La Ràpita

Notícia

Josep Caparrós: ‘Com a alcalde de la Ràpita, sóc al costat del Govern i el Parlament de Catalunya perquè l’1 d’octubre es pugui votar amb totes les condicions normals i habituals’

Ahir diumenge, al Parc de Garbí de la Ràpita, va tenir lloc un dels grans actes de campanya que la Secció Local de la Ràpita té previstos amb motiu de la campanya del referèndum per la independència de Catalunya que es farà l’1 d’octubre. En l’acte, al qual Joan Tardà no hi va poder participar per motius personals, hi van intervenir el secretari d’Hisenda del Govern de Catalunya, Lluís Salvadó; la diputada al Congrés espanyol, Ester Capella; l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, i  la regidora rapitenca Àngela Reverté.
 
Després que la regidora Àngela Reverté obrís l’acte i convidés tothom a votar el dia del referèndum per la independència de Catalunya, el proper 1 d’octubre, l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, va intervenir per excusar l’assistència del diputat Joan Tardà i agrair l’esforç dels dos representants institucionals d’ERC, Lluís Salvadó, secretari d’Hisenda del Govern de Catalunya, i Ester Capella, diputada del Congrés espanyol. Tot seguit, Caparrós va referir-se a l’organització del referèndum sobre la independència de Catalunya i va assegurar que ‘com a alcalde de la Ràpita, sóc al costat del Govern i el Parlament de Catalunya perquè l’1 d’octubre es pugui votar amb totes les condicions normals i habituals’. En aquest sentit, Caparrós va explicar als seus conciutadans que ‘l’1 d’octubre es podrà votar als col·legis electorals de sempre: el pavelló de fires, l’Església Nova, el Maset, la llar d’infants i el col·legi Carles III’.
 
El secretari d’Hisenda del Govern de Catalunya, Lluís Salvadó, va manifestar la ‘necessitat que Catalunya pugui mostrar la seva solvència econòmica als països de la resta d’Europa, perquè el nostre país ha de ser capaç, en un curt termini, d’assumir les despeses i inversions necessàries per assegurar que els pensionistes i els funcionaris cobren, per poder pagar proveïdors com estem fent, per retornar els préstecs als creditors i per construir les infraestructures que tant necessitem i que l’Estat no construeix’. En aquest sentit, Salvadó donava dades: ‘el PIB de Catalunya creix un 3 % anual i el nostre endeutament és d’un 1 %, de manera que anem camí de ser solvents i de tenir prou recursos per assumir les nostres necessitats. De moment, en poc més d’un any, des del Departament d’Economia hem aconseguit que els nostres proveïdors cobrin en els terminis establerts’. Salvadó també va fer esment a la bona notícia que la Hisenda Catalana ha entrat en funcionament aquest 1 de juliol i que l’1 de setembre s’haurà desplegat amb oficines a tot el territori català.
 
Per acabar, la diputada Ester Capella assegurava que ‘l’Estat espanyol farà l’impossible per intentar evitar que l’1 d’octubre votem’, però alhora demanava ‘tranquil·litat a tothom, perquè tant el Govern de la Generalitat com el Parlament de Catalunya com la majoria dels alcaldes d’aquest país faran tant d’esforç com calgui perquè l’1 d’octubre sigui una jornada electoral que transcorri amb plena normalitat’. Capella també va demanar ‘implicació de tota la ciutadania per convèncer tothom perquè vagi a votar en el referèndum per la independència, i assegurava que l’1 d’octubre la gent podrà escollir el o el no, lliurement, però els ciutadans de Catalunya demostrarem que som demòcrates i acatarem el resultat de les votacions’. La diputada acabava la intervenció assegurant que Esquerra Republicana ‘demanem un sí a la República catalana, perquè aquest sí no és només un a ser un país independent, és un sí a la construcció d’una nova societat més lliure, més justa i amb tots els recursos públics que un país com el nostre necessita’.