L'Hospitalet de Llobregat

Totes les notícies

Esquerra exigeix que tots els habitatges que es construiran a la Remunta siguin de protecció oficial

La setmana passada es va donar a conèixer que els terrenys de la Remunta han estat adquirits per l’Ajuntament de l’Hospitalet com a Àrea Residencial Estratègica, destinant aquesta zona de la ciutat a la construcció de pisos, dels quals només un 60% seran oferts en règim de protecció oficial. Esquerra de l’Hospitalet, des d’una reivindicació històrica que ha anat prenent força en els darrers 5 anys, considera que cal oferir la totalitat dels habitatges en règim de protecció oficial per poder facilitat l’accés a un habitatge digne entre la població hospitalenca. Així mateix, i com ja incorporava en la proposta d’ús d’aquests terrenys que Esquerra va presentar en el programa electoral de les darreres eleccions municipals, l’increment de població en aquesta zona de la ciutat no ha de representar un empitjorament dels serveis socials existents; de manera que cal preveure un creixement proporcional dels serveis socials simultani a la construcció dels habitatges. Eduard Suàrez, cap de llista d’Esquerra de l’Hospitalet per les eleccions municipals, ha destacat que “ja que la compra s'ha efectuat a preu de mercat per part de l'erari públic, creiem que el 100% dels terrenys per a construir habitatge s’han de destinar a habitatge protegit”. Ha afegit que “aquest creixement de població que es produirà al barri del Centre ha de ser sostenible i equilibrat amb una oferta de serveis socials que pugui donar resposta a les necessitats de la població i que no causi un col·lapse als actuals serveis del barri”.

vaga general, reforma laboral, govern espanyol, 29s

Esquerra dóna suport a la vaga general del 29 de setembre

El proper 29 de setembre els sindicats d'arreu del país han convocat una vaga general per fer front a les polítiques del govern espanyol en matèria d'ocupació. A través d'un decret llei i de diversos acords del Consell de Ministres, han aprovat un seguit de mesures sota el nom de “reforma del mercat de treball” que es basen en una defensa del sector empresarial per sobre dels drets de les persones treballadores. Aquesta regulació escapça els subsidis dels treballadors i treballadores en atur, hipoteca el futur de les pensions, allarga l'edat de jubilació fins als 67, dificulta l'accés als ajuts socials, entre d'altres mesures que no fan altra cosa que afavorir el sector empresarial. És per això que Esquerra de l'Hospitalet dóna suport a la vaga general convocada pel proper 29 de setembre i anima a tots els ciutadans i ciutadanes de l'Hospitalet a participar de la manifestació convocada pel mateix dia a la ciutat de Barcelona. Xavier Fluvià, president d'Esquerra de l'Hospitalet, ha manifesta que "no es pot donar suport a una reforma laboral que no parla de fomentar l'ocupació sinó d'abaratir els acomiadaments". Ha afegit que "en cap moment es posa en entredit el model econòmic que ens ha dut a on estem". Finalment ha destacat que "amb la mateixa celeritat que l'estat ajuda als bancs i caixes, actua contra els drets de les classes populars; fent pagar la crisi a les treballadores i treballadors d'aquest país"

Esquerra denuncia que l'equip de govern de l'Hospitalet realitza frau en la recollida selectiva de residus

En el marc de la Festa Major de Bellvitge, que es va realitzar entre els dies 4 i 12 de setembre, les diferents guinguetes i parades de menjar i begudes de les entitats i partits del barri disposaven de contenidors de recollida selectiva ( vidre, matèria orgànica, plàstic i paper i cartró). Les persones d'aquestes diferents guinguetes van realitzar un esforç molt gran per realitzar la recollida selectiva dels residus que produïen amb l'objectiu de contribuir a la preservació del medi ambient Aquest esforç ciutadà no ha estat a la mateixa alçada de l'equip de govern municipal, format per PSC i ICV-EUiA, ja queels serveis municipals de recollida i neteja han abocat el contingut dels diferents contenidors de recollida selectiva ( vidre, plàstic, matèria orgànica i paper i cartró) en un mateix camió d'escombraries, fent inútil el compromís dels ciutadans i ciutadanes de separar les diferents fraccions. Per Esquerra Republicana aquesta realitat és molt greu i és una mostra més que el govern municipal de l'ajuntament de l'Hospitalet només fa una política ambiental de cara a la galeria i enganya a la ciutadania. Així mateix, Esquerra vol alertar que aquesta mala gestió de l'equip de govern també es pot estar realitzant a tota la ciutat de L'Hospitalet, fent una gestió encara més greus dels residus. Esquerra demana a l'equip de govern del PSC-ICV-EUiA responsabilitats polítiques per l'engany i el frau, i ha qualificat aquest fet de vergonyós, ja que l'Ajuntament no vetlla per un bon tractament de residus, com també pel fet que l'Ajuntament de l'Hospitalet és dels municipis que menys recicla.

