La Seu d'Urgell

Documents

MOCIÓ PER LA CREACIÓ D’UNA PISTA D’ESQUÍ NÒRDIC A LA SEU D’URGELL
El regidors del grup municipal d´Esquerra Republicana de Catalunya, Francesc Viaplana, Berta Vidal i Xavier Munt, presenten al plenari la següent proposta d'acord:

Atès la vinculació del nostre municipi i de la nostra comarca a la promoció i pràctica de l’esquí nòrdic
Atès que la Seu d’Urgell forma part de la Mancomunitat per la promoció de l’esquí nòrdic i que el nostre alcalde n’és el president.
Atès que la seu del Club d’Esquí de fons Urgellet-Cerdanya és a la nostra ciutat, a la importància a nivell nacional d’aquest club i que al Parc del Segre tenim el Centre de Tecnificació d’Esquí Nòrdic.
Atès que la inversió tèrmica és un fenomen molt comú a la nostra ciutat, el que ens proporciona unes temperatures amb les que aparentment la producció de neu artificial és totalment factible, i que els avenços tecnològics permeten que aquesta producció sigui respectuosa amb el medi ambient
Atès que aquesta instal·lació seria una eina més de promoció de la nostra ciutat en temporada hivernal, i que a més a més seria un gran impuls per la promoció d’aquest esport en edats escolars.
 
Per tot l’exposat proposem al ple que acordi els següents punts:

1.- Estudiar conjuntament amb els actors locals (CEFUC, Centre de tecnificació i Mancomunitat esquí nòrdic), la viabilitat tècnica i econòmica per la creació d’un circuit innivat artificialment a la Seu d’Urgell.
2.- Si l’estudi és favorable, crear aquest circuit al més aviat possible.
3.- Comunicar els acords adoptats en sessió plenària al CEFUC, al Centre de tecnificació de l’esquí nòrdic i a la Mancomunitat per la promoció de l’esquí nòrdic.
 
 
Francesc Viaplana Manresa
Regidor d’Esquerra Republicana de Catalunya
 
La Seu d’Urgell, 8 de març de 2016