L'Hospitalet de Llobregat

Totes les opinions

Jaume Graells i Sílvia Casola

Soterrament de les vies ja!

Fa 20 anys que cada cop que s’apropen les eleccions municipals l’alcaldessa anuncia que el soterrament de les vies és immediat, però res més lluny de la realitat. N’estem farts de les promeses que sistemàticament s’incompleixen a la nostra ciutat. I també del politiqueig amb coses tan importants per a l’Hospitalet, com és aquesta obra que permetria millorar el dia a dia de molta gent i trencar amb les barreres històriques que separen els barris.

Leyre Aguilar

Volem un l’Hospitalet lliure d’agressions envers les dones

Tal com succeeix cada any des del 1981, aquest 25 de Novembre tornem a mobilitzar-nos per a reivindicar el Dia Internacional de l’Eliminació de les Violències envers les Dones. Aquesta data ens ha de servir per a visibilitzar el dolor i el trencament vital que encara viuen les dones que les pateixen i els seus fills i filles i que és motiu de preocupació de tota la societat. L’Assemblea General de les Nacions Unides va resoldre l’any 1993 que el terme violència envers les dones era "tot acte de violència basat en el gènere que té com a resultat possible o real un dany físic, sexual o psicològic, incloses les amenaces, la coerció o la prohibició arbitrària de la llibertat, ja sigui en la vida pública o en la vida privada”.

Coque García

100 anys de la Florida: recuperem l'orgull de barri

Aquests dies s'ha celebrat el centenari del barri de la Florida. Un barri sorgit ara fa cent anys entre camps i bòbiles, en un l'Hospitalet que encara mantenia el seu caràcter agrari i industrial, i que va acollir milers de persones vingudes d'arreu. El creixement desbocat del franquisme, sense equipaments ni zones verdes, va fer que, encara avui, arrosseguem el dubtós honor de ser un dels barris amb més densitat d'Europa.

Jaume Graells i Sílvia Casola

L'Hospitalet que ens mereixem

L’Hospitalet necessita un canvi. Ara toca apostar per un projecte obert a tota aquella gent que se l’estima i considera que mereix aquest canvi. Hem decidit posar per davant de partidismes i personalismes la nostra ciutat, amb un objectiu clar: millorar la vida dels hospitalencs i hospitalenques. Volem fer una ciutat digna per viure-hi. Que els infants tinguin espais verds per créixer jugant, que tothom tingui accés a una escola de qualitat al seu barri, que es pugui gaudir d’equipaments i d’una oferta cultural potent.

Sílvia Casola

1-O: A l'Hospitalet ho vam fer. Som on érem i no hi renunciarem mai

Tothom recordem el nostre primer d’octubre del 2017. Els dies històrics ja ho tenen això, tothom recorda el seu. Recordem on érem, com vam passar el dia (o la nit), les hores que vam dormir o no dormir, nervis previs, la por, en veure la brutalitat policial, que s’anava convertint en convenciment quan a cada moment érem més i més gent amb independència del que volien votar, i l’orgull de veure com centenars de veïns i veïnes omplien els col·legis de la nostra ciutat convençuts que aquesta era la manera de defensar que som la gent qui hem de decidir el futur de Catalunya.

Sílvia Casola

90 anys treballant pel projecte republicà a l'Hospitalet

El 19 de març de 1931 naixia un projecte que aspirava a reunir el republicanisme català. Un projecte transversal, que aglutina totes les persones amb ganes de transformar una societat que reclama canvis profunds en les estructures polítiques. De fet, a l’Hospitalet Esquerra Republicana es funda ben aviat, i és capaç de crear un projecte que va sumar tots els republicans de la ciutat, guanyant les eleccions municipals del 1934, quan el Ramón Frontera es converteix en el primer alcalde republicà.

Sílvia Casola

És l'hora del lideratge republicà

La pandèmia que vivim ha posat sobre la taula la necessitat de situar el benestar al centre de tota acció política, i de protegir des del sistema públic els drets fonamentals com són la salut i l’educació. La reconstrucció de la Catalunya post Covid requerirà amplis consensos. I d’un govern fort que sigui capaç de construir les bases de la Catalunya del futur, centrades en la digitalització la nostra societat, el futur de la indústria i empreses, la transició ecològica, l’aposta pel sector agroalimentari, l’Educació i la Salut.

Roser Piñol

Les eleccions municipals del 14 de gener de 1934 a l’Hospitalet

Roser Piñol

La contesa electoral del 14 de gener de 1934, d’abast general a tota Catalunya, va significar la consolidació d’ERC com la gran força d’esquerres després que en les legislatives del 19 de novembre de 1933 la dreta s’hagués imposat a Espanya i la Lliga hagués sortit guanyadora en molts municipis aprofitant la desunió de les esquerres. La mort del President Macià el 25 de desembre i l’ascens de Lluís Companys van afavorir les coalicions.

Sílvia Casola

Un partit al servei de la ciutat

El passat 19 de novembre vam elegir la nova executiva d'Esquerra Republicana a l'Hospitalet amb una candidatura ampliada, paritària i amb representació de tots els districtes de la ciutat. I de nou tinc l'honor d'encapçalar aquest equip fantàstic, amb Carles Durany, Mercè Vilalta, Coque García, Roser Bosch, Daniel Giménez, Roser Piñol, Domingo Mir, Isabel Jodar, Ivan David, Siscu Pahissa, Susana Moreno i Pablo Romero.