Joan Puigcercós, Anna Simó, Eduard Suàrez, Festa Major de Bellvitge, 2010

Puigcercós afirma que l’alto el foc d’ETA ‘ha de ser un primer pas per acabar amb la violència al País Basc’

El passat 5 de setembre el president d'Esquerra, Joan Puigcercós, va visitar la Festa Major de Bellvitge acompanyat d'Anna Simó, portaveu del Grup Parlamentari d'Esquerra, i Eduard Suàrez, candidat d'Esquerra de l'Hospitalet a les properes eleccions municipals. Joan Puigcercós va afirmar que l’alto el foc anunciat avui per ETA a través d’un comunicat ‘ha de ser un primer pas per acabar amb la lluitar armada i la violència al País Basc, que és el primer obstacle de l’esquerra abertzale per avançar cap a la independència’. El líder independentista, que ha participat a la Festa Major de Bellvitge, ha apuntat que es dóna per ‘enterrat el procés autonòmic, com nosaltres també ja hem constatat, i això posa en escac els partits espanyols que fins ara s’han refugiat en l’esquerra abertzale’, a la que han il·legalitzat, per esquivar el debat sobre la independència del País Basc. Finalment va felicitar la militància d'Esquerra de l'Hospitalet per la feina feta a la ciutat i per la participació a la Festa Major de Bellvitge; així com també va animar a tothom a participar de la Festa Major fins el proper 12 de setembre.

Can Trabal, zona agrícola

Carta oberta a Joan Laporta

Reproducció de la carta que ha escrit l'Eduard Suàrez, candidat d'Esquerra l'Hospitalet a les eleccions municipals, al sr. Laporta manifestant el neguit d'Esquerra en relació al projecte de la zona agrícola de Can Trabal. Benvolgut Sr. Laporta, Li escric aquesta carta perquè ja fa mesos que vostè és còmplice d’una situació que com a ciutadà de l’Hospitalet em preocupa. Vagi per avançat que com a culer crec que vostè ha estat un president digne del càrrec, ha portat el Barça a fer els millors resultats esportius de la seva història i a sobre ho ha fet amb un alt grau de compromís amb el club i el què representa per Catalunya. Sàpiga també que, durant aquella època, jo vaig fer campanya per que sortís escollit president del Barça i ho vaig fer perquè creia que era el millor pel club i de fet, passat els temps,  no me’n penedeixo. Però, com tots hem pogut veure per la premsa, ha decidit fer el pas a l’arena política i per tant això obre un nou compromís amb el país i la seva gent. Li dic això perquè vostè ara diu que vol portar Catalunya cap a la independència i per tant entenc que està a favor de la voluntat dels ciutadans a escollir quin futur volen, com també en la preservació del nostre passat, la nostra història i les nostres senyes d’identitat. I és precisament això el que està a les seves mans, sobretot ara que vostè pretén liderar el país. I miri, jo ja li respecto, però abans d’això fora bo que ens digués clarament, als ciutadans de l’Hospitalet, què pensa fer amb el terrenys de la última zona agrícola de la ciutat que són de la seva propietat. És així de senzill: vostè Sr. Laporta pensa fer el joc als especuladors i deixarà que construeixin a la última zona agrícola de l’Hospitalet? Pensa destruir Cal Trabal? O pel contrari, lluitarà conjuntament amb teixit associatiu de Bellvitge per aturar aquesta barbàrie urbanística? Vostè tria amb qui està: amb els especuladors o amb la gent que ens estimem aquesta ciutat i creiem que hi ha un altra manera de entendre-la? Si està en aquest segon grup el convido a signar el manifest de la plataforma SOS Cal Trabal http://salvemlazonaagricolha.

Anna Simó

Anna Simó, número 3 a les llistes d'Esquerra a les eleccions al Parlament de Catalunya

Esquerra Republicana va referendar en el Consell Nacional, celebrat el passat dissabte 10 de juliol a la Seu Nacional d'Esquerra, les persones que formaran part de les candidatures a les eleccions al Parlament de Catalunya del 2010. La llista l'encapçalarà Joan Puigcercós per Barcelona, seguit d'Ernest Benach, Anna Simó, Laura Vilagrà i Oriol Amorós. La candidatura per Girona l'encapçalarà la consellera Carme Capdevila;per Lleida el cap de llista serà Carmel Mòdol i Tarragona tindrà a Sergi de los Rios com a cap de llista. Anna Simó, actual portaveu del Grup Parlamentari d'Esquerra, repeteix la seva presència a les llistes en una posició que li permetrà seguir desenvolupant la seva tasca política al Parlament. La seva candidatura va ser aprovada en el darrer Congrés Comarcal del Baix Llobregat, on va obtenir el recolzament de tota la militància. Anna Simó ha manifestat que “és un orgull poder representar la ciutadania de l'Hospitalet a les properes eleccions al Parlament, on espero poder traslladar els diferents neguits de la ciutat per tal de fer més fàcil la vida i tenir una ciutat que respongui a les necessitats de la ciutadania”. Ha afegit que “la banda de la feina que es pot fer des del Parlament de Catalunya, la presència d'Esquerra al consistori de l'Hospitalet és un eix clau per poder acostar les polítiques locals a la ciutadania i construir entre totes i tots una ciutat més fàcil per viure-hi”. Per més informació sobre les llistes, podeu consultar-la: http://www.esquerra.cat/documents/llista_parlament_2010.pdf

