat també aquest dimarts al matí pel ple de l'ens, amb la seva aprovació inicial.

ERC de Sant Carles de la Ràpita proposarà al ple la creació d'un camp de regates d'esports nàutics a la badia dels Alfacs

El grup municipal d'ERC a la Ràpita ha presentat una moció, per al proper Ple de l'Ajuntament, amb la qual insta l'equip de govern a planificar i construir una Escola Nàutica Municipal, ubicada al nou port de la Ràpita, i a crear un camp de regates d'esports nàutics a la badia dels Alfacs. La proposta dels republicans preveu crear uns equipaments per a esports nàutics que facin de la Ràpita un referent en l'organització de competicions d'alt nivell d'esports com ara la vela i el rem. 'De fet, podem dir que en tot el litoral mediterrani no hi ha cap altre lloc més adient per a la pràctica d'esports com la vela, el rem o el windsurf', ha assegurat el portaveu municipal d'ERC, Josep Caparrós. Segons ha argumentat el regidor, 'ara és el moment de fer-ho, ja que actualment la Generalitat de Catalunya està desenvolupant el nou port de la Ràpita a la zona de llevant, i hem de tenir en compte que en el Pla especial del port, al subsector 4d, es preveu la ubicació d'una Escola Nàutica'. Amb el mateix objectiu, els republicans defensen que la creació d'un camp de regates és fonamental per convertir la Ràpita en un referent a l'hora d'organitzar competicions de vela i rem. 'El Ministeri de Costes està treballant amb el projecte de creació d'un passeig litoral amb carril bici -paral·lel a la carretera de la Ràpita al Poble Nou-; per tant, hem d'aprofitar per crear un camp de regates de competició d'esports nàutics que serà únic, tal com ens han dit membres de les federacions de rem i vela', ha explicat Caparrós. El mateix portaveu s'ha mostrat convençut que el Ple aprovarà aquestes propostes aquest mes de juny, 'ja que a la Ràpita, la pràctica d'esports nàutics està molt estesa i fins i tot hi ha esportistes nàutics d'elit'. 'Per tant, l'aposta de l'Ajuntament ha de ser unitària per dotar la Ràpita d'aquells equipaments necessaris per potenciar les característiques excepcionals que tenim a la Badia dels Alfacs per practicar aquests esports', ha assegurat.

ERC de la Ràpita recrimina a l’Ajuntament la mala gestió del Premi Sebastià Juan Arbó 2007

Davant les informacions publicades en diferents mitjans de comunicació del territori, el portaveu d’ERC - La Ràpita, Josep Caparrós, ha manifestat que “recriminem a l’Ajuntament la mala gestió del Premi Sebastià Juan Arbó 2007 perquè és inadmissible que el poble de la Ràpita surti a totes les portades dels diaris per una polèmica d’aquestes característiques”. Caparrós ha dit que “aquest fet és un exemple més de la mala planificació i la poca capacitat de gestió del govern rapitenc (PSC-ICV). Des d’ERC, ja fa temps que avisem de la falta de rigor en la gestió municipal, i avui tenim el poble desprestigiat per una polèmica innecessària i que mai hauria hagut d’existir”. El portaveu també ha explicat que es tracta d’un premi de 2000 € i la publicació de l’obra; per tant, “uns imports ridículs per al pressupost rapitenc”. A més, ha insistit que “que la Regidoria de Cultura i Mitjans de Comunicació no es faci càrrec del premi de la XIXa edició del Sebastià Joan Arbó, dóna a entendre la falta de rigor i planificació de la regidora”. Finalment, Caparrós ha remarcat que “Esquerra Republicana esperem que el compliment amb el Premi Sebastià Juan Arbó no estigui inclòs en el gran nombre de pagaments pendents de l’Ajuntament de la Ràpita que en aquests moments no tenen partida pressupostària i que no es podran pagar fins al mes de maig de 2009” i també ha insistit que “aquesta situació econòmica deficitària de l’Ajuntament respon a la falta de planificació i de rigor en la gestió municipal”.

Lluís Salvadó

El rapitenc Lluís Salvadó, encapçalarà la llista d'ERC a les Terres de l'Ebre per al Parlament 2010

Les Federacions d’Esquerra al Camp de Tarragona i a l’Ebre informen que proposaran a la Comissió Electoral nacional d’Esquerra un ordre de la llista per la demarcació de Tarragona als propers comicis al Parlament de Catalunya. En els primers llocs de la candidatura, per tant, ocupant places que a dia d’avui tenen escó, l’ordre proposat és: u, Sergi de los Rios i Martínez, de Tarragona; dos, Lluís Salvadó i Tenesa, de la Ràpita; i tres, Empar Pont i Albert, de Reus. La proposta està consensuada entre les federacions del partit a la demarcació. Ara cal esperar el vist-i-plau de la comissió electoral nacional i del Consell Nacional del dissabte 10 de juliol, el qual aprovarà totes les llistes d’Esquerra. La proposta respon a diverses consideracions. La primera és la renovació respecte a les candidatures anteriors i es comença amb el canvi del cap de llista. En els cinc comicis precedents (1992, 1995, 1999, 2003 i 2006), Ernest Benach havia encapçalat la llista d’ERC per Tarragona. La renovació va lligada a un concepte matriu de nou cicle polític; Esquerra pregona que no estem davant d’un mer nou cicle electoral, sinó davant d’un període constituent cap a la plena sobirania de Catalunya. Una altra consideració és aprofitar l’experiència parlamentària acumulada. Sergi de los Rios, diputat al Parlament les dues anteriors legislatures, agafa el relleu tant d’Ernest Benach, que es presentarà per la demarcació de Barcelona, com de l’altra diputada d’aquesta legislatura, l’ampostina Marta Cid, qui ja va anunciar que no repetiria a les llistes. Una altra consideració és posar en valor l’experiència en els màxims òrgans del Govern de Catalunya. El número 2, Lluís Salvadó, n’és el màxim exponent com a delegat del Govern a les Terres de l’Ebre els darrers set anys i alhora garanteix millor que ningú la defensa de les comarques ebrenques en la propera legislatura. Una quarta consideració és l’aposta pel municipalisme.

