La Ràpita

Notícia

Des de les JERC i ERC apostem per un espai comú d'entitats joves, cèntric, estratègic i amb història, El Maset

Casal Jove El Maset
Casal Jove El Maset
Les JERC la Ràpita ens plantegem sovint què podem aportar al nostre poble; per això, ens hem preguntat: quin és el teixit associatiu jove del poble? I la resposta ha estat fàcil: tenim un teixit ferm, divers i nombrós, amb entitats culturals, esportives, de lleure, etc. Algunes tenen més història i d'altres són més noves, però totes tenen el mateix objectiu: dinamitzar el jovent. Això és clar en una primera anàlisi, però, si aprofundim i mirem més enllà, veiem que és difícil ubicar-les en un espai comú.
De fet, és complicat per a les nombroses entitats comptar amb un espai on trobar-se, assajar, treballar o, simplement, és difícil per a qualsevol jove saber on apuntar-se per formar part d'aquestes entitats. 
Per això, creiem que és indispensable trobar un lloc per ubicar-les i donar-los la potencialitat que es mereixen. Des de JERC i ERC apostem fermament per la creació d'un casal de joves, un punt de trobada comú per oferir espais de formació, de reunió, d'exposicions o de trobada, i fer que les associcacions siguin accessibles a la població. A més, tenim clar la millor ubicació: un punt cèntric, estratègic i amb molta història, El Maset.
Amb la descentralització de serveis que s’ha fet, el buit que ha deixat la biblioteca, la reubicació de serveis tècnics i l'alliberament de funcions que ha de permetre el nou auditori, obren un gran ventall de possibilitats perquè les entitats juvenils aprofitin les instal·lacions. Per exemple, els grups de música podrien assajar en un lloc digne i evitar les condicions precàries de l'antic escorxador. També es crearia un Consell o Col·lectiu de Joves amb un representant de cada entitat per autogestionar l’espai, fer activitats conjuntes i fomentar les relacions entre si, per ajudar-se, col·laborar i créixer.