La Ràpita

Totes les notícies

Oriol Clos, nou president de la Secció Local d’Esquerra Republicana a la Ràpita

La Secció Local de la Ràpita d’Esquerra Republicana de Catalunya va celebrar ahir divendres una Assemblea General per renovar-ne l’Executiva. A l’elecció, només s’hi va presentar una candidatura, encapçalada per Oriol Clos i Pepiol. Clos substitueix en la Presidència Joan Josep López, que continua sent membre de l’Executiva Local en qualitat de president honorífic. El nou president, Oriol Clos, que va ser escollit per unanimitat juntament amb l’Executiva que presentava, va agrair la feina feta per l’Executiva sortint, tot destacant que havia portat el partit a assolir els millors resultats electorals de la història a la Ràpita, i a teixir una gran complicitat social, gràcies a la feina feta al carrer situant-se al costat de la gent i també al treball institucional. Clos va fixar com a objectius ‘eixamplar la base del partit a la Ràpita, potenciar el contacte amb la ciutadania i treballar per millorar el benestar dels rapitencs i rapitenques, per a, entre tots, fer un poble milor’. Oriol Clos és enginyer tècnic agrícola especialitzat en paisatgisme i va ocupar, a les darreres eleccions municipals, el número quinzè de la llista electoral d’Esquerra Republicana de Catalunya. La nova executiva ha quedat configurada de la següent manera: Presidència, Oriol Clos i Pepiol; Secretaria d’Organització, Carles Brunet i Vernet; Secretaria de Finances, Carles Pasqual i Montanyès; Secretaria d’Imatge i Comunicació, Sus Martí i Serret; Secretaria de la Dona, Àngela Reverté i Ferré; Secretaria de Política Municipal, Èrika Ferraté i Curto; Secretaria de Joventut, Xavier Reverté i Reverté; President honorífic, Joan Josep López i Ferré, i Portaveu del Grup Municipal, Josep Caparrós i Garcia, alcalde de la Ràpita.

Esquerra de la Ràpita fa una crida a participar a la Via lliure de la Diada

Esquerra Republicana de la Ràpita davant la transcendència històrica dels fets i actes que es viuran les properes setmanes a Catalunya, ha fet una crida a participar de manera massiva a la Via Lliure del proper 11 de setembre. Josep Caparrós, portaveu d’Esquerra Republicana, ha manifestat que ‘ens juguem tantes coses i tant importants pel futur del país els propers dies que és de gran importància que tot el món vegi una Diada  amb una mobilització multitudinària a favor de la llibertat’.   Esquerra també fa una invitació a participar en l’acte que farà la candidatura Junts pel Sí el proper dissabte 12 de setembre a les 19.30 h a la Plaça del Coc, i que comptarà amb la participació dels candidats Germà Bel, Carme Forcadell, Montserrat Palau, Jordi Turull i Lluís Salvadó.   L’organització i concentració de tots els esforços en aquests actes farà que aquest any la secció local d’Esquerra de la Ràpita no organitzi durant la Diada la típica botifarrada i parlaments que venia celebrant els darrers anys. ‘Desitgem poder recuperar aquestes activitats el proper any amb la felicitat d’haver aconseguit la independència del nostre país’. Ha manifestat Caparrós.

ERC, PSC, SI I ICV presenten el compromís Acord per la Ràpita per la legislatura 2015-2019

Esquerra la Ràpita, com a guanyadora de les Eleccions Municipals del passat 24 maig, ha aconseguit sumar el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Solidaritat per la Independència (SI) i Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) en el compromís Acord per la Ràpita per la legislatura 2015-2019. Així, en la presentació del compromís Acord per la Ràpita han participat Josep Caparrós, d’Esquerra la Ràpita (ERC); Rosa Anglés, del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC); Àlex Cervera, de Solidaritat per la Independència (SI), i Carlos Sanchís, d’Iniciativa per Catalunya–Verds (ICV). L’Acord per la Ràpita neix després de les converses que Esquerra la Ràpita va dur a terme amb els 6 grups polítics als quals els resultats de les Eleccions Municipals van donar representació al consistori rapitenc. L’objectiu d’Esquerra la Ràpita era “constituir al nostre poble un govern fort, estable i el més ampli possible, i això ho hem aconseguit amb aquest Acord per la Ràpita, en què 4 dels 6 partits amb representació a l’Ajuntament conformaran el Govern Municipal rapitenc de la propera legislatura. Sabeu que apostàvem per un govern d’unitat, complex i complicat que, finalment, no ha estat possible, un cop plantejades la distribució i la gestió local a cadascun dels representants; però ens ha permès assolir el govern més ampli possible”, ha explicat Josep Caparrós, l’alcaldable de la Ràpita. Els membres que conformen Acord per la Ràpita aposten per “transformar la Ràpita amb un model de poble de futur, per tirar endavant aquests projectes de llarg termini que millorin la vida dels ciutadans rapitencs, amb tota la il·lusió i les ganes de treballar no només per la gestió del dia a dia sinó també per demostrar al poble de la Ràpita que tenen el millor futur possible”, ha remarcat Caparrós.

