Lleida

Notícia

Comença la campanya de vacunació de la Covid al Pavelló Onze de Setembre

Grup Municipal
La Paeria prorroga la cessió d’aquest equipament esportiu al Departament de Salut fins al mes de setembre per tal de facilitar la campanya de vacunació i continuar amb el cribratge als grups escolars

L’Ajuntament de Lleida ha prorrogat fins al mes de setembre la cessió al Departament de Salut de les instal·lacions del Pavelló Municipal Onze de Setembre, per a instal·lar-hi un punt de coordinació i logística de la campanya de vacunació contra la Covid. La Paeria ja va posar les instal·lacions a disposició de Salut el mes d’abril de l’any passat per tal de fer front a la pandèmia. 

Des de la setmana passada, aquestes instal·lacions s’utilitzen ja com a lloc de treball de l’equip que coordina la vacunació a Lleida i que anteriorment ocupava un espai més reduït al CAP Onze de Setembre. Així doncs, és des del Pavelló des d’on les infermeres que administren les vacunes es desplacen matí i tarda fins a les residències i centres sanitaris de part de la Regió Sanitària de Lleida, ja que la plana compta amb un segon equip de vacunació que treballa des de Balaguer.

A més, el Pavelló s’utilitza també per administrar la vacuna a alguns dels grups prioritaris que formen part de la primera fase del pla de vacunació, com ara treballadors de residències o professionals sanitaris que no s’han pogut vacunar en els seus centres de treball. Més endavant, està previst que es faci servir també com un dels punts de vacunació massiva, quan la campanya d’immunització avanci a les següents fases.

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha defensat que la polivalència dels espais públics s'ha evidenciat amb la pandèmia: “Ja no hi ha espais públics privatius per una activitat o una altra. Si cal utilitzar espais com pavellons, museus o el que sigui en aquest combat per superar la situació de crisi sanitària, econòmica i social els utilitzarem”.

Pueyo també ha volgut agrair especialment la “infinita comprensió” del Club Lleida Llista Blava, que ha hagut de traslladar la seva activitat als pavellons de la Bordeta i de Bell-lloc, amb suport de la Paeria. L'alcalde ha estat acompanyat per la tinent d'alcalde i regidora dels Recursos Municipals, Hisenda i Salut, Montse Pifarré.