L'Hospitalet de Llobregat

Totes les opinions

Sílvia Casola

1-O: A l'Hospitalet ho vam fer. Som on érem i no hi renunciarem mai

Tothom recordem el nostre primer d’octubre del 2017. Els dies històrics ja ho tenen això, tothom recorda el seu. Recordem on érem, com vam passar el dia (o la nit), les hores que vam dormir o no dormir, nervis previs, la por, en veure la brutalitat policial, que s’anava convertint en convenciment quan a cada moment érem més i més gent amb independència del que volien votar, i l’orgull de veure com centenars de veïns i veïnes omplien els col·legis de la nostra ciutat convençuts que aquesta era la manera de defensar que som la gent qui hem de decidir el futur de Catalunya.

Sílvia Casola

90 anys treballant pel projecte republicà a l'Hospitalet

El 19 de març de 1931 naixia un projecte que aspirava a reunir el republicanisme català. Un projecte transversal, que aglutina totes les persones amb ganes de transformar una societat que reclama canvis profunds en les estructures polítiques. De fet, a l’Hospitalet Esquerra Republicana es funda ben aviat, i és capaç de crear un projecte que va sumar tots els republicans de la ciutat, guanyant les eleccions municipals del 1934, quan el Ramón Frontera es converteix en el primer alcalde republicà.

Sílvia Casola

És l'hora del lideratge republicà

La pandèmia que vivim ha posat sobre la taula la necessitat de situar el benestar al centre de tota acció política, i de protegir des del sistema públic els drets fonamentals com són la salut i l’educació. La reconstrucció de la Catalunya post Covid requerirà amplis consensos. I d’un govern fort que sigui capaç de construir les bases de la Catalunya del futur, centrades en la digitalització la nostra societat, el futur de la indústria i empreses, la transició ecològica, l’aposta pel sector agroalimentari, l’Educació i la Salut.

Roser Piñol

Les eleccions municipals del 14 de gener de 1934 a l’Hospitalet

Roser Piñol

La contesa electoral del 14 de gener de 1934, d’abast general a tota Catalunya, va significar la consolidació d’ERC com la gran força d’esquerres després que en les legislatives del 19 de novembre de 1933 la dreta s’hagués imposat a Espanya i la Lliga hagués sortit guanyadora en molts municipis aprofitant la desunió de les esquerres. La mort del President Macià el 25 de desembre i l’ascens de Lluís Companys van afavorir les coalicions.

Sílvia Casola

Un partit al servei de la ciutat

El passat 19 de novembre vam elegir la nova executiva d'Esquerra Republicana a l'Hospitalet amb una candidatura ampliada, paritària i amb representació de tots els districtes de la ciutat. I de nou tinc l'honor d'encapçalar aquest equip fantàstic, amb Carles Durany, Mercè Vilalta, Coque García, Roser Bosch, Daniel Giménez, Roser Piñol, Domingo Mir, Isabel Jodar, Ivan David, Siscu Pahissa, Susana Moreno i Pablo Romero.

Antoni Garcia

Absolució Laia i Lluís

Des de fa temps vivim en un context de retallada de drets i llibertats. La criminalització de l'activisme en favor dels drets humans, l'empresonament de polítics per les seves idees republicanes, la retirada de llibres o obres d'art pel seu contingut polític són exemples de la vulneració de drets civils fonamentals a l'Estat espanyol. Una mostra d'aquest retrocés de llibertats és la repressió que pateix l'independentisme i que a l'Hospitalet es veu representat en el cas de la Laia i en Lluís, dos veïns a qui la Fiscalia demana vuit anys per manifestar-se.

Antoni Garcia

16.342 gràcies! Som segona força a l'Hospitalet

Esquerra Republicana ha obtingut un resultat històric a les eleccions municipals, amb 16.342 vots, passant de dos a cinc regidors, doblant els resultats de fa quatre anys i sent la primera força de l'oposició. Esquerra Republicana s'ha convertit en la força central de l'independentisme, de l'esquerra nacional i transformadora i del republicanisme a la segona ciutat de Catalunya. Som l'alternativa a l'actual govern socialista i durant aquest proper mandat continuarem fent una oposició constructiva, ferma i en positiu amb la mà estesa a l'equip de govern de la ciutat per tal de poder millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes, tenir uns barris millors i fer front als reptes socials i econòmics que té l'Hospitalet en aquest segle XXI.

Antoni Garcia

Ara és l’hora de Votar. Ara és l’hora de fer un Nou País

El país es mou, és un fet. La voluntat de decidir el nostre futur com a poble és una realitat àmpliament majoritària en la societat Catalana. El 9 de Novembre els ciutadans de Catalunya serem cridats a votar perquè serà donar compliment al mandat expressat a les darreres eleccions catalanes on es va assolir una àmplia majoria transversal de forces polítiques favorables a exercir aquest dret democràtic universal.

Antoni Garcia

Construïm junts un #NouLH

A l'Hospitalet, igual que a Catalunya, corren aires de canvi. La ciutadania s’ha cansat d’una manera de fer política que li ha girat l’esquena, que no ha sabut donar respostes als seus problemes de la vida quotidiana i que li ha negat el dret de decidir en aspectes socials i nacionals. Nosaltres, la gent d’Esquerra, volem la independència per construir un nou país per a tothom. Un nou país que tingui totes les eines d’un estat i tots els seus recursos per tal de millorar el benestar de la ciutadania, l’accés a l’habitatge, garantir uns serveis universals de qualitat i donar un impuls a la petita i mitjana empresa del nostre país perquè creï ocupació de qualitat.