L'Escala

Notícia

ERC l'Escala recopila testimonis reals de dones escalenques víctimes de violència masclista

En motiu del 25 de novembre, dia internacional de la violència masclista, el grup republicà ha editat un vídeo amb testimonis reals de dones de l’Escala que han patit violència masclista en primer persona.

Avui, dia internacional de violència contra les dones, ERC l’Escala ha fet públic un vídeo que recull testimonis reals de dones, totes de l’Escala, que han viscut en primera persona agressions masclistes.

El grup republicà, un cop més en aquesta data, es posiciona clarament a favor de l’eradicació de qualsevol tipus de violència contra les dones i ho fa amb una campanya que fa un pas més en la visibilització d’aquesta xacra.

Per primer cop al municipi es recullen els testimonis reals de dones escalenques que expliquen cadascuna el seu cas, amb la seva pròpia veu, de casos transcorreguts a l’Escala. El recull de tots aquests testimonis conforma un vídeo impactant, muntat amb diverses veus i frases curtes, que busca crear consciència que la violència masclista no és una cosa llunyana o aliena a nosaltres. La violència masclista passa al costat de casa, als carrers i places de l’Escala i la pateixen, cada dia, dones reals. Les nostres veïnes, les nostres amigues, les nostres companyes de feina, d’entitat cultural o d’espais d’oci.

Des d’ERC l’Escala es vol agrair la col·laboració de totes les dones que han participat en la iniciativa i també alertar que, de ben segur, moltes altres dones del poble que han patit episodis similars no han volgut participar-hi per por, vergonya o simplement no han pogut fer-ho perquè recordar un episodi com aquests els crea records horribles que no volen tornar a reviure.

Cal un compromís ferm de les administracions públiques per denunciar que tot això segueix passant, cada dia, a tots els municipis del món, també a l’Escala. I cal també treballar activament des dels ajuntaments per conscienciar a tothom que totes les dones, en algun moment de la seva vida, han patit, pateixen o patiran agressions, menyspreus, vexacions o violacions del seu cos o de la seva llibertat.

Per un món lliure de violències. Prou agressions. Prou víctimes.

Podeu veure el vídeo clicant aquí
 
Esquerra Republicana de l’Escala
25 de novembre de 2022