Lleida

Notícia

La Paeria presenta el major pressupost de la seva història per avançar en la transformació i la reactivació de la ciutat

Grup Municipal
El govern municipal ha presentat el projecte de pressupostos municipals per a l’any 2022, el major de tota la història de l’Ajuntament de Lleida, amb un import total de 196,1 milions d’euros (+17%)

Sota la divisa “Preparats per a la Lleida del 2030”, els pressupostos de la Paeria per a l’any vinent fan un salt endavant molt important en matèria d’inversions per avançar en la transformació i la reactivació de la ciutat, amb una inversió prevista de 25 milions d’euros. Aquesta xifra, que multiplica per més de vuit la pressupostada al 2021, està directament vinculada a la previsió d’obtenció de fons Next Generation de la UE, que s’estimen en 15,5 milions d’euros, i altres transferències d’altres administracions.

Segons han explicat en roda de premsa a la regidoria de Joventut el paer en cap, Miquel Pueyo, els tinents d’alcalde Toni Postius, Montse Pifarré i Sandra Castro i el regidor Sergi Talamonte, aquests comptes són fruit de l’acord entre els dos grups que donen suport al govern (ERC i Junts per Catalunya) i el del Comú de Lleida, com a soci prioritari.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha explicat que, “Després d’un 2020 i un 2021 molt i molt durs, necessitàvem uns nous comptes transformadors i amb la mirada posada al 2030”. Aquests nous pressupostos permetran garantir millor els drets de la ciutadania, contribuint a acabar amb les escoles en barracons a la ciutat i amb presència de persones dormint al carrer, gràcies al nou Equipament Comunitari de Múltiples Usos (ECMU). “Estem preparats per rebre empreses i per crear llocs de treball, per liderar les quatre grans transformacions que tenim al davant com a societat i per tirar endavant els grans projectes de ciutat, aquells que ens permeten imaginar la Lleida que volem. Una Lleida social, democràtica, verda i feminista. Una Lleida preparada pel 2030.”, ha afegit Pueyo.

Les prioritats dels comptes per a l’any vinent seran la transformació de la ciutat a partir de quatre eixos: el de la transformació social, la transformació feminista, la transformació democràtica i la transformació verda, ha destacat la tinenta d’alcalde Sandra Castro, qui ha afegit que l’acord amb el grup del Comú s’ha estat negociant durant molt de temps per tal d’assolir un acord en la línia de les prioritats manifestades en el Pla d’Acció Municipal, que van impulsar els tres grups.

La tinenta d’alcalde Montse Pifarré ha explicat el calendari que seguiran ara els comptes, que preveu dur-los a aprovació en un ple extraordinari el 10 de desembre, per tal que puguin quedar aprovats definitivament el 20 de gener, un cop enllestit el període d’al·legacions. El pressupost municipal per l’any vinent apostarà per mesures que permetin garantir els drets de les persones, especialment de les més vulnerables, ha assenyalat la tinenta.

Un dels objectius principals és tenir una administració més propera, més àgil, més empàtica i més capaç de donar respostes a la ciutadania. S’amplia la despesa en personal per poder comptar amb més treballadors i oferir un millor servei públic i s’aposta per la seva estabilització, amb un increment en el capítol de personal d’un 2%. La digitalització dels serveis públics s’aborda des del punt de vista del ciutadà, amb l’objectiu de facilitar-li la seva vida diària. Els pressupostos també permetran avançar en projectes i polítiques feministes, com la lluita contra tot tipus de violències, el foment de l’esport femení i la creació d'espais per a que les entitats feministes de la ciutat puguin desplegar les seues activitats.
Mots clau
: Pressupostos