La Ràpita

Totes les notícies

Josep Caparrós

Les JERC i ERC de la Ràpita presentaran la moció de la Plataforma Trens Dignes per exigir un millor servei ferroviari

Les Joventuts d'Esquerra Republicana a la Ràpita i el Grup Municipal d'ERC demanaran al plenari de La Ràpita sumar-se a la crida feta per la Plataforma Trens Dignes de les Terres de l'Ebre per fer un front comú des de tots els Ajuntaments del territori per la millora del transport públic ferroviari a les nostres comarques. La moció que presentarà ERC La Ràpita a petició de les JERC és la mateixa que el passat mes d'agost la PTD feia pública al mateix temps que demanava la implicació de tots els grups polítics de les Terres de l'Ebre.   El portaveu d'ERC La Ràpita, Josep Caparrós, confia que la moció serà aprovada per tots els grups municipals sense problemes perquè “el deficient servei de RENFE el patim tots els ebrencs, no és tracta d'una qüestió partidista sinó de justícia cap a la nostra gent i el nostre territori”. El portaveu republicà demanarà que l'Ajuntament de la Ràpita faci seu les reivindicacions de la Plataforma Trens Dignes. En aquest sentit, Caparrós creu que “les propostes de la Plataforma ens semblen del tot encertades perquè només suposen equiparar les Terres de l'Ebre a la resta de Catalunya en matèria d'infraestructures. Els rapitencs, en especial els jóvens que cada cap de setmana es desplacen a Tarragona o Barcelona per estudiar, estem cansats del greuge que patim pel simple fet de viure lluny de les capitals del país. Només volem un servei eficient a un preu just”.   Per altra banda, explica Josep Caparrós, la millora del servei de trens a les nostres comarques és necessària si “volem apostar decididament pel turisme com a motor econòmic”. El portaveu d'ERC La Ràpita argumenta que “molts turistes que fan servir el tren per dirigir-se cap al sud, no van més enllà de Salou o Cambrils. Amb un servei digne, seria més atractiu desplaçar-se en tren fins el Delta de l'Ebre, i per tant, també fins a La Ràpita. Fins que no aprofitem tot el potencial d'estar situats al centre del corredor mediterrani, les Terres de l'Ebre no faran el salt endavant que tots esperem”.

Josep Caparrós

ERC la Ràpita ratifica Josep Caparrós com a cap de llista per a les municipals 2015

L’Assemblea d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la Ràpita celebrada aquest dissabte, 31 de maig, ha ratificat Josep Caparrós com a cap de llista del partit per a les eleccions municipals del proper 2015. L’única candidatura presentada ha rebut el suport unànime dels afiliats i simpatitzants de l’Assemblea local.   En aquest sentit, Josep Caparrós els ha agraït que “vulgueu comptar amb mi per encapçalar novament la candidatura a les municipals, especialment per als propers anys, perquè són un gran repte per a tota la gent de la Ràpita i del país; per això, vull que sapigueu que m’ho prenc com una gran responsabilitat que afrontaré posant-hi tot el meu esforç, tenacitat i capacitats que tinc per no decebre els rapitencs”.   En el seu parlament de presentació de la candidatura, Josep Caparrós ha volgut deixar clar que la nova candidatura d’ERC la Ràpita treballarà “sempre per les persones del nostre poble. Som conscients de la situació difícil que passen moltes famílies a la Ràpita i, per tant, són elles l’objectiu principal de totes les nostres polítiques”. En aquest sentit, Caparrós també ha destacat que, per a Esquerra, el futur de la Ràpita només serà “si aglutinem tots els esforços, de cadascun de natros, i treballem colze a colze, aprofitant les capacitats de tots els rapitencs i les potencialitats del poble, perquè tinguem una Ràpita més pròspera i socialment més justa, perquè és el que ens mereixem”.   Finalment, Josep Caparrós, amb relació als bons resultats del 25 de maig aconseguits per totes les forces polítiques que aposten pel dret a decidir, ha afegit que “ens han d’encoratjar per continuar treballant, no podem baixar la guàrdia, perquè hem d’aconseguir tenir la màxima força per portar el país a la llibertat. I ho farem des de la base, des dels pobles; serà molt important la tasca dels ajuntaments en la construcció del nostre nou país i cal ser forts perquè, si no podem construir un nou país, l’alternativa serà molt dura: l’Estat espanyol no es quedarà amb els braços plegats, intentarà enfonsar-nos com ho ha intentat moltes vegades durant els anys d’història compartida”.

