Llançà

Totes les notícies

Guillem Cusí candidat per ERC Llançà a les Municipals 2019

El migdia del darrer dissabte 26, la secció local d’ERC Llançà va escollir en assemblea i per unanimitat la proposta de Guillem Cusí per encapçalar la candidatura de les properes municipals. Coincidint exactament amb la data en que es celebraran els comicis -diumenge 26 de maig de 2019- Guillem Cusí va aprofitar la seva proclamació com a candidat per oferir una breu ponència sobre els seus objectius. Cusí va començar la seva intervenció agraint als seus companys/es el suport rebut, així com la cohesió i treball que s’ha dut a terme els darrers anys, fent menció especial als altres regidors del grup municipal, Simon Calsina i Anna Giralt. També va valorar la situació política actual del poble: “Malgrat el descrèdit actual de la política municipal a Llançà, i aquells que l’han desacreditat per culpa de la seva actuació, crec que hem de reivindicar com mai que es tracta d’una activitat noble, de servei i que nosaltres aportem més que ningú aquests valors. També crec que és el moment de reivindicar els projectes il·lusionadors, la capacitat i la voluntat d’escoltar, parlar i debatre amb els llançanencs i llançanenques”. En aquest sentit, Cusí va emfatitzar la gran motivació amb que assumeix aquest repte, i que suposa obrir una nova etapa per a l’equip d’ERC Llançà, per tal d’oferir un projecte el més exigent i beneficiós possible per a les veïnes i veïns del poble. L’experiència obtinguda fruit de governar l’Ajuntament permetrà elaborar un programa amb perspectives més profundes i reals: “Vàrem poder treballar noves iniciatives, iniciar nous projectes quan governàvem i la majoria d’ells ni tant sols varen veure la llum. Ara cal un nou impuls. Llançà té moltes potencialitats per explotar i per gaudir. També ens cal un ajuntament més àgil, més eficaç, que escolti més. Hem de prioritzar la identitat de Llançà com a capital de la Mar d’Amunt i com el gran municipi que som: una identitat basada en un comerç de proximitat i qualitat, en la reivindicació de la nostra història, en la conservació del nostre patrimoni, amb un model urbanístic i turístic propi.

ERC inicia accions parlamentàries per aturar les llicències per pescar corall vermell

Representants polítics d'Esquerra Republicana de l'Alt i el Baix Empordà, la Selva i el Maresme s'han trobat aquets dilluns al cap de Begur per mostrar el rebuig al decret emès per la Secretaria General de Pesca del Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient i que atorga 12 noves llicències per capturar corall vermell entre Begur i Arenys de Mar. Als alcaldes i regidors republicans els han acompanyat la diputada Mònica Palacín i la senedora Elisenda Pérez. Des del Parlament estan treballant ja en una moció que Esquerra presentarà als Ajuntaments, Consells Comarcals i Diputacions a l'espera que es formi govern a la Generalitat i es convoqui la primera comissió de Medi Ambient. Des de Madrid han explicat que ja s'han presentat una bateria de preguntes que el govern espanyol ha de respondre, també han demanat la compareixença de la vicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáez de Santamaria i finalment han presentat esmenes als pressupostos generals de l'Estat. Des del món local confien que la feina supramunicipal per aturar la captura de corall a la Costa Brava tingui conseqüències positives i recorden que el govern espanyol ha obviat tots els informes d'experts internacionals que afirmen que el corall vermell està en perill d'extinció.

Dia del debat de moció de censura

ERC de Llançà no entén que el PSC “s’empassi el gripau”

El portaveu del grup d’ERC a l’Ajuntament de Llançà, Guillem Cusí, afirma que “ningú entén el comportament del socialistes [els seus representants en el ple del l’Ajuntament de Llançà], que s’empassen el gripau per poder continuar al govern sense l’alcaldia per tacticisme polític”. Cusí va lamentar que el portaveu del PSC, Francesc Guisset, hagués aprofitat una moció presentada per ERC en què es demanava l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats i es denunciava la deriva antidemocràtica de l’Estat per afirmar que ERC havia estat culpable que ell [Francesc Guisset] no fos alcalde perquè van demanar que Pere Vila (PDeCAT) prescindís dels “socis del 155” [en referènciaal PSC].

