Lleida

Notícia

La Secció Local d'ERC Lleida es posiciona sobre els fets esdevinguts a Pardinyes

Secció Local
La Secció Local de Lleida d’Esquerra Republicana de Catalunya, davant els fets esdevinguts al capvespre d’ahir a la sortida de la Llotja, al barri de Pardinyes, on un grup reduït de persones, amb actituds irrespectuoses, van voler evitar que l’Alcalde Miquel Pueyo i la regidora Mariama Sall presentessin, als representants de diverses entintats del barri, l’avantprojecte de l’Edifici Comunitari de Múltiples Usos (ECMU).

Per la qual cosa, manifestem:

1. La nostra més enèrgica condemna als referits fets i a qualsevol tipus de violència física o verbal i falta de respecte cap als nostres representants municipals i servidors públics, mostrant el nostre suport a totes elles.

2. Esquerra Republicana de Catalunya es va presentar a les eleccions municipals del 2019 amb el compromís ferm de donar una  solució digna a les persones que per la seva especial situació de vulnerabilitat social, laboral, sanitària i residencial no podien ser ben ateses en tots aquests àmbits, i que, any rere any s’han trobat amb la indiferència dels anteriors governs municipals. Els nostres valors republicans i d’esquerra ens obliguen a treballar per totes elles, facilitant els mitjans necessaris perquè puguin exercir els seus drets més fonamentals en el  respecte a la pròpia dignitat humana. 

3. Expressem el nostre suport al govern de La Paeria i al grup Municipal d’ERC-AM per que continuï treballant per una Lleida republicana i socialment justa, inclusiva i solidària amb la voluntat d’emplaçar a les entitats veïnals del Barri de Pardinyes a mantenir un diàleg fluid i serè, allunyats de qualsevol retret, en benefici dels nostres barris de la ciutat, dels nostres conciutadans, d’aquí i de tot arreu,  que engrandeixi encara més el nostre orgull de l’associacionisme veïnal forjat d’anys de lluites compartides en millora d’una ciutat amable, acollidora i inclusiva. 

4. La ciutat de Lleida, com a capital de la Terra Ferma, on el sector agroalimentari suposa un motor tractor de la nostra economia local, precisa i necessita molts recursos humans de caràcter temporal en la recollida dels seus fruits. Estem interpel·lats a facilitar que vinguin els millors i en les millors condicions. Aquesta inclusivitat ens farà més competitius i més dignes, aconseguint oferir a la ciutadania d’arreu una fruita sosteniblement justa, tan a nivell mediambiental com social. Un segell de qualitat que ens dignifica i ens fa persones. 

La Secció Local d'ERC Lleida creu en una Lleida de tots i totes i per a tots i totes, i sense els nostres barris això no serà possible. I sense els projectes comuns, tampoc. Fem-ho possible entre totes i tots.