Les Corts - Casal Josep Sunyol

Totes les notícies

Festa d'Esquerra - les Corts

Com cada any, Esquerra - les Corts aportem el nostre granet de sorra a la Festa Major. Enguany, celebrant que tenim un nou local al bell mig del casc antic del barri i a peu de carrer, hem decidit canviar el lloc habitual i apostar per fer un sopar tradicional de festa major. Davant mateix del Casal, al propi carrer Cabestany, amb taules i cadires, música i garlandes que ocuparan tot el carrer, volem que es converteixi en el centre de la festa la nit del dilluns 11 d'octubre a partir de les 21h. Per un preu de 10€, es podrà gaudir d'un sopar que constarà d'amanida, botifarra, postres i beguda. L'endemà, dimarts 12, a partir de les 11h a la mateixa Plaça de la Concòrdia muntarem el castell inflable per a què la mainada del barri pugui acabar la Festa Major de la forma més divertida possible. Així doncs, no teniu cap escussa. Us hi esperem!!

Les Corts commemora les dones víctimes del franquisme

Finalment, després que fa més d'un any que s'aprovà una proposta presentada per Esquerra al Districte de les Corts (tot i els vots en contra del PP), s'ha procedit a la col·locació d'una placa commemorativa en record a les dones víctimes del franquisme amb la col·laboració del Memorial Democràtic. La placa s'ha col·locat al carrer Gandesa, on actualment hi ha el centre comercial Corte Inglès i on, antigament, hi havia hagut la presó de dones de les Corts entre 1939 i 1955. Així doncs es fa una mica de justícia reconeixent el paper que tingueren les dones al llarg de la guerra civil i la gran repressió a que foren sotmeses per part dels franquistes. Podeu trobar més informació sobre la presó de dones, prement aquí.

Les corts amb les consultes per la independència

En el darrer ple del Districte, la Consellera d'Esquerra, Núria Cuenca va presentar una moció per a cedir espais per a què Les corts Decideix pugui dur a terme les consultes populars per la independència. La moció va ser aprovada amb els vots d'Esquerra, ICV, CIU i PSC i els vots en contra del PP. Així doncs, el proper 10 d'abril, quan tinguin lloc les consultes populars per la independència, el Districte de Les corts cedirà espais perquè aquestes consultes democràtiques es puguin realitzar sense complicacions i amb la major participació possible. Aquest fet converteix Les corts en el primer districte que ajudarà a la realització de les consultes. Ara només toca treballar totes i tots amb la plataforma Les corts Decideix per tal que la consulta sigui un èxit.

Ja tenim les bases per poder decidir

El passat dijous, tingué lloc al Casal una xerrada sobre el dret a decidir i la nova Llei de Consultes Populars promoguda per Esquerra i aprovada al Parlament de Catalunya. Per tal d'explicar-nos la nova llei, comptàrem amb la presència d'en Pere Aragonès (Diputat d'Esquerra al Parlament de Catalunya i Ponent de la Llei de Consultes), qui ens féu cinc cèntims sobre la Llei de Consultes Populars, que pretén assentar unes bases sobre les consultes populars i les futures relacions entre Catalunya i l'Estat espanyol. En Pere va voler remarcar la necessitat d'una "cohesió social i nacional ferma entre tota la població del país, per tal d'assegurar l'èxit de les consultes". Alhora, va voler posar èmfasi en la necessitat de "seguir amb el camí iniciat ara fa un any a Arenys d'Amunt. Per això, més enllà dels resultats de les properes eleccions, Esquerra s'ha compromès a seguir col·laborant amb les consultes i assegurar-ne la seva realització a Barcelona el 10 d'abril de l'any vinent".

Benvinguts al casal Josep Sunyol!

Avui dissabte 29 de maig ha tingut lloc la festa d'inauguració del nou Casal d'Esquerra i JERC - les Corts, al carrer Cabestany 17. Al llarg del dia, més d'una cinquantena de persones han pogut gaudir tant de l'actuació per a la mainada duta a terme per l'Oriol Canals com dels diferents parlaments que han tingut lloc. L'Eugeni Villalbí (President d'Esquerra - les Corts) ha donat les gràcies a tothom per la feina duta a terme i ha remarcat que "després d'anys treballant amb i per al barri, hem aconseguit situar el nostre partit allà on ha de ser, al bell mig del casc antic del nostre barri, a peu carrer, entre la nostra gent; perquè Esquerra és tota la gent del barri". També ha volgut explicar el perquè del nom del casal: Josep Sunyol, tot recordant que "Sunyol, militant d'Esquerra i president del Futbol Club Barcelona afusellat per les tropes feixistes, va representar tot allò que Esquerra porta defensant des de l'any 1931". En Gerard Coca (Portaveu Nacional de les JERC i militant d'Esquerra - les Corts) ha remarcat "la importància del nou local i el fet de treballar dia a dia amb les entitats del barri" i demostrar a tothom "que les JERC i Esquerra ni volem ni mai hem volgut saber res de les diferents trames de corrupció política aparegudes recentment". En Jordi Portabella (President del Grup Municipal d'Esquerra - Barcelona) ha destacat "la importància de fer una política pròxima a la gent" i la necessitat "de visualitzar el treball que fa Esquerra en el dia a dia". Finalment, en Joan Puigcercós (President d'Esquerra) ha fet èmfasi en la "importància d'obrir nous locals arreu dels Països Catalans en un moment de crisi política" i ha volgut remarcar que "Esquerra creix sense hipoteques, trames ni favors, només gràcies a l'esforç de tota la seva militància i la gent que ens dóna suport".