Reducció del deute durant l'etapa de govern d'ERC Llançà i de la Conselleria d'Hisenda amb Oriol Junqueras

Esquerra Republicana alerta de la manca d’inversió a Llançà

Els republicans recorden que si s’ha tancat l’exercici 2017 amb mig milió de superàvit és perquè... El grup municipal d’Esquerra Republicana de l’Ajuntament de Llançà ha alertat de “la preocupant manca d’inversió que està patint el municipi”. En aquesta línia, els republicans recorden que, a finals d’any i a petició d’ERC, el govern ja va informar que en moltes partides el grau de compliment de la despesa no assolia tan sols el 50%. Aquest produeix un “fals estalvi”  que no és fruit d’una bona gestió i d’una reducció de les despeses, sinó de “no haver aplicat allò que estava pressupostat”. El portaveu llançanenc d’Esquerra, Guillem Cusí, recorda que quan ERC era a l’alcaldia, el 2016 el superàvit va ser exactament el mateix (514.366,25€ el 2016 per 522.883,21€ el 2017) però que en aquell cas va ser el resultat “del compliment del pressupost més una dura tasca de reducció i contenció de les despeses, que va comportar un diferencial de 300.000€ envers el 2015”. “No han aprofitat cap de les polítiques que vam implantar per a la reducció i contenció de costos i per un major aprofitament de la despesa pública. Han tingut algun encert, de ben segur, però de la mateixa manera que un rellotge sense piles marca l’hora bé dos cops al dia, és a dir, sense fer res”, argumenta Cusí.   Moció per l’alliberament dels presos polítics Durant el darrer plenari, des d’ERC es va impulsar una moció que demanava  l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i denunciava la deriva antidemocràtica de l’Estat. Es va aprovar amb els vots favorables del PDeCAT i ERC i amb l’abstenció del grup socialista i APL. Cusí lamenta que el portaveu socialista, Francesc Guisset, aprofités la moció per afirmar que Esquerra havien estat els culpables d’haver perdut l’oportunitat de ser alcalde, per haver vulnerat els seus drets quan els republicans varen demanar a Pere Vila de prescindir dels socis del 155.

Guillem Cusí donant la mà a Pere Vila durant el relleu després de la moció de censura

ERC de Llançà donarà suport al trencament del pacte però no entrarà al govern

ddg | llançà 08.02.2018 | 09:15 Esquerra «garantirà la governabilitat» i es farà «corresponsable» si es dissol l'acord. El PDeCAT hauria de cedir l'alcaldia al PSC a finals de març El possible trencament del pacte entre el PDeCAT i el PSC a Llançà i pel qual el proper 29 de març s'havia de produir el relleu en l'alcaldia, que passaria del demòcrata Pere Vila, al socialista, Francesc Guisset, compta amb el suport d'ERC. El grup municipal a l'oposició i encapçalat per l'exalcalde Guillem Cusí, a qui Vila i Guisset van expulsar de l'alcaldia amb una moció de censura el gener del 2017, s'alinea amb el PDeCAT, però sense entrar a govern. La situació política a Catalunya estar passant factura a l'Ajuntament de Llançà i el partit ja ha comunicat a l'alcalde Pere Vila que el pacte amb el PSC no es podria mantenir. Per l'exalcalde Cusí i portaveu d'ERC, el trencament s'hauria d'haver produït «el mateix dia de l'empresonament dels Jordis i els representants polítics». I és que a més de les pressions del mateix PDeCAT, Vila també n'hauria rebut d'ERC. Els republicans donaran suport a la dissolució del pacte «amb el compromís de garantir la governabilitat del poble» i asseguren que es faran «corresponsables» del trencament. Tot i això, Esquerra rebutja entrar a formar govern amb el PDeCAT, amb el qual han mantingut importants desavinences. Cusí va retreure en el ple de dilluns la «falta de posicionament» fins ara de Vila, a qui acusa de no actuar en els debats entre republicans i socialistes quan han presentat mocions sobiranistes.«Per aquest motiu se'ns fa estrany que ara el PDeCAT esgrimeixi arguments o excuses ideològiques de país, quan en cap moment havien defensat aquesta posició ni s'havien enfrontat amb els seus socis de govern», diu Cusí. La decisió sobre el futur del pacte està en mans de les bases del PDeCAT, que decidiran sobre tres escenaris: mantenir l'actual acord pel qual l'alcaldia passarà al PSC el 29 de març, conservar tots els acords excepte la cessió de l'alcaldia o trencar completament la relació.

