La Ràpita

Totes les notícies

Casal Jove El Maset

Casal Jove El Maset, l'espai que ens mereixem la joventut rapitenca

Les JERC la Ràpita ens plantegem sovint què podem aportar al nostre poble; per això, ens hem preguntat: quin és el teixit associatiu jove del poble? I la resposta ha estat fàcil: tenim un teixit ferm, divers i nombrós, amb entitats culturals, esportives, de lleure, etc. Algunes tenen més història i d'altres són més noves, però totes tenen el mateix objectiu: dinamitzar el jovent. Això és clar en una primera anàlisi, però, si aprofundim i mirem més enllà, veiem que és difícil ubicar-les en un espai comú. De fet, és complicat per a les nombroses entitats comptar amb un espai on trobar-se, assajar, treballar o, simplement, és difícil per a qualsevol jove saber on apuntar-se per formar part d'aquestes entitats.  Per això, creiem que és indispensable trobar un lloc per ubicar-les i donar-los la potencialitat que es mereixen. Des de JERC i ERC apostem fermament per la creació d'un casal de joves, un punt de trobada comú per oferir espais de formació, de reunió, d'exposicions o de trobada, i fer que les associcacions siguin accessibles a la població. A més, tenim clar la millor ubicació: un punt cèntric, estratègic i amb molta història, El Maset. Amb la descentralització de serveis que s’ha fet, el buit que ha deixat la biblioteca, la reubicació de serveis tècnics i l'alliberament de funcions que ha de permetre el nou auditori, obren un gran ventall de possibilitats perquè les entitats juvenils aprofitin les instal·lacions. Per exemple, els grups de música podrien assajar en un lloc digne i evitar les condicions precàries de l'antic escorxador. També es crearia un Consell o Col·lectiu de Joves amb un representant de cada entitat per autogestionar l’espai, fer activitats conjuntes i fomentar les relacions entre si, per ajudar-se, col·laborar i créixer.

Ajuntament: Una gestió pública honesta al servei dels ciutadans

Esquerra apostem clarament per la regeneració democràtica, perquè una nova manera de fer és possible. Un dels eixos principals que volem introduir en la gestió de l'Ajuntament rapitenc, la marca de la casa, serà la transparència. Volem una Administració neta i transparent, en un nou poble amb igualtat d'oportunitats i més just socialment. Per això, cal un bon govern i una gestió pública honesta al servei dels ciutadans de la Ràpita. En una democràcia, els polítics són necessaris perquè la societat funcioni i prenguin decisions, però no hem de convertir la governança en una gueto de partits. És imprescindible la implicació i participació ciutadana, no una vegada cada quatre anys, sinó també en el dia a dia del poble. La política té un paper molt rellevant en la nostra societat, perquè en depenen el benestar i la qualitat de vida de tots. La ciutadania té el dret de conèixer de primera mà quina és la situació financera del seu Ajuntament, perquè són els seus impostos els que permeten executar actuacions. I també té el dret de trobar en els seus representants polítics, i en els treballadors municipals, total disponibilitat per qualsevol dubte, aclariment o necessitat. Esquerra promourà un nou Ajuntament de parets de vidre i amb les portes obertes de bat a bat. S'han acabat els búnquers, les portes tancades o els telèfons comunicant. La nova premissa és: representants i treballadors de l’Ajuntament estaran a disposició per atendre tots els ciutadans que ho necessitin. Esquerra la Ràpita posarem a disposició de tot el poble els càrrecs electes i la primera disposició que adoptarem serà publicar qualsevol retribució que tinguin de l’Ajuntament. La transparència és l'eix d'una nova manera de gestionar l'Administració Pública.

