Lleida

Notícia

L’Ajuntament de Lleida destina 163.000 euros a donar suport a l’esport femení

Grup Municipal
L’Ajuntament de Lleida destina 163.000 euros en concepte de subvencions directes als clubs esportius que compten amb equips femenins i/o les entitats que són de disciplines majoritàriament femenines. És la primera vegada que la Paeria atorga un ajut directe específic a clubs i entitats que promouen l’esport femení. Aquest conveni és el més gran dedicat exclusivament a l’esport femení i vol servir per reconèixer, promocionar i augmentar la participació de les nenes i les joves dins l’esport de la ciutat.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha presidit aquest vespre l’acte de signatura dels convenis entre la Paeria i 15 clubs esportius i l’Associació Esport Femení, que materialitza la voluntat de l’Ajuntament de Lleida de prioritzar accions de suport a l’esport de base, femení i inclusiu.

L’acte de signatura dels convenis ha tingut lloc a la sala 1 del Teatre Municipal de l’Escorxador, conduït per la periodista Eva Cortijo, i ha començat amb una taula rodona amb la participació de les esportistes Neus Canet (CB Lleida), Vanesa Núñez “Pixu” (AEM) i Berta Segura (Lleida Unió Atlètica).

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha expressat el seu orgull perquè “la ciutat de Lleida no s’hagi quedat enrere en aquest canvi de paradigma en el món de l’esport, sinó que hagi estat capaç de projectar i assolir grans èxits aquests darrers anys. Amb els ascensos de l’AEM i el CB Lleida, amb els triomfs en atletisme, amb la fusió dels clubs d’handbol, unificant recursos i competències, hem demostrat que Lleida pot ser i vol ser la capital de l’esport femení”.

Pueyo ha assegurat que les “subvencions històriques que es lliuren en l’acte d’avui són només un primer pas. La primera part d’un partit contra el silenci i la marginació en el món de l’esport femení que pensem guanyar”. L’alcalde ha mostrat el seu agraïment a les esportistes lleidatanes convertides en referents per a totes les noies que vulguin practicar algun esport.

Per la seva banda, la segona tinenta d’alcalde i regidora de Presidència, Jordina Freixanet, ha expressat el seu convenciment que “aquesta serà la dècada de l’esport femení. Després de molts i molts anys de convenis i de donar suport i recursos a l’esport masculí, ja és hora de passar de les paraules als fets i de demostrar que des de la Paeria apostem fermament per l’esport femení. Ho fem perquè sou la viva expressió de l’esforç i de l’èxit. Perquè les darreres alegries i triomfs esportius de la ciutat de Lleida han vingut de la mà de l’esport femení. I això cal recalcar-ho. I això s’ha de dir ben alt i fort. I això, també, ens omple d’orgull”.

Freixanet ha expressat el compromís de l’Ajuntament de Lleida per continuar donant suport a l’esport femení. “Que siguem totes i tots avui aquí és fruit d’un esforç grandíssim i extraordinari de totes les esportistes, de tots els clubs, de totes les entitats que avui ens acompanyeu. I és fruit, també, del vostre talent”, ha remarcat.