ERC Les Franqueses

Totes les notícies


El govern es queda sol amb les ordenances fiscals

En el ple municipal d'octubre (podeu llegir-ne un resum aqui) el govern de Junts i PSC es va quedar sol, sense el suport de cap dels grups de l'oposició, per a tirar endavant les noves ordenances fiscals. Es tracta d'un increment siginifactiu en la pressió fiscal a la ciutadania de Les Franqueses que no veiem com a quelcom justificat en el context de crisi en què ens trobem. Creiem que les polítiques municipals han de tendir a reduir la despesa, deixant de promoure obres que no siguin imprescindibles, i no pas fent pagar a la ciutadania els costos d'un organigrama excessivament complex.

Represa del curs polític

El passat dijous 30 es va celebrar el primer ple ordinari del curs, que ja va poder ser en fomat presencial, on es van prendre els acords que podeu consultar al web de l'Ajuntament. Hi destacem la moció en contra del tancament de l'oficina bancària del BBVA a Bellavista i en defensa d'una banca de proximitat que va ser aprovada per majoria, així com la nostra proposta de promoure l'acollida i asil de persones refugiades de l'Afganistan i per a la defensa dels drets humans. Però també cal destacar les que l'equip de govern actual no va recolzar com la que proposava una barrera d'arbres a Llerona per separar el polígon industrial de la zona agrícola, així com la que pretenia impulsar una bonificació fiscal per la instal·lació voluntària d'energia solar fotovoltaica en edificis existents, el reconeixement i restitució de les dones acusades de bruixeria al llarg de la història, o l'augment d'oferta educativa d'ESO al municipi.

Gaudim de l'estiu als entorns de Les Franqueses

Bon estiu!

Després del darrer ple municipal, celebrat el passat dia 29 i que podeu recuperar al web de l'Ajuntament, l'equip de la secció local d'ERC ens prenem uns dies de descans per a agafar forces i seguir treballant pel municipi d'acord amb els principis republicans i de país que ens defineixen. Bon estiu!

Canvi de portaveu al grup municipal

Passats els dos primers anys de legislatura, i tal com es va pactar abans de les eleccions de 2019, ERC assumeix les tasques de portaveu del grup municipal d'Imagina Esquerra en Comú a Les Franqueses des del passat 1 de juliol. Serà el company Àngel Profitós qui s'encarregarà d'aquesta tasca. Si voleu estar al dia de les iniciatives del grup municipal, no deixeu de llegir el butlletí Fem el tomb.

Proposta d'adhesió a l'AMEP

El nostre grup municipal presenta al proper ple una moció per tal que Les Franqueses s'adhereixi als 74 municipis que ja formen part de l'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública (AMEP). La crisi climàtica i els compromisos de reducció de les emissions de gasos amb efecte hivernacle és l'argument per iniciar un procés de descarbonització de l'energia i de l'economia. El model energètic actual té uns costos molt elevats, econòmics, socials, ambientals i per a la salut de les persones. Un dels aspectes rellevants de la transició energètica és el model de generació i distribució de l'energia elèctrica. El món local ha patit la coacció de les empreses distribuïdores, són contínues les queixes per la manca d'informació i atenció als usuaris, i pels dèficits de la xarxa. Els municipis no podem ser mers espectadors del sistema elèctric. Volem participar en el procés de transició.Volem que la transició ens porti a un escenari on quedi garantit el dret social a l'accés a l'energia, on no hi hagi pobressa energètica, on la ciutadania i les empreses puguin, lliure i fàcilment, generar la seva pròpia energia verda i compartir-la amb els seus veïs, on les xarxes de distribució no estiguin exclusivament en mans d'empreses. Volem intervenir en la seva regulació i modernització. Volem democratitzar l'energia!

Gràcies de tot cor!

La comunitat educativa, l'alumnat, el personal administratiu, les famílies... ningú ha deixat de fer tot el possible per tal que el curs escolar tirés endavant malgrat la situació sanitària. Els centres educatius de Les Franqueses i els de tot el país han sabut actuar amb responsabilitat i mantenint la qualitat en l'educació tot i les dificultats. Des d'Esquerra Republicana volem donar-vos les gràcies per tot i destijar-vos una bones i més que merescudes vacances d'estiu!

Manifest contra els feminicidis

Esquerra Republicana de Catalunya es reafirma en el seu rebuig cap a qualsevol tipus de violència masclista i condemna la vulneració dels drets de les dones. Conscients que els assassinats masclistes són la punta de l’iceberg d’un problema estructural de la nostra societat fem públic aquest manifest contra la violència masclista i dediquem el nostre record a les 16 dones dels paísos catalans que han estat assassinades aquest 2021.

Més accessibilitat i transparència

En el darrer ple municipal es va acordar, a partir d'una moció presentada pel nostre grup, que l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès portarà a terme, amb la major brevetat possible, la reforma de les seves pàgines web per tal de millorar-ne tant el contingut que s’hi ofereix com l’accessibilitat, claredat i eficiència. Entre altres, els aspectes més destacable que s'hauran d'afegir al web seran l’agenda institucional de l’alcalde, les competències i el calendari de treball dels òrgans de govern, informació sobre l’execució del pressupost i de les modificacions pressupostàries, informacions sobre els llocs de treball i les retribucions, i molts altres aspectes que podeu consultar al web municipal on també podreu llegir la resta d'acords presos pel ple.

Sobre el tancament de Novartis-Sandoz

Novartis-Sandoz va anunciar el passat 18 de maig que té previst el tancament de la planta de les Franqueses el 2024. L’endemà, en roda de premsa a l’ajuntament, l’alcalde va informar de que es reuniria amb l’empresa per tal de minimitzar l’impacte sobre els llocs de treballs i desencallar el Sector N. Per tal d’avaluar el cost social, econòmic i ambiental que pot suposar el tancament d’una planta d’aquesta envergadura pel municipi, el nostre grup municipal ha presentat una petició a la junta de portaveus per tal que tots els grups polítics puguin ser presents a les reunions amb l’empresa i amb els representants dels treballadors. També demana la participació de responsables del departament de la Generalitat en l'àmbit de les seves competències.