Lleida

Notícia

El Centre Històric acollirà el 1r Festival d'Art Urbà de Lleida PotFest

Grup Municipal
Lleida _potFest 2021 se celebrarà del 10 al 18 d’abril al Centre Històric amb la participació d’artistes de renom i reconegut prestigi en aquesta matèria.

Paral·lelament a la producció dels murals, el festival organitza diferents activitats a l’entorn de la promoció i la difusió cultural d’aquesta disciplina.

Lleida acollirà per primera vegada un festival d’art urbà. Aquest dilluns, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha presentat la primera edició del Lleida _potFest 2021 que se celebrarà al Centre Històric del 10 al 18 d’abril amb l’objectiu que es converteixi en un esdeveniment de ciutat, que arreli a la programació cultural, millorar i embellir el paisatge urbà i aconseguir la participació i complicitat de la ciutadania.

El paer en cap, acompanyat de la tinent d’alcalde i regidora del Centre Històric, Montse Pifarré; el regidor de Joventut (de forma telemàtica), Ignasi Amor, així com del director del festival, Carles Hernández, així com d’una nombrosa representació del moviment veïnal i associatiu del Centre Històric, ha explicat que “l’art urbà ha experimentat en les dues darreres dècades una evolució i creixement exponencials. Dins els diferents corrents de l’art contemporani, l’art urbà ha esdevingut un dels principals, amb una força i capacitat de transformació urbanística i social totalment contrastades”. Les tendències actuals de l’art urbà proposen una integració d’aquest amb els entorns urbanístics, aconseguint una comunió entre els murals i els edificis de la trama urbana.

Pueyo ha destacat que “ha estat tan important aquesta emergència artística, que moltes ciutats considerades mundialment com les més avantguardistes (New York, Berlín, Roma, París, Lisboa, Bogotà, Melbourne, Buenos Aires, Rio de Janeiro, Madrid i Barcelona entre moltes d'altres) s’han sumat a aquestes noves formes d’art i les han promogut com un element d’enorme valor afegit en diferents àmbits com el social, el turístic, l’arquitectònic i el cultural”.

Així mateix, l’alcalde ha posat de relleu que “fruit de més de 25 anys de dinamització cultural dins l’art urbà, la ciutat de Lleida dona un pas endavant en l’organització d’activitats a l’entorn d’aquesta disciplina artística i organitza aquest festival d’àmbit nacional i internacional, on participaran artistes de renom i reconegut prestigi dins aquesta matèria i oferirà a la ciutadania lleidatana la possibilitat d’entrar en contacte amb aquesta modalitat d’art mural”.

Lleida _potFest 2021, al Centre Històric

Ignasi Amor ha explicat que “en aquesta primera edició el festival es desenvoluparà al barri del Centre Històric. La idea és que en cada edició el festival es faci en un barri o zona de la ciutat diferent amb l’objectiu de crear un entramat d’obres distribuïdes per tota la ciutat. Paral·lelament a la producció dels murals, el festival organitzarà diferents activitats a l’entorn de la promoció i la difusió cultural d’aquesta disciplina”.

Enguany, les possibilitats de realització d’aquestes activitats paral·leles es veu molt limitada per les restriccions de seguretat que la pandèmia del covid19 i per tant, es realitzarà un programa on els aforaments de participació acompleixin amb les resolucions de les autoritats sanitàries.

Programa

El director del festival ha explicat que en aquesta primera edició els artistes que hi participaran seran l’artista plàstic Belin, la pintora i muralista Elisa Capdevila, l’artista Lidia Cao i l’artista urbà lleidatà Llukutter i l’il·lustrador i artista urbà Malakkai.
Així mateix, ha explicat la programació d’aquesta primera edició que es pot trobar al web del festival lleidapotfest.paeria.cat