Lleida

Notícia

El Secà de Sant Pere tindrà un espai educatiu per a joves a Torrequeralt

Grup Municipal
S’ha presentat a la reunió plenària del Consell Territorial del Secà de Sant Pere el projecte del nou "Espai Educatiu per a Joves a Torre Queralt" que s’ha gestat des del mateix consell. A la sessió han assistit la tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro; la regidora de Consum, Comerç, Mercats i Participació Ciutadana, Marta Gispert, i el regidors de Joventut Festes, Tradicions i Esports, Ignasi Amor.

Durant 9 mesos, el veïnat, entitats del barri i diferents departaments de l'Ajuntament de Lleida han treballat de forma comunitària la proposta d’aquest espai educatiu, que vol ser un recurs de lleure inclusiu i integrador per als joves del barri però obert, també, al conjunt del Secà. La seva finalitat és cohesionar la població i contribuir a l’equilibri i a l’equitat sociocultural. Un dels valors del projecte és que el seu epicentre és un element patrimonial arquitectònic, referent al barri i a la ciutat, l'edifici de Torre Queralt.

Els objectius del nou espai educatiu són:

· Fomentar el sentiment de pertinença i la capacitació dels joves del barri, mitjançant la creació d’un Grup Motor.
· Generar dinàmiques de lleure basades en valors i creant dinàmiques d’aprenentatge referent on el gran ensenya al petit.
· Treballar en pro de la creació de projectes interculturals, intergeneracionals i interseccionals que esdevinguin en una millor entesa de la diversitat per aconseguir un barri jove més just socialment.
· Impulsar als joves a l’autogestió del projecte, motivant a co-responsabilitzar-se en la gestió i dinamització de l’espai Torre Queralt
· Promoure el compromís vers la cura, manteniment de l’espai i de respecte cap al recurs i el barri

El calendari preveu celebrar una assemblea de joves i una jornada de portes obertes de cara al mes de març, constituir un grup motor (amb almenys 15 joves) al llarg del primer quatrimestre de 2022 i iniciar les activitats autogestionades al setembre. Cada mes, es reunirà la gestora per fer seguiment del projecte.

En la reunió del Consell de Zona també s’ha tractat sobre diferents projectes del barri: l'àrea d’esbarjo per a gossos als Jardins de Francesc Solana, els horts urbans, la pacificació de l’entorn escolar i la millora de l’espai dels miradors. Els veïns i veïnes s’han interessat per la millora del C/ Concòrdia, la revisió de l’enllumenat i la seguretat.