La Ràpita

Notícia

Èxit de participació a la parada d'ERC-la Ràpita per parlar amb la ciutadania sobre la República que farem

Ahir dissabte, Esquerra Republicana va muntar 10 carpes a les Terres de l'Ebre –140 a tot Catalunya– per parlar amb la ciutadania sobre com hauria de ser la nova República Catalana. Es tracta d'un acte més organitzat en el marc de la campanya participativa La República que farem, organitzada per la formació política. La Secció Local d'Esquerra Republicana de la Ràpita va ser una de les que hi va participar. 
 
El president de la Secció Local, Oriol Clos, considera d''èxit participatiu' el matí d'ahir dissabte i anima la gent que vulgui fer més propostes a posar-s'hi en contacte, per correu electrònic ([email protected]) o mitjançant algun dels membres de la Secció Local. Clos valora com a 'important'  que la gent aporti la seva opinió, perquè 'com més propostes puguem recollir, més semblant al que vol la majoria de la gent serà la República catalana'.

El president de la Federació de l’Ebre, Alfons Montserrat, coincidia en la necessitat expressada per Clos d''escoltar la ciutadania, també en espais de reflexió oberts a peu de carrer'. Montserrat destacava que 'les Terres de l’Ebre som un territori amb una personalitat ben marcada, i dins la nova República catalana haurem de tenir un reconeixement important'. Montserrates mostrava molt satisfet 'per la gran implicació de la gent de les Terres de l’Ebre en la campanya de La República la farem, que suma 35 actes organitzats al territori, però que superarà els 50 abans del mes de juliol'.

Josep Caparrós, alcalde de la Ràpita, afirmava que 'és imprescindible que la nova República la fem entre tots, i per això Esquerra hem sortit al carrer amb aquesta macroparada d’avui, perquè la ciutadania tingui molt fàcil fer-nos arribar les seves aportacions i reflexions'. Caparrós incidia en el fet que 'els ajuntaments som la institució més propera a la ciutadania, i estem compromesos en fer forta i sòlida la base que ha de fonamentar la República catalana'.

Finalment, Lluís Salvadó, secretari general adjunt d'Esquerra Republicana, des de la Ràpita, expressava la voluntat 'de continuar traslladant a la ciutadania que l'única via per construir un país digne és votar i fer la República catalana', i demana ‘que els ciutadans puguin decidir el seu futur'. Salvadó va dir que 'fem el que els ciutadans i la democràcia ens han demanat. Però ho hem de fer bé, tenim un full de ruta a seguir, i hem de ser capaços de transmetre, especialment als ciutadans que dubten, que el procés està perfectament definit, i que el dia després està controlat”.
 
Salvadó criticava la judicialització que de la democràcia en fa l'Estat espanyol, 'un Estat que respon la discrepància política amb eines pròpies d’un estat autoritari', i afegia que ‘és un Estat que no és normal, que accepta a tràmit querelles contra responsables polítics que estem construint un futur millor per al país i, mentrestant, deixa fora de l’àmbit judicial personatges com ara l’exministre d’Interior'