Lleida

Notícia

El ple de la Paeria mostra el rebuig a la sentència de l'1-O i condemna la violència durant les protestes ciutadanes

Grup Municipal
El ple municipal de la Paeria ha aprovat avui la moció presentada pels grups d'Esquerra Republicana, JxCat i Comú de Lleida per tal de mostrar el rebuig a la sentència sobre els fets de l'1 d'octubre i de condemna de la violència durant les protestes ciutadanes de rebuig a la sentència. El text, que ha estat votat per punts, afirma el caràcter estrictament cívic i no violent del moviment independentista i condemna l'ús de qualsevol mena de violència. A més, encomana a la comissió de l'1 d'octubre l'estudi de les actuacions policials durant les protestes i manifestacions, denuncia la criminalització de la dissidència i reivindica la llibertat ideològica i d'expressió. Per últim, insta a la Generalitat a promoure accions per aconseguir una solució democràtica al conflicte polític.

El ple també ha aprovat la moció presentada per Jovent Republicà per fer arribar al Consell de Ciutat la proposta d'adjudicar els noms de Neus Català i Conxita Grangé a dos dels carrers que actualment porten nomenclàtors franquistes i de promoure unes jornades de record a aquestes dues figures. El regidor Ingasi Amor, que ha set l'encarregat d'exposar la posició d'Esquerra Republicana-AM vers la moció del Jovent Republicà: "Creiem que dedicar carrers a Neus Català i Conxita Grangé és un merescut reconeixement per a dos dones emblemàtiques en la lluita contra el feixisme". La resolució s'ha aprovat amb el vot a favor del Govern Municipal (ERC, JxC i Comú), l'abstenció del PSC i el vot contrari de PP i Cs.

Servei públic per allotjar d'urgència dones víctimes de maltractaments
El consistori ha aprovat el plec de clàusules per contractar quatre places d'allotjament d'urgència en un establiment social destinades a dones víctimes de maltractaments i els seus fills i filles. El contracte tindrà una durada de sis mesos, ja que el Govern de la Paeria definirà el nou model de servei que, tant la tinenta d'alcalde Jordina Freixanet com la regidora Elena Ferre, han defensat que sigui un equipament públic. En aquest sentit, han anunciat que se celebrarà una audiència amb totes les parts afectades per tractar i fixar el nou model d'atenció. El punt s'ha aprovat per 22 vots a favor (ERC, JxCAT, Comú i PSC) i 5 abstencions (Cs i PP).

La Paeria, a la Fundació Joan Oró i la Fundació Lleida 21
La sessió del ple també ha servit per aprovar les designacions de l'alcalde Miquel Pueyo com a representant de l'Ajuntament de Lleida a la Fundació Joan Oró i de la regidora Sandra Castro, per a la Fundació Lleida 21, que promou accions de sostenibilitat.