La Ràpita

Notícia

Josep Caparrós: “aquesta candidatura representa la diversitat i la complexitat de la gent de La Ràpita”

Acte presentació candidatura ERC-La Ràpita Eleccions Municipals 2019
Acte presentació candidatura ERC-La Ràpita Eleccions Municipals 2019
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la Ràpita va presentar ahir davant un Auditori Sixto Mir ple de gom a gom i acompanyats del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, la candidatura per a les properes Eleccions Municipals del 26 de maig de 2019.

Esquerra la Ràpita ha conformat una llista electoral que representa la diversitat i la complexitat de la gent de La Ràpita”destaca l’alcaldable republicà, Josep Caparrós, que valorava especialment el fet que “sumem a persones de diferents sectors que aporten la seua experiència, la seua joventut i la seva formació al servei del projecte republicà i al servei de la gent de la Ràpita”.

La nova candidatura d’Esquerra a la Ràpita s’ha dissenyat amb els criteris de paritat del partit, fent una llista ‘cremallera’, que ha comportat notables canvis als primers llocs i amb nombroses noves incorporacions. En aquest sentit, Caparrós va recordar les paraules del president Oriol Junqueras empresonat de fer un esforç per obrir el partit més enllà de la gent d’Esquerra, i agraïa públicament a tota la militància d’Esquerra la vostra generositat per confiar una vegada més en la meua persona per encapçalar la llista i per haver acollit les noves persones que se sumen al nostre projecte d’una Ràpita republicana, a qui també us agraeixo que aposteu i creieu en el nostre projecte i us hagueu volgut sumar – valorava Caparrós.

Així, la llista d’Esquerra a la Ràpita, encapçalada per Josep Caparrós, estarà formada pels actuals regidors de l’Ajuntament: Conxi Vizcarro, que després d’estripar el carnet del PSC davant la desídia dels seus davant els fets de l’1O ha seguit al capdavant de les regidories de Governació, Mobilitat i Comerç al Govern Municipal i ara se suma a la candidatura republicana. També el regidor d’Hisenda, Règim Intern i Promoció Econòmica, Albert Salvadó; la regidora de Cultura i Mitjans de Comunicació Èrika Ferraté i el regidor de Joventut i Identitat, Rafa Balagué.

Al número 6 s’incorpora l’advocada Oona Tomàs, seguida del regidor de Festes i Serveis, Enric Vidal, i la regidora d’Esports i Salut, Àngela Reverté. Al número 9 el jove Joan Grau s’ha sumat al projecte d’Esquerra i al número 10 Montse Sérvulo, seguits del president de la secció local del partit Oriol Clos, i als número 12 i 13 s’incorporen Sílvia Zaragoza, referent del sector comercial rapitenc, i Germán Balagué, referent del sector pesquer.
Fins al número 17 els llocs els ocupen referents de la militància d’Esquerra com M. José Capafons, Carles Brunet, Sus Martí, que actualment encapçala la Secretaria d’Organització d’ERC, i Lluís Salvadó, diputat i secretari general adjunt d’ERC. A més a més, la candidatura compta amb el suport dels suplents: Anna Casamitjana, David Fibla, Leonor Montaner, Xavi Reverté i Andrea Castro.

Durant l’acte de presentació de la candidatura els membres del Govern municipal van fer també un breu repàs a algunes de les actuacions de la legislatura actual.

Així destacaven la notable reducció de la ràtio d’endeutament que se situa avui dia en el 14%, mentre que el 2015 quan entraren a governar l’Ajuntament de la Ràpita tenia un deute d’un 52%; juntament amb la reducció de la pressió fiscal per a la ciutadania rapitenca que no ha patit una pujada d’impostos sinó ben al contrari alguns d’aquests s’han pogut rebaixar.

Tot i això, les millores en serveis ciutadans i millores i infraestructures municipals no s’ha reduït sinó que s’han invertit més de 6’5 milions d’euros en actuacions diverses, com les millores en les xarxes de clavegueram, de pluvials i de l’enllumenat; millores i noves instal·lacions culturals – Auditori, Biblioteca, Museu, Bucs d’assaig, Espai d’Entitats, el Maset Espai Jove, Pavelló d’esports annex, tancament pista patinatge,... – o també oferta de serveis per als més petits – parcs infantis – per als joves – programa VoltaSoques, Nit de les Dames i Pubilles, Nit de St. Joan – i per a tota la població com Orígens, un dels gran esdeveniments culturals, turístics, patrimonials i econòmics implementat en només dos anys, que recupera una de les zones més emblemàtiques de la Ràpita, el barri del Xicago.

Al mateix temps, destacaven projectes molt treballats aquests anys i que donaran fruits en breu com la implantació d’una empresa al Polígon Industrial El Rajolar, la venda de la parcel·la hotelera de la Vila del Far a una empresa per a desenvolupar el seu projecte i també els contactes amb una altra empresa hotelera per a dur a terme un hotel singular a la zona de l’antic Matadero.

Per això, la candidatura d’Esquerra la Ràpita per a les Eleccions Municipals del 26 de Maig de 2019 es presenta disposada a millorar els resultats obtinguts en les passades, per a seguir el camí “que hem fet aquests quatre anys en què hem pogut revertir moltes mancances que teníem a la Ràpita però, encara ens han quedat projectes damunt la taula i molts altres de nous que tenim a la motxilla per aconseguir que la Ràpita sigui un poble just, pròsper i lliure” – va explicar Josep Caparrós.