Lleida

Notícia

El conseller Bernat Solé visita el Punt de Solidaritat de Lleida

Secció Local

El Punt de Solidaritat de Lleida, un espai per impulsar la cooperació al desenvolupament i la solidaritat al territori de Lleida

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucional i Transparència de la Generalitat, Bernat Solé, ha visitat avui el Punt de Solidaritat de Lleida juntament amb el paer en cap, Miquel Pueyo, i amb el president de la Diputació, Joan Talarn. El Punt, que va entrar en funcionament el passat desembre, és fruit del conveni de col·laboració entre la Paeria i la Diputació, firmat amb l’objectiu d’impulsar espais de coordinació i participació del teixit solidari a les terres de Lleida.


Tradició en cooperació internacional

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha destacat la tradició de Lleida en l’àmbit de la cooperació internacional i ha subratllat la voluntat de la Diputació i de la Generalitat de territorialitzar la cooperació “perquè el teixit social de la demarcació i la plana té prou riquesa i singularitat com per buscar fórmules adaptades a les necessitats del territori”. També ha remarcat l’alineament de les institucions en aquesta i altres iniciatives, una dinàmica que permet actuar de manera més eficient. 

“Aquest acte és una prova fefaent de què anem avançant cap a l’Agenda 2030. Avancem amb dos dels objectius de desenvolupament sostenible, la capacitat de teixir aliances i la cooperació al desenvolupament i la solidaritat”, ha expressat el conseller Bernat Solé. Per la seva part, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha destacat “la col·laboració interadministrativa” que ha fet possible el Punt de Solidaritat i ha assenyalat que l’expertesa de la Paeria en l’àmbit de la cooperació internacional ajudarà a estendre-la als municipis de la demarcació.


Suport a accions de cooperació

El Punt de Solidaritat s’encarrega de donar a conèixer arreu del territori totes les línies d’intervenció municipals en el camp de la solidaritat i la cooperació internacional. La seva finalitat és motivar la xarxa associativa a treballar en aquest marc i, per això, funciona com a punt de consulta i assessorament.

Una altra de les funcions és acompanyar altres municipis de la demarcació de Lleida en l’organització de jornades formatives, trobades per compartir experiències, bones pràctiques i activitats en el marc objecte del conveni entre la Paeria i la Diputació. Així mateix, assessora els municipis de Lleida que vulguin crear nous Punts de Solidaritat, els farà l’acompanyament per adquirir la formació especialitzada necessària per desenvolupar polítiques públiques de cooperació i solidaritat.

En el mateix sentit, ajudarà les entitats en tots els processos administratius per concórrer o fer el seguiment de les ajudes atorgades en les diferents línies de subvenció especialitzades en solidaritat i cooperació. A més, el Punt de Solidaritat també donarà suport tècnic a l’organització conjunta amb la Diputació d’una jornada formativa de cooperació descentralitzada dirigida al personal tècnic i polític dels municipis de Lleida. D’altra banda, realitzarà una diagnosi respecte als fons destinats a solidaritat i cooperació a la demarcació.