Josep Caparrós

Josep Caparrós: ‘La inoperància del Govern municipal paralitza el desenvolupament del nostre poble’

Esquerra-la Ràpita denuncia una vegada més la inactivitat i la incapacitat del Govern municipal convergent per tirar endavant el poble i pal·liar o solucionar els problemes del dia a dia dels rapitencs i les rapitenques. De fet, en el darrer Ple Municipal del proppassat dijous, 27 març, ‘l’alcalde va convocar el Ple municipal per debatre mocions d’Estat, sense cap proposta d’acord del Govern municipal, exemple de la seva paràlisi. Això, però, ‘no és el pitjor de tot, perquè fins i tot algunes poden arribar a beneficiar també els rapitencs, el pitjor és la paràlisi total del Govern municipal des de fa mesos, que mira com passen els problemes a veure si se solucionen sols, a ‘l’estil Rajoy’, i una inactivitat que paralitza el desenvolupament del nostre poble’, denuncia Josep Caparrós.   En aquesta línia, Esquerra-la Ràpita considera ‘inconcebible i inacceptable’ que el Govern municipal sigui incapaç de gestionar el dia a dia del poble de la Ràpita, ‘mai havia vist un Ple en què el Govern municipal no plantegés mocions pròpies però, sobretot, en un Ajuntament en què tenim una gran quantitat de projectes empantanegats, com la biblioteca i l’auditori, i d’altres que ni s’han plantejat, com els pressupostos per a aquest 2014, increïble’ –explica Josep Caparrós, que presenta la situació dels darrers mesos a l’Ajuntament rapitenc. Així, el 6 de març, el Govern municipal retirava del Ple el Projecte de Pressupostos 2014 sense posar-los a debat ni aconseguir un consens amb la resta de grups municipals; la Biblioteca Municipal, suposadament finalitzada, roman tancada per incapacitat de tramitar la contractació del director/a; l’Auditori fa mesos que està amb l’obra paralitzada, si bé hauria d’estar enllestida abans del 31.12.14 per no tenir greus conseqüències econòmiques per al rapitencs; de l’edifici Arriaz continua el silenci absolut, ‘tot i demanar amb instàncies la informació sobre la sentència i les seves conseqüències, l’alcalde de la Ràpita continua sense donar explicacions al poble, i a la llarga llista encara podem afegir-ne més, com els nous barrracons de l’institut, perquè nosaltres no tindrem un institut nou però Tortosa sí que tindrà nova escola: gràcies a la gran feina de l’alcalde, ens faran barracons, això sí, nous i a l’estil del que ara en diuen mòduls, un gran canvi, gràcies a la bona gestió d’aquest Govern municipal de CIU’, ironitza Josep Caparrós.

Josep Caparrós

Josep Caparrós: ‘L’alcalde de la Ràpita, incapaç de dialogar, es posa la tireta abans de fer-se la ferida i retira el projecte de Pressupost 2014’