Canviant impressions amb els assistents

Salvadó: “Esquerra treballa per retornar la dignitat a les Terres de l’Ebre amb la vegueria”

Divendres al vespre, al Casal Municipal el Maset i amb l’assistència de més d’un centenar de persones, la Secció Local de la Ràpita d’Esquerra Republicana va oferir un acte públic en què Josep Caparrós, portaveu municipal; Carles Pasqual, director dels Serveis Territorials de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, i Lluís Salvadó, delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, van explicar amb tot detall el canvi en positiu que suposa que les Terres de l’Ebre esdevinguin vegueria. Josep Caparrós va obrir l’acte fent constar que “amb el treball i esforç de la gent d’Esquerra, la vegueria de l’Ebre serà una realitat i llavors s’acabarà que Tarragona decideixi per natros. Les Terres de l’Ebre volem ser un territori de primera”. El portaveu rapitenc va remarcar que a Esquerra són plenament conscients de la necessitat que les Terres de l’Ebre tenen de disposar dels seus propis recursos, com també de recuperar “serveis i competències que històricament ens corresponien però que des de fa tres-cents anys, ens han estat negats”. Carles Pasqual, com a director dels Serveis Territorials de Governació i Administracions Públiques, ha treballat de la mà del conseller Ausàs per desenvolupar la Llei de vegueries, de manera que va poder exposar de manera clara i senzilla els tres eixos més rellevants que suposaran un avenç per a les Terres de l’Ebre en constituir la vegueria: un increment molt notable de recursos econòmics, la possibilitat de treballar des del territori per al territori amb projectes ambiciosos i el desplegament d’una administració pròpia molt propera a la ciutadania. Pasqual ha volgut, sobretot, deixar clar que “el desplegament de la vegueria de les Terres de l’Ebre no suposa, en cap cas, un increment de funcionariat ni de despeses en noves administracions, perquè les vegueries substituiran les diputacions i, per tant, els recursos seran els mateixos que hi ha hagut fins ara”.

Josep Caparrós, candidat Municipals 2011

Caparrós: “transparència, humilitat, treball en equip i proximitat marcaran el Govern municipal de la Ràpita la propera legislatura”

Aquesta tarda, a la seu d’Esquerra de la Ràpita, el president de la Secció Local, Joan Josep López; el secretari d’Organització, Albert Salvadó, i el candidat a l’alcaldia de la Ràpita per a les eleccions municipals de 2011, Josep Caparrós, han fet pública la reelecció del candidat per a les properes eleccions municipals. En aquest sentit, Joan Josep López ha remarcat que la Secció Local de la Ràpita ha reelegit Josep Caparrós com a candidat d’Esquerra a l’alcaldia per unanimitat, en una assemblea que ha comptat amb una gran participació de la militància. López ha volgut destacar la notable experiència que ha adquirit el candidat i en aquests moments portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Josep Caparrós, i no s’ha estat de dir que “era un diamant en brut que a poc a poc es va polint”. El secretari d’Organització, Albert Salvadó, ha comentat que “Esquerra consolida la seva renovació encetada la legislatura passada. Amb la tria del cap de llista comença el procés per formar una candidatura capaç de generar il·lusió i confiança a la gent, que ens ha de permetre pujar el número de regidors i, per tant, governar al municipi”. Albert Salvadó ha afirmat que des de la Secció Local treballaran “perquè Josep Caparrós encapçali una candidatura jove, renovada, amb empenta i ganes de treballar per assolir els millors resultats, en unes municipals, de la història d’Esquerra Republicana a la Ràpita”. Finalment, el mateix candidat ha estat qui ha afirmat que “el Govern rapitenc de la propera legislatura s’ha de caracteritzar pels valors del segle XXI que demana la societat: transparència, humilitat, treball en equip i proximitat”, alhora que ha advertit que “la gent d’Esquerra garantim l’aplicació d’aquests valors i molt d’esforç i dedicació per fer de la Ràpita el poble que tots volem, amb uns serveis de primera per als rapitencs”. Caparrós afirmava també que, “en la conjuntura actual, l’Ajuntament ha de ser sensible als efectes de la crisi econòmica, s’ha d’implicar en l’acompanyament als emprenedors i ha d’estar atent a les dificultats de les petites empreses de la Ràpita, sense deixar de treballar per generar oportunitats quan sortim de la crisi, reforçant l’oferta turística, un model d’urbanisme sostenible, el suport al petit comerç, la generació de sòl industrial i l’esforç per incrementar i millorar els serveis a les persones” i que “com a portaveu d’Esquerra i, ara, candidat a l’alcaldia, treballo i treballaré en aquest sentit”.