L'Escala

Totes les opinions

Etna Estrems

Camins escolar segurs (Hora Nova 19/04/2022)

Un dels aprenentatges de més valor que ens ha deixat l’època Covid és la certesa que ens cal recuperar l’espai públic per a la gent. Els cartes, les places, els passejos… han de tornar a ser per a les persones, per gaudir-los, per voure’ls. El futur dels nostres pobles i ciutats passa per tornar a tenir espais còmodes, segurs i agradables, que tornin a ser dels veïns i veïnes, recuperats als cotxes i a tot un trànsit rodat que fa soroll, contamina i aparta als vianants.

Fredi Guirado

Beca de tardor: els fruits de l'oposició constructiva. (Hora Nova 16/03/2022)

Entrar a formar part d'un ajuntament no és com molta gent es pensa: "ja ets dins", et diuen. "Tu rai, que estàs a l'ajuntament". Aquests i altres tòpics es van creuant en les converses, sense que, moltes vegades, s'entengui què vol dir ser oposició, no tenir àrea de govern o que poca cosa pots fer en el tema que els preocupa quan davant tens un grup que fa 15 anys que governa i ho fa amb una majoria absoluta que no els obliga a negociar res.

Etna Estrems

Oficines de postureig? (Hora Nova 21/12/2021)

Últimament, el govern escalenc ha presentat diverses "oficines" municipals. En concret, tres: l'oficina per a la transició energètica, l'oficina de comerç i l'oficina de la gent gran, aquesta última encara només com a projecte de futur. L'última a ser presentada formalment va ser la de comerç. Una oficina que suposadament ha d'acompanyar al teixit comercial de l'Escala, explicar quins recursos ofereix l'Ajuntament, com per exemple subvencions, i treballar coordinadament amb la UBET.

Etna Estrems

Empremta republicana (Hora Nova 23/11/2021)

Ser útils. Aquesta és la nostra premissa. Les eleccions municipals de 2019 ens van atorgar la posició de segona força a l'Ajuntament de l'Escala, i si bé és cert que amb un govern amb majoria absoluta pot ser complex, la nostra responsabilitat és exercir com el que som, la força alternativa. És per això que sempre, des de l'inici de la legislatura, hem practicat la política constructiva.

Etna Estrems

Setembre (Hora Nova 21/09/2021)

Setembre. El moment de tornar a la rutina. De recuperar el ritme de l'hivern. De fer balanç i de posar sobre la taula tot allò que ens ha deixat l'estiu. Aquest any, però, no ens podem conformar en mirar enrere només tres mesos. Aquest setembre toca fer balanç anual. No només de l'estiu, sinó de tot un any en el qual, tots plegats, hem passat alts i baixos en tots els sentits. Des de setembre de 2020 fins avui hem viscut tres onades pandèmiques, mesos de tancaments perimetrals de pobles i ciutats i de comarques, setmanes de restriccions en l'obertura dels establiments, sobretot en l'hostaleria, i molts, molts dies, restringint els aforaments i deixant molt limitada la capacitat productiva.

Fredi Guirado

15 d'agost (Hora Nova 17/08/21)

Si hi ha una data que els empresaris i treballadors de l’Escala i en general de la Costa Brava tenen assenyalada, encerclada i acolorida al calendari, aquesta no és una altra que el 15 d'Agost. Representa un punt d'inflexió, el començament del final. Han passat tres quartes parts de la temporada, una temporada que cada vegada sembla més curta, tot i els anuncis que ens arriben hivern sí i hivern també, que volem turisme tot l’any.

Etna Estrems

Plans de futur (Hora Nova 21/07/2021)

Etna Estrems

Fer plans és imprescindible per establir objectius concrets de futur, i la política no se’n queda al marge. Quan parlem de projectes polítics, en el fons, estem parlant de quins plans de futur té aquell grup o formació. Plans de futur que seran, en cas de poder ser executats, el full de ruta que ens durà al poble imaginat, a l’objectiu de poble que ens hem marcat, a arribar al punt on volem ser.

Cati Ribera

No tot està escrit (Hora Nova 22/06/21)

Com a simpatitzant del món de l’esport en general, entenc i reconec l’esforç que implica la pràctica d’un esport per a l’esportista i tot l’equip. El treball, la constància, la dedicació, l’alegria de la victòria i la decepció de la derrota, ho entenc i hi empatitzo encara més quan la protagonista és una dona o un equip femení. No descobreixo res si dic que l’esport femení no està gens valorat.

Etna Estrems

Escoltem-nos (Hora Nova 18/05/2021)

Fa uns anys que en política es parla molt de participació ciutadana. Aquest concepte respon a la necessitat de fer de la democràcia alguna cosa més que demanar el vot els veïns i veïnes dels municipis cada quatre anys. Alguns exemples de com s'aplica són els pressupostos participatius o alguns processos de participació ciutadana dins de projectes importants com per exemple la redacció d'un POUM (processos que estan regulats per lleis superiors i que, per tant, els ajuntaments han de dur a terme per força).