Esquerra la Ràpita considera ‘increïble’ que el Govern municipal retirés de l’ordre del dia del Ple d’aquest dijous, 6 de març, el projecte de Pressupostos 2014, sense posar-los a debat i sense intentar assolir el màxim consens possible amb la resta de grups municipals. El portaveu municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Josep Caparrós, afirma que ‘l’alcalde de la Ràpita es posa la tireta abans de fer-se la ferida i no es molesta ni a presentar el projecte de Pressupost al plenari i, de fet, ja anunciava fa uns dies a la premsa que prorrogaria el del 2013 si l’oposició no votava abstenció, però no s’ha molestat a dialogar amb els grups municipals per establir una proposta consensuada’. En aquest sentit, ERC-la Ràpita considera que l’esborrany del Pressupost de 2014 demostra que el Govern municipal “és incapaç de dialogar, incapaç de consolidar suports, cremant la confiança de tots els membres del plenari i, fins i tot, del personal municipal, com a conseqüència de la seva actitud reiterativa de faltar a la veritat, ja que la suposada negociació que afirma l’alcalde, com a mínim amb el Grup municipal d’Esquerra, no ha existit. De fet, en 3 anys, el Govern només ens ha trucat 1 vegada per parlar de temes d’interès per al poble”, explica Josep Caparrós. Així, per al Grup municipal d’Esquerra, aquesta situació creada a l’Ajuntament de la Ràpita s’explica “no per una falta de sentit comú de l’oposició, sinó per la falta d’interès del Govern municipal per solucionar els problemes dels rapitencs i per la falta d’un projecte de futur per al poble. Per això, l’alcalde només planteja un esborrany de Pressupost polític, sense criteri ni definició, simplement recuperant diverses propostes dels diversos grups de l’oposició, per poder sobreviure un any més i aguantar a la cadira”, destaca Josep Caparrós. A més, Esquerra-la Ràpita creu que és un “greu error” que aquest esborrany del Pressupost no “prevegi per cap banda el canvi de realitat del poble davant la recent sentència del TSJC que declara nul·la de ple dret la llicència de l’edifici d’Arriaz i en demanant l’enderrocament, perquè, de moment, ja hem de pagar les despeses del procés judicial, i esperem que l’alcalde digui la veritat i no haguem de pagar també altres costos que se’n puguin derivar”, comenta el portaveu municipal d’ERC.

Josep Caparrós

Caparrós: “Exigim novament a l’alcalde de la Ràpita que expliqui la veritat de què ha passat, quin és el futur de l’edifici Arriaz i quines són les conseqüències per al poble”

Esquerra La Ràpita lamenta profundament la notícia que de nou, i per segona vegada (la primera fou la sentència ferma de l’abril de 2012) el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) s’hagi pronunciat clarament sobre el destí del bloc d’Arraiz declarant la nul·litat de ple dret de la llicència d’edificació atorgada per l’Ajuntament rapitenc a l’edifici de 136 habitatges, amb 137 aparcaments, de la Ràpita. I que, a més a més, afegeixi que el resultat és que la construcció edificada sota la seva empara sigui clandestina i il·legal, al no tenir cap llicència i no ser possible la seva esmena, per la qual cosa exigeix l’enderroc de tot allò edificat a l’empara d’una llicència inexistent.   Per responsabilitat, Esquerra va demanar durant l’any 2013 quina era la situació de l’edifici i de tot el procés administratiu i judicial i “ni al juny, ni al setembre, ni a l’octubre el Govern municipal no ens va facilitar en cap moment els informes pertinents, ni va explicar què passava, ni quines serien les conseqüències per a tots els rapitencs, el Govern municipal va passar olímpicament de donar-nos la informació i damunt vol fer creure que fem ‘politiqueo’ quan demanem precisament que es facin les coses legals i sense dilacions” – explica el portaveu republicà, Josep Caparrós, que referma novament la seva petició. “Demanem, una altra vegada, que l’alcalde de la Ràpita convoqui immediatament una Junta de Portaveus, que comparteixi tota la informació de l’expedient amb els grups municipals, què diuen les sentències i què ha fet en cada moment l’ajuntament”. De fet, Josep Caparrós lamenta la falta de transparència de l’alcalde en tot aquest procés, i tem que l’Ajuntament no hagi fet tot el que podia fer i per això amaga informació.   “Si es perd, es perd, però l’Ajuntament ha de jugar-ho bé. I volem pensar que, en tot moment, el Govern municipal ha fet el que calia, per això no entenem que, si l’alcalde no té res a amagar, se’ns negui contínuament la informació” afirma Caparrós.

