Lleida

Notícia

La Paeria aprovarà en quinze dies el projecte modificat de les obres de construcció del nou Museu Morera

Grup Municipal
El paer en cap, Miquel Pueyo, destaca el treball intens dels serveis tècnics municipals i de negociació amb les empreses adjudicatàries, amb les quals s'han acostat posicions, i confia que ben aviat es reprenguin les obres

El projecte incorpora les restes de les antigues adoberies medievals i reforça l'estructura de l'edifici i es finança amb els prop de 400.000 euros que ja preveia el projecte per afrontar aquestes incidències

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, s’ha compromès aquest matí a que la Junta de Govern Local de la Paeria aprovi en un termini màxim d’uns 15 dies el projecte modificat de les obres de construcció de la nova seu del Museu d'Art de Lleida, actual Museu Morera, a l’edifici de l’antiga Audiència de la Rambla Ferran. Pueyo ha remarcat “l’intens treball” dut a terme pels serveis tècnics municipals i en les negociacions amb les empreses que conformen la UTE adjudicatària de l’obra, i ha assenyalat que confia que les obres es puguin reprendre ben aviat.

“Hem estat durant tots aquests mesos reunint-nos, negociant i treballant per una banda amb les empreses que constitueixen la UTE i per una altra banda hem fet un intens treball intern a la Paeria en dos àmbits: el legal, amb la secretaria general i els nostres assessors jurídics, i l’urbanístic. Tenim plena confiança en els nostres serveis tècnics”, ha afirmat l’alcalde, qui ha mostrat també la seva comprensió “pel neguit o preocupació” de la ciutadania pel futur de la seu definitiva d’aquest Museu.

Un cop s’aprovi el projecte modificat les empreses disposaran d’un termini de tres dies per fer les seves al·legacions, que la Paeria haurà de resoldre. Caldrà també trametre el projecte al Departament de Cultura de la Generalitat, perquè el validi des del punt de vista de la protecció del patrimoni, ha afirmat el paer en cap en declaracions als mitjans de comunicació, acompanyat dels tinents d’alcalde Toni Postius, Sergi Talamonte i Jaume Rutllant, que han volgut mostrar la unitat del govern en aquesta qüestió.

El projecte modificat incorpora la integració de les restes de les adoberies medievals que hi ha al subsòl de l’edifici, així com la millora de la seva estructura, que es trobava en males condicions a la part del darrere. El cost d’aquestes millores està al voltant dels 400.000 euros, un import que ja estava previst al plec de condicions per afrontar possibles incidències d’aquest tipus, i que també consta al pressupost municipal. L'obra va ser adjudicada per 4.470.950 € (IVA inclòs), als quals s'afegiran aquests 400.000 euros a càrrec del pressupost municipal.

“La nostra previsió és que en els propers dies comencem a veure moviment en l'obra. Evidentment han passat uns mesos, però si la UTE reacciona de la manera que esperem això no té perquè suposar que depassem els terminis previstos”, ha afirmat el paer en cap, qui ha destacat que s’han acostat les posicions entre l’ajuntament i les empreses i que hi veu una bona predisposició per reprendre els treballs. “La nostra obligació és intentar tirar endavant el projecte, negociant i conversant amb qui calgui i sempre és molt millor un bon acord que un llarg i incert procés jurídic. Ens reservem totes les possibilitats, però jo apel·lo un cop més com hem fet en altres ocasions al fet que es tracta de tres empreses importants vinculades històricament a Lleida i que si acompleixen els seus compromisos i volen estan en condicions de tirar endavant el projecte en el temps previst”, ha conclòs Pueyo.