ERC presenta la candidatura de Llançà

Divendres al vespre, a la Casa del Mar de Llançà, es va presentar la candidatura d’ERC-AM per a les properes eleccions municipals, que, encapçalada pel candidat Guillem Cusí, també integra els grups d’ICV i Unió Llançanenca. En una sala plena de gom a gom, Cusí va explicar les propostes i els objectius de la candidatura per al poble. Abans havien presentat l’acte Roger Torrent, alcalde de Sarrià de Ter i diputat al Parlament per ERC; Simó Calsina, el número dos i representant d’ICV, i Anna Giralt, la número tres i representant d’Unió Llançanenca (ULL). Torrent va parlar dels valors que ERC aporta al municipalisme: les polítiques d’esquerres, el republicanisme i la contribució des dels municipis al procés d’independència. Calsina i Giralt van resumir el procés de confluència dels tres grups fins a unir-se en una sola candidatura que vol oferir el màxim per al poble i convertir-se en una autèntica alternativa govern. Per la seva banda, Guillem Cusí va desgranar els tres grans eixos que articulen el programa de la candidatura, que són participació, transparència i benestar. Tal com va afirmar Cusí, “volem un ajuntament amb les parets de vidre”. El candidat d’ERC també va destacar la sostenibilitat, la necessitat d’una inversió racional i l’impuls al turisme, el comerç, la pesca i la promoció econòmica. Finalment, els membres de la candidatura d’ERC-ICV-ULL i el nombrós públic assistent van intercanviar impressions, consultes i propostes al voltant d’un pica-pica. ... var cpo = []; cpo["_object"] ="cp_widget_6eddf16a-4e17-4288-a9d1-2bbfc6f25fd1"; cpo["_fid"] = "AcNAyesFSW1b"; var _cpmp = _cpmp || []; _cpmp.push(cpo); (function() { var cp = document.createElement("script"); cp.type = "text/javascript"; cp.async = true; cp.src = "//www.cincopa.com/media-platform/runtime/libasync.js"; var c = document.getElementsByTagName("script")[0]; c.parentNode.insertBefore(cp, c); })(); Powered by Cincopa Video Hosting for Business solution.

PRESENTACIÓ DEL CANDIDAT A L'ALCALDIA

El proper divendres 10 d'abril de 2015, ERC presenta el seu candidat a l'alcaldia i la candidatura. Des d'aquí us volem avançar els quatre primers llocs de la llista per a les properes eleccions municipals. 1. Guillem Cusí i Batlle 2. Simon Calsina i Comorera 3. Anna Giralt i García 4. Thais Gómez i Pol Us hi esperem a tots i totes per conèixer amb detall el nostre projecte i la nostra gent!

DEBAT SOBRE TURISME, COMERÇ I PROMOCIÓ ECONÒMICA

Ponents: Guillem Cusí i Batlle Regidor d'ERC Llançà i candidat a l'alcaldia Josep Huguet i Biosca Exconseller de la Generalitat de Catalunya Joan Company i Agustí Exregidor de Turisme i empresari del sector turístic Joan Pacareu i Granollers President de l'Associació de Comerciants de Llançà

LLANÇÀ PER FER - RESULTATS

Recordeu l'enquesta que vam fer mesos enrere, repartint urnes i butlletes per tot el poble? Volem compartir els resultats amb vosaltres, i aquí els teniu! Les conclusions i les propostes seleccionades són dallò més interessants! però sabem que en teniu moltíssimes més. Ens les podeu fer arribar a [email protected], per facebook, twitter o, ben aviat, presencialment. A nosaltres ens ha servit molt per redactar el programa electoral. Gràcies de nou per participar i seguim!