L'Escala

Notícia

ERC planteja aplicar el permís menstrual a l'Escala

Durant el ple ordinari de maig el grup republicà va instar al govern a estudiar la possibilitat que l’ajuntament escalenc inclogui el permís menstrual per a les persones menstruants que treballen al  consistori.

Aquest dilluns, durant la celebració del ple ordinari a l’Escala, Esquerra Republicana va plantejar la possibilitat d’aplicar el permís menstrual al consistori escalenc. Aquest permís permetria a les persones menstruants treballadores de l’Ajunament agafar-se 8h, recuperables, per motiu de dolors intensos de regla.
Tal com es va aprovar recentment a Girona, des del grup republicà es creu que les administracions han de ser pioneres en el reconeixement de drets i, sobretot, en la implantació de polítiques d’igualtat. Els dolors menstruals son sovint, causa de malalties com l'endometriosi per exemple, que tenen una mitjana de temps diagnòstic de 5 anys. Uns dolors absolutament invisibilitats i que, per a moltes persones, representen una paràlisi total les primeres hores de tenir la regla de tan aguts com poden arribar a ser.
Aquest permís menstrual de 8h, recuperables, que va ser plantejat per la Intersidical en una moció presentada a Girona, és una gran oportunitat per avançar en les polítiques d'igualtat que l'administració ha de dur a terme abans que ningú, de manera que es vagin creant precedents positius en aquest sentit. “Creiem que cal implementar-lo, quan més aviat millor, a totes les administracions públiques. Tot i que, per desgràcia, a l'Escala no tinguem una regidoria específica per a coordinar aquest tipus de peticions”, manifestava Etna Estrems, portaveu republicana.

13 de maig de 2021