Llagostera

Totes les notícies

Ple de Constitució del nou Ajuntament

En el Ple de Constitució del nou Ajuntament de Llagostera, Fermín Santamaria ha estat proclamat alcalde del municipi amb 12 vots a favor. Als vots dels onze regidors obtinguts per CiU, cal sumar el suport donat per ERC al nou equip de govern, tenint en compte l'àmplia majoria que ha decidit el poble de Llagostera. El grup municipal d'Alternativa per Llagostera ha optat per l'abstenció. El regidor d'Esquerra, Jordi Noguera, ha felicitat a l'equip de govern i a Fermín Santamaria pels resultats obtinguts i ja ha anunciat en el seu discurs que el seu grup oferirà a l'equip de govern una actitud dialogant i constructiva, pensant sempre en el millor per Llagostera i tenint com a full de ruta el programa que com a grup havien elaborat per aquesta legislatura. Jordi Noguera també ha tingut unes paraules d'agraïment pels veïns que han donat el seu vot a ERC i ha donat les gràcies a les persones que han treballat aquests últims mesos i les que han format part de la llista per ser un bon grup, haver creat un gran programa i haver generat molta il·lusió.

Al teu costat

Dies després de les eleccions toca fer balanç. El primer i més important que cal dir és que estem agraïts als 332 llagosterencs que han confiat en nosaltres. En aquestes eleccions en que s’ha confirmat una majoria molt important, hem mantingut la representació a l’Ajuntament, per tant seguirem treballant pel municipi de Llagostera. Tal i com comentavem en el període de campanya, a Esquerra sempre hi som, i sempre, per qualsevol cosa, serem al teu costat. Gràcies. Esquerra Llagostera

Al teu costat, sempre hi som

Construcció d’una plaça porxada en el nou tram de l’Avinguda del Canigó La connexió del sector Mas Sec amb el centre del poble —mitjançant la prolongació de l’avinguda del Canigó fins al carrer Almogàvers— és per a nosaltres una prioritat urbanística real. La urbanització d’aquesta zona s’haurà de dur a terme amb visió de futur, tenint en compte que esdevindrà un lloc cèntric dins el nucli urbà. És per això que proposem la construcció d’una plaça coberta en aquest emplaçament, que dotaria Llagostera d’un espai nou i diferent on dur a terme activitats diverses. La nostra intenció és ubicar-hi el nou mercat setmanal de dissabte, especialment dirigit a la venda de productes locals i que seria una molt bona eina per a la promoció del municipi. El projecte també inclouria una zona de pàrquing, que solucionaria part del problema d’aparcament al centre del poble. La nova Residència Geriàtrica Josep Baulida Fa quatre anys vam fer la proposta d’una nova ubicació per a la Residència Josep Baulida a l’avinguda de l’Esport. A dia d’avui estem contents que aquesta idea sigui compartida per les forces polítiques de l’equip de govern. Però cal passar de les paraules als fets: durant l’actual legislatura s’ha fet una gestió ben tímida i d’última hora en aquest sentit. El pròxim mandat ha de servir per desenvolupar realment aquest nou projecte, el qual dotarà els residents d’un espai modern, preparat i accessible, que facilitarà la tasca dels treballadors i que s’ubicarà en un espai agradable, assolellat i sense barreres per a la mobilitat. Creació d’una zona verda i d’horts públics a l’entorn de la riera Gotarra Les rieres i els boscos de ribera han de ser objecte de protecció, així com tinguts en compte per les seves propietats. De manera especial, volem posar en valor un tram de la riera Gotarra, com a element d’interès i de lleure. Per altra banda, considerem important potenciar la cultura de l’hort, molt arrelada al nostre país, com a activitat de lleure i de pràctica d’hàbits saludables.

AL TEU COSTAT

Programa electoral 2011-2015

Us presentem el programa electoral que regirà la feina d'Esquerra des de l'Ajuntament de Llagostera els propers anys. Ens il·lusiona pensar que els nostres projectes de futur -urbanístics, culturals, socials- puguin ser una realitat algun dia, i per això ens comprometem a ser fidels al nostre programa. Esquerra Llagostera

Consulta Popular sobre Can Boada

Els terrenys de Can Boada són una zona agrícola de gran extensió que ha estat objecte, diverses vegades, de projectes urbanístics de diferents tipus. La seva urbanització suposa un canvi brutal de la fesomia de Llagostera i del model de creixement. Actualment, arran de la venda parcial d’aquests terrenys a l’INCASÒL, l’espai torna a ser susceptible de reclassificació, amb la possibilitat de projectar-hi un polígon industrial de gran envergadura. Per la seva banda, l’equip de govern actual ha dut a terme una gestió opaca de l’assumpte, amb una intencionalitat clara però no reconeguda. Amb aquesta dinàmica, es va aprovar un conveni per tal de desenvolupar el projecte, i es va negar el debat ciutadà refusant la nostra proposta de celebrar una consulta popular sobre la qüestió. Alhora que apostem decididament per desenvolupar les zones industrials planificades a l’actual POUM, volem donar la veu a tots els nostres veïns perquè, mitjançant un referèndum vinculant decideixin la conveniència de la requalificació d’aquests terrenys.

Presentació programa electoral

Després de l'anul·lació de la presentació del programa electoral prevista pel dia 12 de maig en motiu del dol pel terratrèmol de Llorca, es farà la presentació el proper dijous dia 19 a 2 quarts de 10 del vespre al Teatre Casino Llagosterenc.

Seguretat ciutadana als veïnats i urbanitzacions

La situació de crisi econòmica ha agreujat el problema d’inseguretat ciutadana a Llagostera. Aquest fet ha estat especialment notable als veïnats i a les urbanitzacions, on hi ha hagut robatoris amb freqüència. Les característiques del nostre municipi fan que sigui necessària una bona planificació en aquest àmbit. Cal tenir en compte, a més, que aquesta és també una qüestió de percepcions. Per això volem apostar per una policia de proximitat a pagès i a les urbanitzacions, amb efectius locals que patrullin amb regularitat i que tinguin un bon coneixement del territori i la gent que hi viu.