Josep Caparrós, un candidat per la Ràpita d'un nou país

Vaig conèixer Josep Caparrós fa uns anys en unes jornades de pesca que es van organitzar aquí a la Ràpita, en la meva etapa com a europarlamentari, i vaig poder compartir amb ell i amb gent de la mar la problemàtica molts cops comuna de les diverses arts de pesca mediterrània. Ja llavors, ell em transmetia un model clar i les iniciatives que tenia per la Ràpita. Aquest estiu vaig tornar-hi, en una jornada amb família, i vaig poder copsar que el grup d’ERC havia estat fent una oposició amable, constructiva, sense posar pals a les rodes a un govern en minoria; això sí, definint clarament el seu projecte en la discussió del Pla General Urbanístic o per implantar bonificacions de les taxes municipals i ajuts per a la gent que més pateix. Ara toca plantejar una alternativa que no va en contra de ningú, ben al contrari, que aspira a dotar els rapitencs de més oportunitats i més felicitat i benestar. Josep ha construït un equip capaç, jove, amb moltes ganes i empenta. Estic convençut que ell i el seu equip ho faran des de la responsabilitat, l'honestedat, amb transparència i posant el coll per la Ràpita. L’encoratjo a persistir, com sempre ha fet, en aquesta voluntat de servei al poble, evitant la divisió, buscant els màxims consensos que eviten renúncies de futur. Estem en un any decisiu per al país, hem de construir els municipis com a pas previ a la tasca en què estem posats de fer un nou país. Endavant, Josep, estic segur que la Ràpita té un futur engrescador. ORIOL JUNQUERAS President d'Esquerra Republicana

Josep Caparrós, candidat a l'Alcaldia de la Ràpita

Fem-ho per tu, per vatros, per la Ràpita

La Ràpita som TOTS i la gent d'Esquerra ho tenim molt clar. Com deia W. Churchill, cal mirar ben enrere per anar el més endavant possible; per això, des d'Esquerra volem aprofundir en la nostra identitat com a poble, en la nostra manera de ser i de fer, en el nostre potencial humà i natural, per aconseguir reforçar la nostra economia pesquera, turística, comercial i industrial, respectant el nostre entorn únic, per millorar el nostre benestar personal. Ho volem fer respectant i honorant les nostres arrels, per millorar la nostra vida actual però, sobretot, per deixar un gran poble per als nostres fills i néts, perquè ells són el nostre futur. La Ràpita som la seua gent, i el benestar de la gent és, indiscutiblement, l’objectiu de futur de la Ràpita. No ho podem deixar en mans d'altres perquè som la gent de la Ràpita els que hem de definir què volem, com ho volem i per què ho volem. Per tant, per la Ràpita, pels rapitencs i per les rapitenques, cal que TOTS ens impliquem a aconseguir un futur potent, un futur excepcional, un futur generós que ens permeti afrontar les conseqüències de la greu crisi econòmica global que arrastrem des de fa uns quants anys. Malauradament, tots hem patit, i encara patim, de ben a prop, aquesta greu crisi econòmica. Tots hem hagut de fer front a situacions familiars complicades de pares, germans, cosins i amics que s'han quedat sense feina. Per això, Esquerra tenim molt clar que el nostre objectiu prioritari és potenciar l'economia local per millorar el benestar social de les persones, de TOTA la gent de la Ràpita. Esquerra no deixarem ningú pel camí, no direm una cosa i després en farem una altra o, pitjor, la contrària. Tenim uns valors de progrés social i republicans pels quals ningú està per damunt de ningú, i com a servidors públics, tant polítics com treballadors municipals estarem al vostre servei, amb professionalitat i sense privilegis. Estarem a la vostra disposició al nou Ajuntament de parets de vidre i amb les portes obertes de bat a bat.