Josep Caparrós: “Si el govern municipal no actua ja, els rapitencs pagarem els plats trencats de l’edifici de la promotora Arriaz”

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) va sol·licitar el passat mes de juliol un informe de l’arquitecte municipal sobre quina era la situació actual del compliment de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre l’edifici de la promotora Arriaz SA (c. Alcanyís). ERC-La Ràpita denuncia que tres mesos després “encara esperem l’informe, perquè ens expliquin quin és l’estat de la qüestió. A més, no sabem per què no se’ns vol facilitar aquesta informació que, d’altra banda, evidentment, hauria de ser pública, ja que afecta, i molt, tota la ciutadania”, ha explicat el portaveu, Josep Caparrós.   En aquest sentit, els republicans destaquen que l’execució d’aquesta sentència podria suposar la ruïna del poble, ja que “la xifra per indemnitzar l’empresa promotora pot ser, aproximadament, de 15 milions d’euros, que haurem de pagar tots, i des d’Esquerra estem disposats a arribar on calgui perquè els rapitencs no haguem de pagar els plats trencats de la inacció del Govern municipal”, ha afirmat, Josep Caparrós.   Per això, demana que “el Govern municipal es faci responsable de la situació creada, que deixi de mirar a l’altre costat, com si això no fos responsabilitat seva. Cal que el govern assumeixi la sentència i, d’una vegada per totes, agafi el bou per les banyes, perquè sembla que en tingui molt poques ganes o que amagui algun interès que no li permet executar la sentència ja”, ha reblat el líder d’ERC La Ràpita.   El mes d’abril de 2012, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) declarava la nul·litat de ple dret de la llicència urbanística atorgada per l’Ajuntament rapitenc a l’edifici de 136 habitatges, amb 137 aparcaments, de la Ràpita. El Grup Municipal d’Esquerra rebia amb preocupació la notícia per les conseqüències que se’n poden derivar un cop els tribunals especifiquen quina ha de ser l’execució d’aquesta sentència, confiant que el Govern municipal trobaria una solució ràpida.

Josep Caparrós: “CiU ha hipotecat el futur del poble de la Ràpita aprovant un POUM sense consens social”

El Ple Municipal de la Ràpita ha aprovat en la darrera sessió el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per 9 vots a favor (6 CiU, 3 PSC), 7 en contra (ERC, EBIN, Grup no Adscrits) i 1 abstenció PSC. Uns números que per al Grup Municipal d’Esquerra a la Ràpita demostren “la incapacitat de l’alcalde per consensuar els principals temes del poble, de fet, CiU ha hipotecat el futur de la Ràpita aprovant un POUM sense consens polític ni social” – ha valorat, el portaveu d’ERC, Josep Caparrós. Així, el Govern Municipal no aconsegueix ni el total dels vots de 2 partits dels 5 que conformen el consistori rapitenc, ja que 1 regidora del PSC s’absté.   El POUM defineix el model urbanístic per desenvolupar un municipi durant les properes dècades i el Govern Municipal ha apostat per “un model urbanístic d’especulació i de grans edificacions per desenvolupar la zona de la Càmera Arrossera i abandona l’opció de desenvolupar les zones de l’Horta Vella i el Saliner amb un urbanisme de baixes densitats, malgrat que CIU històricament apostava per aquest model i, fins i tot, havien promès en el seu programa electoral aplicar-lo” – ha afirmat Josep Caparrós. Els republicans també valoren negativament que el Govern municipal, amb aquesta actuació, no han tingut en compte ni tant sols les al·legacions dels veïns del Saliner, que demanaven mantenir la planificació prevista en els anteriors plans parcials urbanístics de la zona.   ERC ha presentant fins a 17 al·legacions al nou POUM, de les quals només 3 han estat acceptades, fet que manifesta el poc interès del Govern municipal per consensuar el document, “la qual cosa és un drama per al futur del nostre poble, ja que aquest POUM suposa definir el model de poble per als propers 20 anys amb un model urbanístic que no resol les mancances actuals, ni pensa en la qualitat de vida dels rapitencs, ni en l’economia, ni en la identitat del poble” – ha destacat, Josep Caparrós.