Josep Caparrós

Caparrós enceta contactes amb tots els partits conjuntament per conformar un govern ‘fort i estable’

Esquerra la Ràpita, com a guanyadora de les Eleccions Municipals del passat diumenge, ha encetat els contactes per conformar un govern ‘fort i estable’ amb una reunió conjunta amb tots els candidats dels grups polítics que van obtenir representació a l’Ajuntament rapitenc. D’aquesta manera, Esquerra ha començat a gestionar la responsabilitat que els ciutadans de la Ràpita li van atorgar a les urnes “perquè creiem que la gent de la Ràpita, que ens ha donat la seua confiança, demana una nova manera de fer les coses i nosaltres estem convençuts que cal fer-ho de manera transparent, amb honestedat i amb proximitat, per això, hem obert el diàleg amb tots els partits polítics conjuntament” – ha valorat Josep Caparrós, l’alcaldable republicà. L’objectiu d’aquesta ronda de contactes que ha obert Esquerra la Ràpita és “conformar un govern fort, estable i el més ampli possible, amb tots aquells representants polítics que tinguin il·lusió, ganes i estiguin disposats a treballar en un model de poble de futur, perquè Esquerra apostem per tirar endavant projectes de futur, de mig termini, per a millorar el nostre poble i que van més enllà de la simple gestió del dia a dia” – ha explicat Josep Caparrós. En aquesta primera reunió, a més de Josep Caparrós d’Esquerra la Ràpita (ERC), han participat Carlos Sanchís d’Iniciativa per Catalunya – Verds (ICV), Àlex Cervera de Solidaritat per la Independència (SI), Pedro Hernández de Més Ràpita, Josep Pitarch del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Joan Martín de Convergència i Unió (CiU). Durant la trobada, s’han designat els representants de cada partit que continuaran en les converses bilaterals per tal de definir un govern ‘fort i estable’ per a la Ràpita.

Josep Caparrós, candidat a l'Alcaldia de la Ràpita

Caparrós aposta per un govern fort per definir la Ràpita del futur

Esquerra Republicana fa una aposta clara per la regeneració democràtica i referma la seva voluntat de treballar per la Ràpita del futur. El candidat a l’Alcadia, Josep Caparrós destaca que “aconseguir la millor Ràpita del futur passa per tirar endavant projectes que ens refermen com a poble amb el màxim consens possible. I això només ho podrem fer amb un govern fort, perquè no volem quedar-nos en la mínima gestió de qui dia passa any empeny com ens ha passat aquests últims anys amb un govern de mínims, en només 6 regidors, amb un lideratge feble i incapaç de crear els consensos bàsics per gestionar bé el nostre poble”. Una gestió potent que per als republicans es basa en els valors de l’honestedat, la transparència, la proximitat i el diàleg. Així, Esquerra la Ràpita gestionarà un Ajuntament obert a tothom i proper a la ciutadania; un Ajuntament amb les parets de vidre on la transparència serà l’eix principal del govern municipal que posarà a disposició de la ciutadania els sous dels regidors, els expedients de projectes i licitacions municipals. En aquesta línia, Esquerra la Ràpita crearà el Consell d’Experts, un òrgan consultiu format per gent del món socioeconòmic del poble que debatrà les estratègies a mitjà i llarg termini per posar-les a la disposició del govern perquè faci les actuacions municipals corresponents. A més posarà en marxa aplicacions informàtiques per mòbils com a eines de comunicació amb la ciutadania. L’objectiu d’Esquerra al govern municipal és garantir “una gestió eficaç i directa, adreçada a la ciutadania, volem que tots s’impliquen en la definició de la Ràpita del futur, per això, estem oberts al diàleg constant, tant amb la població com amb la resta de representants polítics municipals, no pretenem tirar pel dret sense tenir el màxim suport a l’hora de projectar el model de poble que volem, per això, confiem en la participació de la gent tots els dies i no un dia cada quatre anys” – explica Josep Caparrós.