Candidatura ERC-La Ràpita 2015

Eleccions municipals 24M2015

Esquerra la Ràpita presenta a les eleccions municipals 24M2015 una llista que conjuga experiència i saba fresca amb noves incorporacions, tots disposats a treballar per un futur ambiciós per a tot el poble. La gent d'Esquerra la Ràpita es mostra convençuda que fer una política diferent és possible. Un projecte nou amb i per a la gent del poble, una manera neta i transparent de fer política. Aquest és el treball i l'objectiu de la candidatura d'Esquerra la Ràpita per a la nova legislatura a l'Ajuntament rapitenc. La llista d'Esquerra la Ràpita, encaçalada per Josep Caparrós, compta amb els actuals regidors: Albert Salvadó, Èrika Ferraté i Enric Vidal. A més a més, incorpora en el lloc cinquè Àngela Reverté; al sisè, Rafa Balagué; al setè, David Fibla; al vuitè, M. José Capafons; al novè, Carles Brunet, i al desè, Anna López (JERC). Continuen la llista Carles Pasqual, Leonor Montané, Pau Vidal (JERC), Anna Casamitjana i Andrea Castro. I, pel que fa als darrers números, Esquerra ha inclòs perfils rellevants com Oriol Clos, coordinador de l'ANC-La Ràpita, i Lluís Salvadó, exdelegat del Govern a les Terres de l'Ebre i actual secretari general adjunt d'ERC. A més, cal sumar Xavi Reverté (JERC), Sus Martí i Layonel Domech com a suplents. Esquerra volem una Ràpita que reivindiqui les seves arrels, però que ha d'apostar per un futur ambiciós. Apostem per una forma nova, més neta i transparent, de fer política, i la gent de la candidatura treballem per fer realitat aquestes noves maneres.

La Ràpita

Esquerra presenta l’eslògan Fem-ho per la Ràpita per a la campanya a les Eleccions Municipals

Esquerra la Ràpita ha presentat l’eslògan de la campanya electoral per a les properes Eleccions Municipals del 24 de Maig: Fem-ho per la Ràpita deixa clar que ‘el principal objectiu d’Esquerra és posar-nos a disposició del poble de la Ràpita perquè puguem aconseguir, els propers anys, el poble que volem i que ens mereixem, perquè el nostre futur passa per la implicació de tots’ – ha explicat Josep Caparrós, candidat a l’alcaldia. Esquerra aposta per la implicació ciutadana per assolir la força que permeti el nou Govern municipal treballar per millorar el benestar de la ciutadania rapitenca, perquè ‘estem convençuts de les potencialitats que tenim els rapitencs per a construir tots junts la millor Ràpita, amb un futur més pròsper econòmicament, més just socialment i més net políticament’ –ha valorat Caparrós. En aquest sentit, Esquerra també està dissenyant el nou programa electoral amb les propostes d’institucions, entitats i associacions de la Ràpita que estant fent arribar als republicans mitjançant les trobades que s’estan duent a terme des del passat mes de gener.

Josep Caparrós

Esquerra continua la campanya de participació ciutadana arribant a les cases de la Ràpita

Esquerra la Ràpita porta a terme, amb motiu de les eleccions municipals del 24 de maig, diverses actuacions per promoure la participació ciutadana i aconseguir “que la gent del poble aporti la seva visió particular de quin poble tenim i quin poble volem tenir, que ens transmeti de forma clara i directa quines són les inquietuds que tenen i els suggeriments que volen aportar per fer de la Ràpita el poble que desitgen”, ha explicat Josep Caparrós, candidat a l’Alcaldia rapitenca. Per això, s’han distribuït unes butlletes a totes les cases de la Ràpita que insten a la participació de la ciutadania. Unes butlletes que es poden retornar per correu ordinari o correu electrònic, i també mitjançant els nous canals de comunicació d’Esquerra a la Ràpita a Facebook Esquerra-La Rapita o a Twitter @erclarapita. Al mateix temps, aquestes butlletes presenten el nou lema de precampanya d’Esquerra a la Ràpita, amb una aposta clara perquè siguin els rapitencs i qui decideixin quin és el poble que volen tenir en el futur. El lema La Ràpita, una manera de ser vol incentivar al poble rapitenc que “som nosaltres, que hem de decidir el poble que volem, perquè els rapitencs som un poble singular, un poble treballador, amb una cultura pròpia i una identitat forta, i hem d’estar orgullosos de ser-ho i, evidentment, no han de venir de fora a dir-nos què volem i quin poble hem de tenir; per això, volem que siguin els rapitencs, que decideixin el seu futur, i nosaltres estarem a la seua disposició per aconseguir-ho”, ha destacat Josep Caparrós. Aquesta campanya de participació ciutadana complementa la ronda de contactes amb representants d’entitats i associacions que Esquerra la Ràpita va encetar el passat mes de febrer i continua aquests dies per elaborar un programa electoral amb la màxima participació ciutadana possible.

