Lleida

Notícia

Pueyo anuncia la nova estructura del govern d’Entesa a l’Ajuntament de Lleida

Grup Municipal
Es crea una nova regidoria de Presidència, a càrrec de la tinent d’alcalde Jordina Freixanet, la regidoria de Consum, Comerç i Mercats incorpora l’àmbit de Participació sota la responsabilitat de la regidora Marta Gispert i la regidoria de Cultura passa a denominar-se regidoria de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica amb el regidor Jaume Rutllant al capdavant-

Es redueixen les tinences d’alcaldia i les comissions informatives de 7 a 5.

Miquel Pueyo: “L’objectiu central d’aquesta nova etapa és la recuperació social i econòmica de la ciutat amb la voluntat que es puguin mantenir i ampliar polítiques de consens amb tots els grups municipals de la Paeria”.


L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha presentat avui, juntament amb els tinents d’alcalde Toni Postius i Jordina Freixanet, la nova estructura del govern d’Entesa després de la marxa dels regidors del Comú. La reestructuració del govern, en paraules de l’alcalde, permetrà una organització “més compacta, eficient i se centrarà en la culminació dels projectes iniciats durant la primera meitat de la legislatura”.

El Paer en Cap ha expressat el seu convenciment que amb aquesta remodelació “l’estabilitat del govern està garantida(...) amatents a la ciutadania, que ens demana claredat, estabilitat, seguretat i fer polítiques de ciutat”. 

L’alcalde ha remarcat que “després de dos anys de govern, mantenim el mateix rumb, mantenim el compromís amb un procés de regeneració democràtica i de transformació de la ciutat , inspirats en els valors republicans, la transparència, la sostenibilitat i la justícial social. En aquesta nova etapa, Pueyo ha remarcat la voluntat de mantenir i ampliar les polítiques de consens amb tots els grups municipals. 

Un dels principals canvis del govern en aquesta etapa és la reducció del número de tinences d’alcaldia, que passarà de 7 a 5 i, també, en la mateixa proporció, de les comissions informatives. En aquest nou període el 1r tinent d’alcalde serà el regidor Toni Postius, la 2a tinent d’alcalde serà Jordina Freixanet, la 3a tinent d’alcalde la regidora Sandra Castro, Montse Pifarré serà la 4a tinent d’alcalde i Paco Cerdà, el cinquè.

Pel que fa la Junta de Govern local, a banda de l’alcalde en tant que president i els tinents d’alcalde, es manté el regidor Jaume Rutllant i s’hi incorpora el regidor Joan Ramon Castro.


La remodelació del govern afecta a tres regidories

Es crea la regidoria de Presidència, a càrrec de la 2a tinent d’alcalde i portaveu del govern, Jordina Freixanet. En aquesta àrea es mantenen les competències de Freixanet sobre Govern Obert, Qualitat Democràtica i Institucional i incorpora les relacions amb la Sindicatura Municipal de Greuges, l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana, el seguiment de les relacions contractuals de les concessions, els serveis de contractació i la lluita contra la corrupció.

També suma competències la regidoria de Consum, Comerç i Mercats, amb la incorporació de les competències en matèria de Participació Ciutadana. Encapçalada per la regidora Gispert, la nova regidoria portarà les relacions amb les entitats cíviques i socials, la dinamització del voluntariat, l’organització i dinamització dels consells de barri, les polítiques de regidories de barri, el compliment i la supervisió i actualització del reglament de Participació Ciutadana, així com la coordinació dels processos participatius.

El regidor Jaume Rutllant, fins ara al capdavant de la regidoria de Ciutat i Cultura, amplia les seves competències amb la nova regidoria de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, que inclourà les matèries desenvolupades en els primers dos anys de mandat pel tinent d’alcalde Sergi Talamonte: polítiques de gestió de l’habitatge, planificació de la transició ecològica, polítiques en matèria de promoció del medi ambient, polítiques de gestió de residus, gestió dels espais naturals, parcs i jardins i, també, polítiques de benestar animal.

També es preveu que Jaume Rutllant sigui nomenat president del Consell d’Administració de l’EMU en la Junta General que se celebrarà el 30 de juliol. La vicepresidència primera recaurà en el regidor Joan Ramon Castro.

Canvis en les regidories de barri

Joan Ramon Castro serà el nou regidor del barri Escorxador-Instituts-Sant Ignasi i Ignasi Amor, el nou regidor del barri de Pardinyes.