Lleida

Notícia

Finalitza el Pla Educatiu d’Entorn amb una xifra d'alumnes molt positiva

Grup Municipal
El Pla Educatiu d’Entorn finalitza els tallers d’activitats lúdiques i educatives que s'han programat durant els mesos de juliol i agost. En total s'han realitzat 81 tallers en 19 centres educatius públics i concertats d’infantil, primària i secundària i n'han gaudit uns 1.300 alumnes.

Aquest matí s'han donat per acabades les activitats del Pla Educatiu d'Entorn. L’alcalde, Miquel Pueyo, ha visitat l’escola pública Pràctiques I juntament amb el director dels SSTT d’Educació, Claudi Vidal, per saludar alguns dels nens i nenes que hi han participat i que han acomiadat així l'estiu abans de començar el nou curs.

El Pla Educatiu d’Entorn és fruit d’un conveni consolidat entre el Departament d’Educació i la Paeria. Està adreçat a l’alumnat i a les seves famílies, amb una especial sensibilitat cap als sectors socials més desafavorits i vulnerables. El seu tret més característic és l’impuls i el protagonisme que adquireix el treball en xarxa per implicar la comunitat educativa i el teixit social de l’entorn.

Tant durant el curs escolar com a l’estiu, el Departament d’Educació i la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes subvenciona els centres educatius i les Associacions de Famílies per a poder organitzar activitats i tallers en horari escolar i extraescolar dirigits als infants i a les famílies. Aquest estiu, des de la Regidoria s'han organitzat 81 tallers de diferents temàtiques gràcies als projectes subvencionats provinents del Departament d’Educació, el Ministeri d’Educació i Formació Professional i el Fons Social Europeu.

En la visita d'avui al Pràctiques I, l’alcalde ha destacat la complicitat entre el Departament i la Paeria per donar resposta a aquesta necessitat formativa i ha afirmat que "els Plans Educatius d’Entorn són fonamentals per garantir l’equitat i la cohesió social i per a que els nens i les nenes puguin adquirir competències per a afrontar diverses matèries i desenvolupar les seves habilitats".