Josep Caparrós, candidat a l'Alcaldia de la Ràpita

Esquerra crearà ajuts socials i "la botigueta" per pal•liar les primeres necessitats de les famílies més desafavorides de la Ràpita

Esquerra la Ràpita considera la millora de la qualitat de vida de la ciutadania rapitenca una prioritat en la seua acció de Govern per a la propera legislatura, prenent com a referent els seus valors socials i republicans. En aquesta línia, els republicans consideren que “la Ràpita no serà res sense la seua gent, per això, la nostra prioritat és millorar la seua qualitat de vida. De tots els rapitencs i rapitenques sense excepció, per això, no ens deixarem ningú pel camí i treballarem perquè des dels infants al jubilats tinguin els millors equipaments i els millors serveis. I, especialment, ajudarem aquelles famílies que s’ho passen més malament per la dura crisi econòmica d’aquests anys i que necessiten tindre l’Ajuntament al seu costat”  – valorava Josep Caparrós, candidat a l’alcaldia. En concret, Esquerra la Ràpita crearà un Paquet d’Ajuts Socials (PAS) que inclourà la bonificació dels impostos municipals en funció de la renda familiar; també impulsarà ajuts en la matrícula de la llar d’infants i establirà beques menjador, per a llibres de text i per a transport escolar. Al mateix temps, es posarà en marxa la botigueta que és l’emissió de xecs per bescanviar per aliments frescos a les botigues rapitenques. D’aquesta manera, Esquerra la Ràpita “volem reforçar la tasca que algunes entitats del municipi ja fan actualment, quan el nostre Ajuntament tot i tenir al calaix 8MEUR ha estat incapaç de donar resposta a les famílies més necessitades del nostre poble i ho han hagut de fer voluntàriament les entitats. Per això, creiem que és hora que sigue l’Ajuntament qui solucione els problemes dels ciutadans i que les entitats puguin dedicar-se a dinamitzar la vida social del municipi, per això, també cal oferir-los a elles les millors condicions i serveis perquè continuen en la magnífica tasca que venen fent” – destacava Josep Caparrós. En aquest sentit, els republicans crearan la figura del gestor d’entitats, que farà d’interlocutor entre les entitats i l’Ajuntament per tal de donar-los suport i cobrir les necessitats que tinguin; al mateix temps, impulsaran els moments cívics perquè Ajuntament i entitats es trobin per establir les prioritats i fer seguiment dels projectes que s’implementin.

Josep Caparrós, candidat a l'Alcaldia de la Ràpita

Esquerra la Ràpita aposta per un turisme transversal i sòl industrial públic per millorar l’economia rapitenca

Esquerra la Ràpita fa una aposta contundent per la millora de l’economia rapitenca amb diverses propostes que han de potenciar un turisme transversal, facilitar sòl industrial públic i ajudar l’activitat empresarial al municipi. Els republicans consideren que “el nostre futur passa inexcusablement per millorar la nostra economia perquè és l’eina, el mitjà, que ens permetrà millorar la qualitat de vida de la nostra gent, després d’anys patint una situació complicada per a moltes famílies rapitenques afectades per les altes xifres d’atur i que encara ens deixen a 1.063 persones al nostre poble sense feina” – valorava Josep Caparrós, candidat a l’alcaldia. En aquest sentit, una de les primeres actuacions que planteja Esquerra és la creació de la Regidoria de Promoció Econòmica per potenciar un turisme transversal “que convertirà d’una vegada per totes a la Ràpita en una destinació turística singular i d’excel·lència i mereixedora per fi de ser capital turística de les Terres de l’Ebre. Perquè aquest turisme reforçarà també els nostres sectors més rellevants: la pesca, el comerç, la restauració, l’hoteleria, els serveis nàutics, la construcció i la cultura, respectant el nostre entorn únic. I, evidentment, ho farem treballant colze a colze en la Confraria de Pescadors, en l’Estació Nàutica, el Col·lectiu de Cuina, l’Associació de Comerç Rapitenc i amb empresariat local privat, perquè només tots junts podrem fer una Ràpita potent ” – explicava Josep Caparrós. Entre les actuacions més rellevants per potenciar aquest turisme transversal, Esquerra la Ràpita aposta per posar en valor la façana marítima amb la rehabilitació del barri mariner i la Festa de la Mar de l’Ebre; per impulsar una base nàutica que potenciï la Badia dels Alfacs i dotar l’espai natural del Trabucador dels serveis necessaris. També destinarà els recursos necessaris per consolidar el port rapitenc com a escala en el circuit mediterrani de creuers de petit format i treballarà per augmentar l’oferta d’allotjament turístic i la durada de l’estada dels visitants amb nova oferta turística complementària.