Esquerra exigeix que es mantinguin les mesures d'accessibilitat a les obres de metro de l'Hospitalet

Degut a les obres de la Línia 9 del metro s'estan modificant alguns dels accessos a les línies de metro ja existents a la ciutat, eliminant les mesures d'accessibilitat a estacions de metro com la Torrassa, de l'Hospitalet de Llobregat. La estació temporal de la Torrassa no disposa d'accessos adaptats a les diferents necessitats de la ciutadania i no té ni ascensor ni escales mecàniques. Des d'Esquerra de l'Hospitalet es considera que l'equip de govern de l'Ajuntament de la ciutat no hauria de permetre que es produïssin situacions com aquestes i que és la seva responsabilitat resoldre-ho amb urgència ja que, si hi hagués una bona gestió municipal, no s'hauria d'haver produït. Així mateix, des del grup d'Esquerra a l'Àrea Metropolitana del Transport preguntarà al gerent per dita situació i pressionarà perquè l'Ajuntament i la Generalitat soluciona ràpidament aquesta situació. Segons ha manifestat Eduard Suàrez, candidat d'Esquerra de l'Hospitalet per les eleccions municipals “han fet un desastre amb la nova entrada del metro de la Torrassa, una obra que és necessària pel barri però que està molt mal planificada, ja que és totalment inaccessible per la gent amb problemes de mobilitat, gent gran, persones que porten cotxets i tot usuari que per allí hi passi.” Ha afegit que “una vegades més es demostra que el govern municipals ha deixat les persones de costat i no ha planificat bé un accés al metro que usen cada dia milers de persones a la Torrassa.”

Anna Simó, de l’Hospitalet de Llobregat, candidata d’Esquerra del Baix Llobregat al Parlament de Catalunya.

En el decurs del Congrés celebrat el dia 17 de juny a l’Hospitalet de Llobregat, la militància d’Esquerra a la comarca del Baix Llobregat ha ratificat pràcticament per unanimitat la candidatura presentada per l’hospitalenca Anna Simó per tal d‘encapçalar la representació d’Esquerra Baix Llobregat a les llistes d’Esquerra per a les eleccions de la propera tardor. Anna Simó és llicenciada en Filologia Catalana per la UB i postgraduada en Planificació Lingüística per la UB. Ha treballat per Consorci de Normalització Lingüística amb diferents responsabilitats. Militant d’Esquerra des del 1990, membre del Consell Nacional des del 1994, ha estat presidenta d’Esquerra-L’Hospitalet de Llobregat (1996-2002) i és membre de l’Executiva Nacional d’Esquerra des del 1998. Del 2001 al 2004 secretària de Política social d’Esquerra i vicesecretària general d’Acció Política del partit del desembre del 2006 al juny del 2008. Ha estat regidora de l’Hospitalet de Llobregat del maig del 2003 a principis del 2004 quan deixa l’acta per tal d’esdevenir Consellera de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya fins el maig del 2006. Diputada al Parlament de Catalunya pel Baix Llobregat des del novembre de 2006. Des del març del 2008 és la portaveu del Grup Parlamentari d’Esquerra. Durant la seva intervenció Anna Simó va manifestar la seva il·lusió per seguir treballant per aquesta comarca des del Parlament. Va explica que “és un moment crucial en el que cal que Esquerra sigui forta perquè quan això passa el país avança”. Va afegir que “posaré especial èmfasi en la lluita contra la crisi que tant afecta la nostra comarca”. Finalment va destacar que “conjuntament amb els altres candidats fem l'equip que millor podria representar els interessos de la comarca. Molta feina feta i molta feina per fer.” A la mateixa assemblea, han estat escollits per a acompanyar Anna Simo a les llistes d’Esquerra pel Baix Llobregat, per aquest ordre: Iolanda Llambrich (Cornellà de Llobregat), Bàrbara Lligadas (Viladecans), Jordi Albert (Sant Andreu de la Barca), Sergi Santamaria (Abrera), Adolf Bargués (Martorell), MªCarme Rallo (Sant Esteve Sesrovires), Jordi Figueras (Esplugues de Llobregat), Àngels Font(Gavà), Miquel Solà (Collbató), Mireia Monfort (Olesa de Montserrat), Esteve Sebastià (Castelldefels).