La Ràpita

Notícia

Josep Caparrós: “el nostre futur passa inexcusablement per millorar l’economia rapitenca perquè és l’eina que permetrà millorar la qualitat de vida de la nostra gent”

Josep Caparrós, candidat a l'Alcaldia de la Ràpita
Josep Caparrós, candidat a l'Alcaldia de la Ràpita
Esquerra la Ràpita fa una aposta contundent per la millora de l’economia rapitenca amb diverses propostes que han de potenciar un turisme transversal, facilitar sòl industrial públic i ajudar l’activitat empresarial al municipi.

Els republicans consideren que el nostre futur passa inexcusablement per millorar la nostra economia perquè és l’eina, el mitjà, que ens permetrà millorar la qualitat de vida de la nostra gent, després d’anys patint una situació complicada per a moltes famílies rapitenques afectades per les altes xifres d’atur i que encara ens deixen a 1.063 persones al nostre poble sense feina– valorava Josep Caparrós, candidat a l’alcaldia.

En aquest sentit, una de les primeres actuacions que planteja Esquerra és la creació de la Regidoria de Promoció Econòmica per potenciar un turisme transversal que convertirà d’una vegada per totes a la Ràpita en una destinació turística singular i d’excel·lència i mereixedora per fi de ser capital turística de les Terres de l’Ebre. Perquè aquest turisme reforçarà també els nostres sectors més rellevants: la pesca, el comerç, la restauració, l’hoteleria, els serveis nàutics, la construcció i la cultura, respectant el nostre entorn únic. I, evidentment, ho farem treballant colze a colze en la Confraria de Pescadors, en l’Estació Nàutica, el Col·lectiu de Cuina, l’Associació de Comerç Rapitenc i amb empresariat local privat, perquè només tots junts podrem fer una Ràpita potent – explicava Josep Caparrós.

Entre les actuacions més rellevants per potenciar aquest turisme transversal, Esquerra la Ràpita aposta per posar en valor la façana marítima amb la rehabilitació del barri mariner i la Festa de la Mar de l’Ebre; per impulsar una base nàutica que potenciï la Badia dels Alfacs i dotar l’espai natural del Trabucador dels serveis necessaris. També destinarà els recursos necessaris per consolidar el port rapitenc com a escala en el circuit mediterrani de creuers de petit format i treballarà per augmentar l’oferta d’allotjament turístic i la durada de l’estada dels visitants amb nova oferta turística complementària. Una oferta turística ampliada amb concerts, festivals i música en viu, a més de la creació de campanyes de promoció i activitats per incentivar el comerç local.

Al mateix temps, Esquerra la Ràpita també aposta per reactivar l’activitat empresarial amb la creació de sòl industrial públic i eines per a empresaris i emprenedors “perquè la nostra societat viu d’aquests treballadors, dels autònoms, i hem de donar-los les eines perquè sigui molt més fàcil el seu negoci, com també continuarem treballant per oferir sòl industrial, ja que des del 2003 quan Lluís Salvadó va planificar el polígon industrial el Salt no s’ha fet absolutament res des de l’Ajuntament rapitenc, ara creiem que podem oferir nou sòl, i a més públic, a la zona de Llevant del port de la Ràpita, on Ports de la Generalitat té un espai logístic i industrial sense utilitzar – destacava Josep Caparrós.

En concret, algunes de les propostes per a la reactivació industrial són, a més del conveni amb la Generalitat per facilitar sòl industrial públic a la zona de Llevant del port rapitenc, la creació d’un Finestra Única que agilitzi els tràmits administratius que comporta la creació d’una empresa; també un servei d’assessorament i formació per desenvolupar nous projectes empresarials i abaratir costos de creació de noves empreses. Al mateix temps, impulsarà la Taula per l’Ocupació, un grup de treball público-privat amb l’únic objectiu de reduir l’atur de la gent rapitenca. A més a més, oferirà bonificacions per als transportistes, de manera que puguin reduir el cost de l’aparcament dels vehicles de gran tonatge a la Ràpita