Esquerra la Ràpita presenta una candidatura “regeneradora, transversal i il·lusionadora” per a les properes municipals de 24 de maig

L’assemblea local d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la Ràpita ha aprovat per unanimitat una candidatura “regeneradora, transversal i il·lusionadora” per a les Eleccions Municipals del 24 de maig de 2015. Esquerra la Ràpita ha conformat una llista que “conjuga l’experiència dels actuals regidors i la força, la il·lusió, la sàlvia fresca de noves incorporacions. De gent del poble disposada a treballar per un futur ambiciós per a tots els rapitencs, així que és un orgull encapçalar-la i acompanyar-los en el camí que encetem” –ha explicat el candidat a l’Alcaldia, Josep Caparrós. La nova llista electoral d’Esquerra a la Ràpita compta amb l’experiència dels actuals regidors i el dinamisme i la il·lusió de noves incorporacions, “perquè treballem un projecte nou, amb i per al poble, convençuts que és possible fer una política diferent a la mediocritat i foscor dels darrers anys. Volem una Ràpita que reivindiqui les seves arrels però que ha d’apostar per un futur ambiciós. Cal una forma nova, més neta i transparent de fer política, i la gent de la candidatura treballem per fer realitat aquestes noves maneres”, valorava Josep Caparrós. Així, la llista d’Esquerra a la Ràpita, encapçalada per Josep Caparrós, està formada pels actuals regidors Albert Salvadó, Èrika Ferraté i Enric Vidal, i incorpora al número 5 Àngela Reverté; al sisè, Rafa Baila; al setè, David Fibla; al vuitè, Maria José Capafons; al novè, Carles Brunet i al desè, Anna López. Aquests nous candidats han fet una aposta decidida per formar part de la candidatura d’Esquerra a la Ràpita; “si bé molts no són militants, volen aportar la seva il·lusió, noves maneres i ganes de treballar pel futur del nostre poble, i es complementen perfectament amb la resta de membres de la llista, que ja tenen més experiència i han estat des de fa anys al costat del projecte, però han demostrat una gran generositat, conscients que la regeneració comença per un mateix”, destacava Josep Caparrós.

Josep Caparrós

Esquerra obre ronda de contactes amb institucions i entitats socioeconòmiques de la Ràpita

A quatre mesos de les Eleccions Municipals, Esquerra la Ràpita ha encetat una ronda de trobades amb institucions, entitats i associacions del poble per “conèixer les inquietuds i necessitats que els sectors socioeconòmics i la ciutadania en general tenen per afrontar el nostre futur” – ha destacat, Josep Caparrós, candidat a l’alcaldia. En aquest sentit, Esquerra ha programa una sèrie de trobades i reunions amb els representants dels sectors econòmics, des de la Confraria de Pescadors a la Unió de Comerç, passant per l’Estació Nàutica, el Col·lectiu de Cuina o els transportistes, entre d’altres; juntament, amb les sessions que periòdicament convocaran també amb el sector educatiu o les entitats socials i culturals de la Ràpita. De fet, per Esquerra “prendre el pols a les entitats socioeconòmiques del nostre poble és essencial perquè elles són la base del nostre futur desenvolupament i són les que han de rebre el suport de les administracions i, principalment, del Govern local” – ha explicat Josep Caparrós. Al mateix temps, Esquerra ha posat a disposició de la ciutadania també altres canals de comunicació directa que “són primordials en el món tecnològic en què vivim i que permeten a qualsevol persona amb accés a Internet aportar les seves idees, preocupacions o plantejar els dubtes directament, perquè creiem fermament que la democràcia comença al poble i els polítics hem de recollir-ho i si ens donen capacitat per fer-ho executar-ho”, ha comentat Josep Caparrós. A més a més de la pàgina web http://esquerra.cat/larapita, els nous canals de comunicació són a Facebook, Esquerra-La Ràpita, i a Twitter @erclarapita.