Lleida

Notícia

Pueyo crida a la prudència per revertir la corba de contagis

Grup Municipal
En la seva compareixença als mitjans, Miquel Pueyo crida a la prudència per intentar aturar i revertir la corba de contagi a la ciutat de Lleida i per fer compatible la vida de la ciutadania amb la de la ciutat. El paer en cap ha exigit a la Generalitat que es facin cribratges massius a la població i que s’acceleri la vacunació al territori, ha reclamat al Govern de l’Estat que el sector agroalimentari sigui considerat servei essencial i ha demanat responsabilitat i sentit comú a les forces polítiques representades al Parlament de Catalunya per constituir un govern i afrontar amb garanties l’actual crisi sanitària, econòmica i social.

Les dues darreres setmanes s’ha observat un creixement dels índexs de contagi i una ocupació major dels serveis sanitaris i les UCIS, fet que fa mantenir l’alerta davant el repunt de casos. L’alcalde ha assenyalat que cal alentir les dades, malgrat que aquesta situació no es viu només a Lleida, sinó que s’està registrant a altres ciutats i regions sanitàries. L’objectiu de l’equip de govern és fer compatible el dret a la salut de les persones i també a la salut de la ciutat.  

Pueyo ha remarcat que a la ciutadania està complint, igual que altres llocs, les mesures sanitàries i de contenció, adoptades per la Generalitat i el Procicat, com a autoritat competent, però ha volgut remarcar que "ens trobem davant un govern interí i davant una situació de pandèmia greu, amb crisis econòmica i social". Per això, al marge de sigles i colors polítics, ha demanat responsabilitat i sentit comú a totes les forces polítiques representades al Parlament de Catalunya, per fer un esforç i constituir un govern estable per atendre les necessitats i afrontar amb garanties la crisi sanitària, econòmica i social. 

En un moment en què la corba de contagis continua pujant a la ciutat de Lleida, l’alcalde ha exigit tres accions: a la Generalitat, que es realitzin cribratges massius a la població i que s’acceleri la vacunació al territori. L’alcalde ha recordat que a Lleida està condicionat el pavelló municipal Onze de Setembre amb capacitat per subministrar fins a 4.000 dosis de vacunació diàries. També ha reclamat al Govern de l’Estat, que el sector agroalimentari sigui considerat un sector essencial perquè es pugui tenir en compte en el subministrament de les vacunes. En aquest sentit, ha subratllat que no s’ha de destriar entre persones temporeres, treballadores habituals o empresàries del sector, sinó considerar el conjunt del sector.

L’alcalde ha apuntat que demà es reunirà amb les organitzacions veïnals i els sectors que representen el teixit econòmic i comercial de la ciutat per reforçar i coordinar les mesures de sensibilització d’acord a les necessitats de cada sector i per trametre a la ciutadania un missatge d’equilibri entre seguretat i protecció i activitat a l’economia local. Per part de l’Ajuntament de Lleida s'està treballant amb les administracions que actuen al territori amb la voluntat de col·laborar i estendre les mesures necessàries i l’alcalde ha tramés el compromís del govern de la Paeria en l’acompanyament i la conscienciació ciutadana.