Imatge de l'cte

Esquerra la Ràpita enceta la Campanya a les Municipals amb la presentació de la rehabilitació del barri mariner i la Festa Marinera

Esquerra la Ràpita ha encetat aquest dissabte la Campanya a les Eleccions Municipals del 24 de maig amb la presentació del nou projecte de revitalització i rehabilitació del barri mariner del poble. Davant els veïns del barri del Xicago, en el primer acte públic de la Campanya, Esquerra a la Ràpita ha presentat aquest nou projecte que és un dels seus objectius principals “perquè som un poble mariner i hem d’estar-ne orgullosos, per això, el projecte ens permetrà viure de nou cara al mar i donar-li al barri mariner el valor que es mereix, ja que un poble ha de respectar i dignificar les seues arrels perquè són la base més potent per millorar el nostre futur” – explicava l’alcaldable Josep Caparrós. El projecte d’Esquerra la Ràpita consisteix, d’una banda, en un Pla de Xoc per rehabilitar el barri “no només asfaltant un quants carrers, i encara fer-ho malament, sinó un pla que inclourà un bona planificació amb un seguit de mesures que permetran la rehabilitació i millora de les cases del veïnat, que dignifiquen, conserven i mantinguen l’essència del barri de la marineria, per posar-lo al nivell que els veïns i els rapitencs ens mereixem” – destacava Josep Caparrós. D’altra banda, Esquerra la Ràpita també inclou en aquest projecte de revitalització del barri mariner la Festa Marinera com un nou atractiu turístic i cultural que “serà un referent i reforçarà lo nostre orgull de ser rapitencs, amb la complicitat d’entitats, associacions i gent del poble, aquesta festa que beurà de les nostres arrels marineres, també serà un nou pol d’atracció turística i una nova font d’ingressos, perquè el barri visqui l’esplendor dels seus millors anys” – valorava Josep Caparrós. Davant els veïns del barri que van acollir amb il·lusió el projecte, i que asseguraven haver esperat durant molts d’anys una actuació que dignifiqués la zona de la marineria, els republicans agafaren el compromís de convertir-lo finalment en una realitat si Esquerra governa els propers anys l’Ajuntament de la Ràpita.

Candidatura ERC-La Ràpita

Josep Caparrós no assumirà cap altre càrrec institucional si és alcalde de la Ràpita

Esquerra la Ràpita presentava davant més de 150 persones la candidatura per a les Eleccions Municipals del 24 de Maig, en un sopar que va comptar amb la participació del secretari general adjunt d’Esquerra Republicana de Catalunya, Lluís Salvadó, que tanca aquesta llista electoral. En l’acte de presentació pública de la candidatura d’Esquerra a la Ràpita, el candidat Josep Caparrós es va comprometre públicament que “si sóc alcalde, només tindré una única ocupació: la Ràpita. No accediré a cap càrrec institucional mentre sigui alcalde de la Ràpita, perquè crec que la gent del poble és el que es mereix i el meu compromís està en la gent de la Ràpita” En aquest sentit, l’eslògan de la campanya electoral d’Esquerra Fem-ho per la Ràpita deixa clar que el principal objectiu d’Esquerra “és posar-nos a disposició del poble de la Ràpita perquè puguem aconseguir, els propers anys, el poble que volem i que ens mereixem, perquè el nostre futur passa per la implicació de tots” – ha explicat Josep Caparrós, candidat a l’alcaldia. Durant la presentació dels 20 membres que conformen la candidatura, Josep Caparrós també va voler destacar la vàlua, la regeneració i la il·lusió que tenen els candidats “per assolir un objectiu clar, fer-ho per la gent de la Ràpita i pel futur del nostre poble, però fer-ho d’una altra manera, des de la honestedat, la proximitat, amb transparència i molt diàleg” Esquerra també va aprofitar aquest escenari per donar a conèixer algunes de les propostes del nou programa electoral.