Lleida

Notícia

Aprovada per unanimitat la moció presentada per ERC i Jovent Republicà de suport a la salut mental del jovent

Grup Municipal
Tots els grups municipals han votat a favor de seguir lluitant per millorar les condicions de les persones amb trastorns mentals així com les seves famílies, amb un pla específic en col·laboració entre totes les administracions implicades.

El Ple també ha donat llum verda a l'aprovació del Reglament del Consell de la Ciutat i a l'aprovació definitiva de l'ordenança de les escoles bressol i a les línies de subvenció de les regidories de Cultura, Joventut, Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Esports i Salut.

 
 El grup municipal d’Esquerra Republicana – Acord Municipal ha presentat al Ple de la Paeria d’aquest divendres, 30 d’abril, una moció en nom del Jovent Republicà de Lleida per reclamar mesures de prevenció, detecció i suport a la salut mental del jovent de la ciutat, que ha estat aprovada de forma unànime per tots els grups polítics.
 
El text insta a l’Ajuntament de Lleida a seguir lluitant per millorar les condicions de les persones amb trastorns mentals així com les seves famílies, amb un pla específic en col·laboració entre totes les administracions implicades i a promoure la creació d’espais i canals informatius i d’atenció a la salut mental a Lleida així com la posada en marxa de campanyes conscienciació i intervencions per promoure la salut mental del jovent.
 
Des del grup d’ERC-AM, el regidor de Joventut Ignasi Amor ha destacat la importància de portar a debat del plenari aquesta problemàtica: “Amb el confinament i les restriccions de la Covid, el jovent ha vist reduïda la pràctica esportiva, les classes en format virtual, el tancament de serveis i limitació de l’oci o la reducció de franges horàries de mobilitat. Són aspectes que afecten a tota la població, però que en l’etapa de l’adolescència i joventut esdevenen agreujants i creen un escenari molt perillós”.
 
L’alcalde, Miquel Pueyo, ha posat en valor la capacitat de les diferents forces polítiques de posar-se d’acord a l’hora de votar les mocions, que aquest ple n’ha aprovat tres per unanimitat.
Mots clau
: lleida ple paeria