Josep Caparrós

Caparrós: “Confiem que el Govern rapitenc hagi treballat una solució perquè la ciutadania no hagi de pagar per una mala gestió”

La notícia que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi declarat la nul·litat de ple dret de la llicència urbanística atorgada per l’Ajuntament rapitenc a l’edifici de 136 habitatges, amb 137 aparcaments, de la Ràpita ha estat rebuda amb preocupació pel Grup Municipal d’Esquerra, per les conseqüències que se’n puguin derivar un cop els tribunals especifiquen quina ha de ser l’execució d’aquesta sentència.   El seu portaveu, Josep Caparrós ha declarat que confien que “durant aquest temps el Govern rapitenc hagi definit una solució, tot i que la sentència és ferma, perquè no pot ser que la ciutadania acabi pagant la mala gestió dels seus governants”. Per a Caparrós, que s’hagi arribat fins a les sentències judicials amb les conseqüències que pot suposar, tant per als veïns de l’edifici com, fins i tot, per al poble sencer, és “increïble i alhora indignant, ja que el novembre del 2008 la CUTE ja considerava la llicència nul·la i, durant aquests cinc anys, els governs municipals, ni els socialistes ni els convergents, no han solucionat la situació i han permès que el conflicte arribés a aquests extrems”   De fet, és conegut per tothom que el model urbanístic d’Esquerra difereix molt de l’aposta feta durant les últimes legislatures a la Ràpita, ja que “apostem des de fa molts anys en un model de creixement urbanístic respectuós amb la identitat del poble i la legalitat, lluny de l’especulació del sòl i confiem que, ara que tenim l’oportunitat de definir el model de poble que volem per als propers 20 anys, en la revisió del POUM, no caiguem en els mateixos errors i siguem capaços d’evitar aquest urbanisme “model costa valenciana”, d’especulació i gran edificacions que trenquen la fesomia de la Ràpita” ha explicat Josep Caparrós.     El portaveu republicà confia que finalment les conseqüències d’aquesta situació siguin els menys traumàtiques possibles per a tota la ciutadania de la Ràpita.

Josep Caparrós

L’Ajuntament de la Ràpita aposta per una nova estructura de la gestió dels residus

El Ple municipal de la Ràpita, que va tenir lloc ahir al vespre, va aprovar una moció presentada conjuntament per Esquerra Republicana i el Partit dels Socialistes per reestructurar la gestió de les polítiques ambientals i, sobretot, la recollida de residus al municipi.   La moció es proposava amb l’objectiu de fusionar el Consorci per a la Gestió de Residus del Montsià i el Consorci per a la Gestió de Residus del Baix Ebre, i sumar-hi el Consorci de Serveis Mediambientals de les comarques del Baix Ebre i el Montsià (CODE), que s’encarrega de la gestió tècnica mediambiental, en temes com ara el tractament contra el mosquit. Aquesta gestió integral representaria un estalvi en la despesa pública i s’afavoriria un treball en economia d’escala que milloraria el resultat econòmic de l’explotació dels residus de les Terres de l’Ebre i minimitzaria els efectes negatius de mantenir l’actual estructura tal com la coneixem avui. A més, comportaria la reducció de preus pel tractament de residus, que esdevindrien més competitius i afavoririen els ajuntaments, els ciutadans i el teixit empresarial del territori.   Un cop exposades les propostes de resolució, els grups d’ERC (4 regidors), del PSC (4 regidors), d’EBIN (1 regidor) i de no adscrits (2 regidors) van votar a favor de la moció, que es va aprovar tot i l’abstenció del grup municipal de CiU (6 regidors), que governa a l’Ajuntament de la Ràpita i al Consell Comarcal del Montsià.   Els portaveus d’Esquerra Republicana, Josep Caparrós, i del Partit dels Socialistes, Josep Pitarch, expressaven la satisfacció que suposa que l’Ajuntament de la Ràpita es posicioni a favor d’un tema ‘de màxima importància tant per als rapitencs com per a la resta de municipis del Baix Ebre i el Montsià’, i manifestava que ara és l’hora que l’equip de Govern, CiU, ‘traslladi aquests acords amb la màxima urgència a les administracions locals superiors que tenen el poder de decisió en aquesta qüestió’, com és el Consell Comarcal del Montsià.